Hotelkwaliteit handdoeken – aanrader

De beste handdoeken zijn van hotelkwaliteit. Dit betekent dat ze dik, zacht en comfortabel aanvoelen. Bovendien gaan ze ontzettend lang mee. Hotelkwaliteit handdoeken staat natuurlijk ook voor een luxe uitstraling. Hoewel de meeste mensen bij hotel handdoeken aan wit denken, zijn ze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Nog 6 dagen

Bol.com heeft het populairste speelgoed op een rij gezet.

Het aantal gram per m2

Het gewicht van handdoeken wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter. Ga je voor hotelkwaliteit handdoeken dan hebben deze een zwaarder gewicht per m2. Standaard handdoeken hebben een gewicht die varieert van 400 g/m2 tot 500 g/m2.

Boven de 550 g/m2 spreek je van middelzware kwaliteit. Hotelkwaliteit handdoeken hebben een gewicht van 650 g/m2. Dit noem je ook wel zware kwaliteit.

De beste handdoeken van hotelkwaliteit

Let op want soms worden er handdoeken van hotelkwaliteit verkocht terwijl de kwaliteit eigenlijk lager is. Daarom moet je heel goed letten op het gewicht. Hieronder vind je de beste handdoeken van hotelkwaliteit.

Zoals je ziet gaat het hier om producten van een zeer hoge kwaliteit. Daarom wordt dit ook wel de premium handdoek genoemd.

Prijs van deze producten

De vraag is of hotelkwaliteit handdoeken duurder zijn. Het antwoord hierop: ja, je betaalt zeker wat meer. Zo kost een set van vijf hotelkwaliteit handdoeken rond de € 40.

Is dat je net iets te duur? Je hebt ook de iets mindere kwaliteit die nog steeds goed is. Je komt dan uit bij handdoeken met een gewicht van 500 g/m2. Deze handdoeken zijn van gekamd katoen en blijven hierdoor langer zacht.

Naar luxueuze handdoeken

Voor deze handdoeken betaal je iets minder. Een set van vijf stuks kost ongeveer € 25, dat is toch een stuk goedkoper dan de hotelkwaliteit producten.

Wat is een goede kwaliteit handdoeken?

Hoe zwaarder de handdoek per vierkante meter, hoe hoger de kwaliteit. Maar ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Bijvoorbeeld gekamd katoen, hierbij zijn de korte draden verwijderd. Dit soort producten blijft langer zacht en dat voel je.

Over het algemeen wordt gebruik gemaakt van Egyptisch katoen. Soms zijn handdoeken van primakatoen, ook dit biedt een goede kwaliteit. Handdoeken van microvezel zijn sneldrogend maar niet zo luxueus. Dit zijn dan ook zeker geen topkwaliteit producten.

Dus wil je hotelkwaliteit, dan ga je voor een gewicht vanaf 600g/m2 en Egyptisch katoen, bij voorkeur gekamd.

Verschil tussen Action, HEMA, Walra en andere merken

Let op want je hebt hotelkwaliteit handdoeken Action (die goedkope winkel) maar de HEMA verkoopt ze ook. Daarnaast heb je premiummerken waaronder Walra of een ander topmerk. Wat is het verschil tussen al deze aanbieders?

De hotelkwaliteit handdoeken van de Action zijn niet wat je ervan zal verwachten. Dat kan ook niet wanneer je naar de prijs kijkt. Natuurlijk zijn de duurdere handdoeken van de Action niet verkeerd, ze gaan redelijk lang mee. Zo heeft de Hotel Royal handdoek met een prijs van € 2,99 een gewicht van 550 g/m². Niet slecht maar dit valt net onder de hotelkwaliteit.

HEMA verkoopt handdoeken met het label ‘hotel extra zwaar’. Deze producten kosten rond de € 9 persoonlijk (afmeting 60 x 110). Het gewicht bedraagt 630 g/m2, dan kun je toch wel spreken van een zware kwaliteit. Enig verschil is dat je bij een webshop vaak voordeliger uit bent en meer keuze hebt met betrekking tot materialen en kleuren.

Walra en andere bekende merken zijn altijd goed. Sommige van deze merken zijn wat duurder geprijsd maar daar is de kwaliteit ook naar. Toegeven, voor een lage prijs kun je geen topkwaliteit verwachten.

Welke afmeting moet je nemen?

Een handdoek waarmee jij je afdroogt wordt soms ook wel een badhanddoek genoemd. Deze heeft een afmeting van 50 x 100 centimeter. Vind je dit net wat te klein dan kun je voor de luxe afmeting van 60 x 110 cm gaan.

Een badlaken of douchelaken heeft een afmeting van 70 x 140 cm. Badlakens kun je helemaal om je lichaam slaan, lekker warm. Ook ideaal om mee naar het zwembad of het strand te nemen.

Bijpassende washandjes

Ruim de helft van alle mensen wast zich met een washandje. Gooi na gebruik het washandje in de wasmand of wasmachine, wel zo hygiënisch. Hotelkwaliteit washandjes zijn wat minder goed verkrijgbaar. Ook nu weer is het opletten welk materiaal en dikte je koopt. Een washandje van hotelkwaliteit heeft een gewicht van 650 g/m2. Aan de andere kant is het niet verkeerd wanneer je washandjes met een gewicht van 550 g/m2 koopt. De kwaliteit is bijna hetzelfde.

Bekijk washandjes hotelkwaliteit

Kies een kleur die perfect bij de handdoeken past. Zo maak je van douchen of badderen een luxe ervaring.

Handdoeken of washandjes uitwassen? Volg altijd de aanwijzingen op het label, hier staat ook op welke temperatuur je alles mag wassen. Om bacteriën te doden is het aan te raden om handdoeken en washandjes minimaal eenmaal per maand op 60 °C te wassen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial