Hoe kom je aan meer Pokéballs?

Pokemon Go is een populair spel voor Android-smartphones of iPhones. In het begin van het spel heb je de beschikking over 60 Pokéballs, maar uiteindelijk zijn ze (bijna) op. Hoe kom je aan meer Pokéballs? Dit kan op verschillende manieren.

De functie van een Pokéball

Je hebt een Pokéball nodig om een Pokémon te vangen. Dit doe je door de bal naar de Pokémon te gooien. Doe dit op het juiste moment waardoor je de Pokémon te pakken hebt. Hiermee verdien je extra punten, maar het kan ook dat je mis gooit. De Pokéball gaat dan verloren, dit gebeurt ook wanneer de Pokémon weet te ontsnappen.

Wanneer je veel Pokémons probeer te vangen dan raak je sneller door de voorraad ballen heen. Sommige actieve spelers zijn er al binnen enkele dagen doorheen.

Een echte Pokéball kopen? Voorzien van verschillende Pokémons, verkrijgbaar vanaf € 15. Leuk als verzameling of om cadeau te geven.

Bekijk Pokéballs

Zo kom je aan meer Pokéballs

Het is belangrijk om het voorraadje Pokéballs regelmatig aan te vullen. Hieronder zie je hoe je dit doet.

Een level omhoog

Blijf het spel spelen, dan ga je telkens een level omhoog. Bij het bereiken van een hoger level ontvang je altijd een paar Pokéballs. Daarnaast krijg je nog andere items toegestopt. Hierdoor blijft het interessant om telkens een level hoger te komen.

Pokéballs kopen met coins

Binnen het spel betaal je met speciale coins. Dit soort coins verdien je door een level omhoog te gaan, maar ook door het evolueren van de Pokémon. Verder krijg je munten voor het houden van een Pokégym. Houd er 10 tegelijk vast en ontvang hiervoor 100 coins op een dag. Dit kan dus dagelijks flink oplopen.

Met de verdiende coins haal je Pokéballs in de speciale shop van Pokémon Go. Voor 20 Pokéballs betaal je 100 coins. Het is interessant om voor 100 Pokéballs te gaan omdat je dan geen 500 coins maar slechts 460 coins betaalt. En wanneer je 200 Pokéballs neemt dan kost je dit 800 coins. Hierdoor ben je nog voordeliger uit. Het loont dus om je munten op te sparen en dan in één keer meerdere Pokéballs aan te schaffen.

Heb je niet genoeg munten? Dan is het ook mogelijk om coins te kopen. 100 coins kost € 0,99. Maar wanneer je meerdere coins koopt krijg je korting.

Bezoek Pokéstops

Wanneer je naar de kaart binnen Pokémon Go kijkt dan zie je hier en daar blauwe icoontjes. Vaak betreft het bouwwerken, monumenten of kunstwerken. Het gaat hier om een zogenaamde Pokéstop. Wanneer je hier een bezoek aan brengt dan ontvang je items, en daar zitten vaak ook Pokéballs bij.

Houd die Pokéstops dus goed in de gaten en maak hier een tussenstop van. Het levert je gratis Pokéstops op.

Hoeveel soorten Pokéballs zijn er?

Het zal je opvallen dat er verschillende soorten Pokéballs zijn. Met de normale Pokéball heb je ook een normale kans om een Pokémon te vangen. Dan heb je nog de Super Ball (Great ball), deze geeft je anderhalf keer meer kans op het vangen van een Pokémon. Als derde is er nog de Hyper ball (Ultra Ball) met een 2 keer zo hogere kans.

Hierna volgt de Master ball. Deze is bijzonder want hij geeft je 100% kans om aan een Pokémon te komen. Voor de Safari Zone heb je de Safari Ball nodig. En de Raid ball wordt gebruikt om speciale Pokémon’s te vangen, maar alleen na het winnen van een raid of battle met Team Go Rocket.

Vanaf de tweede generatie van Pokémon Go zijn er nog verschillende Pokéballs bijgekomen. Je hebt de Level Ball, Lure Ball, Moon Ball en nog vele anderen. In totaal zijn er meer dan 35 verschillende Pokéballs.

Pokémon in het echt

Hoe tof zou dat zijn, een Pokémon die echt bestaat. Helaas bestaat Pokémon niet in het echt, maar veel van deze figuren zijn gebaseerd op echt bestaande dieren. Zo lijkt Sandshrew verdacht veel op het Afrikaanse schubdiertje en Chatot op een parkiet. En Crocdile is niks anders dan een krokodil. Drwozee is weer afgeleid van de Maleisische tapir.

Dus: Pokémon in het echt is zeker mogelijk. De Japanse makers hebben hun inspiratie toch uit het echte leven gehaald.

Echte Pokémonkaarten kopen

Pokémon is niet alleen populair als animatieserie en game, ook het verzamelen van Pokémon kaarten is een grote sport en hobby. Sommige Pokémonkaarten zijn ontzettend veel geld waard. Pokémon kaarten kopen doe je gewoon online.

Bekijk Pokémon kaarten

Naast de Pokémon kaarten zijn er ook verzamelalbums verkrijgbaar. Zo berg je de kaarten veilig op.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Hoe kom je aan meer Pokéballs?
Schuiven naar boven