Hoeveel procent korting op Zara sale?

Regelmatig ontvang je mooie kortingen bij Zara. De Zara sale vindt over het algemeen twee keer per jaar plaats. Standaard wordt er 10% tot 20% korting gegeven. Maar dit kan in een bepaalde periode oplopen tot wel 80%, en dat is natuurlijk mooi.

Benieuwd wanneer je de meeste korting tijdens de Zara sale ontvangt? Bekijk de tips en noteer belangrijke data.

Wat je over de Zara uitverkoop moet weten

De leukste kleding en accessoires vind je bij de webshop van Zara, maar ook in de fysieke winkels. De Zara uitverkoop vindt twee keer per jaar plaats. Dan gaat het om de grote uitverkoop in, want ze hebben vaker kortingsacties. Bijvoorbeeld met black Friday of een van de andere speciale dagen.

De Zara sale 2023 vindt op deze dagen plaats:

  • April of mei (voorjaarsuitverkoop)
  • Juni (zomersale)
  • Oktober of november (najaarsuitverkoop)
  • November – rond black Friday
  • December (wintersale)

Wil je weten wanneer de eerstvolgende Zara sale is? Op de website van Zara wordt dit vlak van tevoren bekendgemaakt. Ze zullen echter nooit lange tijd van tevoren hun acties bekendmaken, omdat je dan aankopen uit gaat stellen.

De standaard korting tijdens de Zara sale

Wanneer de sale begint dan ligt de korting op 10% tot 30%. Hoe langer de uitverkoop duurt, hoe hoger de korting. Zo kan de korting oplopen tot 80%.

Hier moet wel een kanttekening bij worden geplaatst. In het begin van de uitverkoop is er nog heel veel keuze. Naarmate de uitverkoop vordert zijn de meest gewilde items verkocht. Zara wil in principe van alles af, en zal na verloop van tijd meer procent korting geven. Hartstikke mooi maar dit betekent ook dat er tegen die tijd minder keuze is.

Het is dus goed om hier slim mee om te gaan. Zie je tijdens de uitverkoop een item dat je absoluut wil hebben? Wees dan tevreden met het kortingsbedrag en koop dit item. Je kunt het risico niet lopen dat het later niet meer verkrijgbaar is.

Vult Zara tijdens de sale aan?

Mode en accessoires die tijdens de uitverkoop met korting worden verkocht, worden niet aangevuld. Dit betekent dat ze beperkt verkrijgbaar zijn oftewel op = op.

De normale collectie vult Zara wel aan, maar daar krijg je geen korting op. Je kunt er dus niet van uitgaan dat het kledingstuk met misschien wel 70% korting, over een week nog steeds verkrijgbaar is.

Korting op korting

Soms hoor je iets over korting op korting. Dit komt bij Zara zelden voor. Wanneer een item eerst met 10% korting wordt aangeboden en later met 50% korting, wil dit niet zeggen dat de totale korting op 60% uitkomt.

Heb je een kortingsbon of coupon liggen? Kijk dan even of deze tijdens de Zara sale geldig is. Soms gelden er aparte voorwaarden. Overigens kun je een cadeaubon wel altijd gebruiken tijdens de uitverkoop. Dit komt omdat een cadeaubon gelijk staat aan (contant) geld. Maar let op, een cadeaubon is dus iets anders dan een kortingsbon.

Afdingen op de prijs

In sommige landen is het heel normaal om in de winkel te onderhandelen over de prijs. In Nederland en België gaan we hier anders mee om. De winkelier bepaalt de prijs, het is niet mogelijk om af te dingen. Tijdens de Zara sale profiteer je van geweldige kortingen. Tot wel 80% korting, wie wil dit nu niet?

Probeer niet af te dingen of te onderhandelen over de prijs. Dit is niet gebruikelijk en staat ook niet zo netjes. Zie je dat een kledingstuk of accessoire beschadigd is en wil je het toch kopen? Dan kun je vaak wel extra korting krijgen. Vraag dit aan een medewerker.

Iets terugbrengen

Je hebt iets tijdens de uitverkoop gekocht. Mag je het dan ruilen of terugbrengen? Wanneer je iets online bestelt heb je altijd het recht om dit binnen de zichttermijn te retourneren. De wettelijke bedenktermijn bedraagt 14 dagen. Binnen deze periode mag je het product terugsturen of ruilen.

Het maakt hierbij niet uit of je iets tegen 10% korting of misschien wel 80% korting hebt gekocht: het recht blijft altijd bestaan. Dit geldt niet voor ondernemers, die hebben geen consumentenrecht.

Koop je iets in een van de Zara winkels? Ook dan mag je het product terugbrengen. Hiervoor bezoek je de winkel waar je het gekocht hebt. Overigens is het ook mogelijk om het in een andere winkel te ruilen of terug te brengen, zolang je maar de kassabon kan laten zien.

Wanneer het product kapot is

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je iets koopt en dit blijkt achteraf kapot te zijn. Als consument heb je veel rechten. Zara moet het kapotte artikel vervangen, of je geld teruggeven. Zelfs wanneer je zakelijk een aankoop bij Zara doet heb je dit recht.

Laat je dus niet afschepen met de woorden dat je iets met ‘zoveel procent korting’ hebt gekocht en dus geen recht hebt op vervanging van het kapotte product.  Dat heb je wel, tenzij bij het product duidelijk stond aangegeven dat het kapot is en daarom goedkoper wordt aangeboden.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com