Hondenspeelgoed

Met hondenspeelgoed maak je je viervoeter zeker blij. Geschikt voor pup tot senior hond, want deze dieren zijn nooit te oud om te spelen. Dankzij hondenspeelgoed blijft je hond fit en vitaal, maar vindt het ook de nodige uitdaging. Denk bij speelgoed voor je hond aan een bal, flostouw, piep speeltjes, snuffelmat of speciale knuffels. Er is voldoende keus in hondenspeeltjes.

Welke hondenspeeltjes zijn geschikt?

Het is belangrijk om veilig en geschikt honden speelgoed te kopen. Geef nooit kinderspeelgoed aan je hond, dit is niet geschikt. Dit komt omdat honden sterke kaken hebben en het speelgoed makkelijk kapot maken. Koop daarom ook geen hondenspeelgoed uit een Aziatische webshop. Dit is niet goedgekeurd voor de Europese markt, hier zijn we toch strenger met betrekking tot veiligheidseisen.

Kijk je naar het best verkochte hondenspeelgoed dan zijn dit de Beeztees Rubber Massagebal, Adori Skinny, Chuckit Ultra Ball en de Trixie dog speeltjes. Er is echter nog veel meer verkrijgbaar. Wat je koopt hangt af van de interesse van je hond maar ook natuurlijk van je budget.

Speelgoed voor de hond met geluid

De meeste hondeneigenaren kopen speelgoed met geluid. Dit komt omdat het geluid je hond uitdaagt om (meer) te spelen. Een vrolijk geluid of misschien wel geknisper of een muziekje, je hond kan dit niet weerstaan. Dat is dus waarom hondenspeelgoed met geluid zo goed verkoopt.

Let ook goed op de tanden van je huisdier. Veel honden krijgen vroeg of laat last van tandsteen. Wanneer je de hond regelmatig een kauwbot en rubber speelgoed geeft dan worden de tanden op een natuurlijke manier schoongemaakt. Dit is belangrijk want het zorgt voor een langere gezondheid van het gebit.

Hondenspeelgoed dat niet kapotgaat

Misschien wel het meest belangrijke van alles: hondenspeelgoed dat niet kapotgaat. Heb je een hond die alles sloopt, kies dan zeker niet voor latex of vinylspeeltjes. Dit soort producten gaat snel kapot maar bevat ook schadelijke stoffen. Wanneer je hond dit inslikt kan er een verstopping ontstaan. Ook kan je hond hier flink ziek van worden.

Het duurdere hondenspeelgoed is onverwoestbaar. Dit is gewoon bijna niet kapot te krijgen, hoe hard je hond er ook op bijt. Misschien iets duurder maar wel een betere investering.