Hondenmanden

Laat je hond heerlijk wegdromen in zijn eigen hondenmand. Er zijn veel hondenmanden verkrijgbaar, voor de chihuahua tot de Sint Bernhard. Ook met betrekking tot modellen valt er niets te klagen. Ga je voor een super zachte fluffy hondenmand of een stevige uitvoering? Er komen steeds meer manden bij, dus je hebt voldoende keuze uit de beste exemplaren.

Hondenmand wasbaar

Je verschoont regelmatig je bed. Dat doe je natuurlijk ook met de slaapplek van je trouwe viervoeter. Een hondenmand die wasbaar is, dat is wel zo handig. Sommige honden manden hebben een hoes die je er afhaalt en in de wasmachine stopt. De kleine hondenmanden kunnen vaak in zijn geheel in de wasmachine. Dan heb je ook nog te modellen die je met een doekje afneemt of op de hand uitwast. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de mand goed schoon krijgt.

Let daarom evengoed op het materiaal. Het meest praktische is een afritsbare hoes. Het is aan te raden om de hondenmand zeker één keer per maand uit te wassen. Je hond zelf mag elke 2 tot 3 maanden in bad. Liever niet vaker want dit tast de beschermende laag van de hondenhuid teveel aan.

Verschillende soorten hondenmanden

De vraag is wat de beste hondenmand voor je huisdier is. Dat hangt ten eerste van de grootte en de leeftijd van je hond af. Kleine hondjes hebben het over het algemeen wat sneller koud. Deze dieren hebben meer behoefte aan een zeer warme en zachte mand. Een grote hond is zwaarder en vindt een mand met een goede ondersteuning wel zo prettig.

Als laatste speelt je persoonlijke voorkeur een rol. Vind je een fluffy hondenmand leuk of liever een van hout, riet of kunststof? De hondenmand moet natuurlijk wel binnen je interieur passen.

Welke maat hondenmand heb ik nodig?

Het formaat van de hondenmand hangt helemaal van het ras af. Hieronder een richtlijn:

  • Kleine honden: lengte mand 40 cm
  • Middelgrote honden: lengte mand 70 cm
  • Grote honden: lengte mand 100 cm

Je kunt ook de hond op zijn zij op de grond laten liggen. Meet nu de lengte van het puntje van de neus tot de billen. Tel hier zeker 10 cm bij op: dit is de lengtemaat hondenmand die je nodig hebt.