Hardware wallet

Cryptocurrency in bezit en deze voor wat langere tijd vasthouden? Dan is een hardware wallet zeker aan te raden. Met een hardware wallet crypto bewaar je bitcoin en andere cryptomunten op een veilige manier. Staat er veel aan waarde op dan is het aan te raden om de hardware wallet in een kluis te bewaren. Je hebt keuze uit verschillende hardware wallets waaronder de bekende Ledger Nano S of Trezor.

Een hardware wallet kopen

Waarom zou je een hardware wallet kopen? Omdat het een van de veiligste manieren is om crypto voor een lange tijd te bewaren. Een computer kan crashen of gehackt worden waardoor je digitale wallet verloren gaat. Ben je de herstelzin kwijt dan heb je een groot probleem. Cryptomunten op een exchange laten staan is ook geen goed idee, deze worden vaak gestolen.

Een hardware wallet is niets anders dan een USB apparaat dat je eenvoudig met je computer of laptop verbindt. De private keys zijn opgeslagen op de wallet. Zelfs wanneer iemand een keylogger op je pc installeert dan zijn de cryptomunten nog steeds veilig.

Hardware wallet vergelijken

Wat is nu de beste hardware wallet? De meest populaire modellen zijn de Ledger Nano S en Trezor Black. Van deze twee is gebleken dat ze hartstikke veilig en betrouwbaar zijn. Koop niet zomaar een onbekend merk hardware wallet, je weet niet wat hier de veiligheid van is.

Let ook goed op ondersteunende cryptocurrency’s, dit hoort ook bij een hardware wallet vergelijken. De Ledger Nano S ondersteunt bitcoin, Neo, Litecoin, Tron, Stratis, Dogecoin, Digibyte en nog meer cryptomunten. Bij de beschrijving zie je altijd welke cryptomunten worden ondersteund. Trezor ondersteunt bitcoin, ethereum, litecoin en nog een aantal grote cryptocurrency.

De shop voor hardware wallets

In de hardware wallet shop vind je de beste offline opslagplaatsen voor je cryptmunten. De prijs van een hardware wallet ligt tussen de € 58 en € 99. Dit hangt een beetje van het merk, het model maar ook van de kleur af.

Hoe zit het met een hardware wallet hack? Een goede vraag want je wil natuurlijk dat je crypto niet kwijtraakt. Een hardware wallet hack komt zelden voor. Hierbij wordt er malware op de computer geïnstalleerd die verbonden is aan de wallet. Verbind de wallet daarom alleen met een computer die geen virussen of malware bevat. Heb je veel waarde op de hardware wallet staan, dan is het aan te raden om je computer vooraf op te schonen en dan pas te koppelen met de wallet.