Huawei P30 Pro – screenshot maken

Met de Huawei P30 Pro maak je eenvoudig een screenshot. Zo leg je vast wat er op dat moment op het scherm staat. Een screenshot of schermafbeelding maken werkt via de knoppen aan de zijkant van het toestel. Er is ook een tweede én derde manier, namelijk via de instellingen van het toestel. Na het maken van de schermafbeelding verschijnt deze in de galerij. Van hieruit kun je deze bewerken, verwijderen of met andere delen.

Screenshot Huawei P30 Pro

Methode 1

 • Druk op de aan/ uit-knop (powerknop)
 • Druk tegelijkertijd op de volume-omlaag knop

Het scherm flitst kort: de schermafbeelding is gemaakt. Deze is terug te vinden in de galerij van de smartphone.

Methode 2

 • Selecteer het scherm dat je wilt vastleggen
 • Veeg van bovenuit over het scherm omlaag
 • De bovenste balk opent zich
 • Tik op screenshot

Methode 3

 • Tik met de knokkel van de vinger tweemaal op het scherm

De tweede en derde methode om met de Huawei P30 Pro een screenshot te maken is bedoeld wanneer de knoppen niet goed reageren of dit niet lukt. Ook nu flitst het scherm kort en verschijnt de schermafbeelding in de galerij. Je zult merken dat er direct na het maken van een screenshot ook een miniatuurversie in beeld verschijnt. Door hierop te klikken kun je de screenshot rechtstreeks bewerken of delen.

Een gedeeltelijke schermafbeelding maak je zo:

 • Tik met de knokkel op het scherm
 • Teken met de knokkel een omtrek rond het gedeelte waarvan je een schermafbeelding wilt vastleggen
 • Haal de knokkel hierbij niet van het scherm
 • Het toestel toont het bewegingstraject van de knokkel en maakt een screenshot

Over de Huawei P30 Pro

Deze Huawei smartphone is in 2019 óf 2020 uitgebracht. Er zijn dus meerdere versies van. Hij heeft een aluminium frame, een voor- en achterzijde van glas en is ip68 gecertificeerd. Het toestel kan tot 2 meter diepte gedurende 30 minuten onder water zonder uit te vallen.

Het oled display heeft een afmeting van 6,47 inch. De Huawei P30 Pro wordt aangedreven door een Hisilicon Kirin processor met 6 GB of 8 GB RAM geheugen. Het gaat hier om een snel toestel, vergelijkbaar met de Huawei Mate 20x of de Nokia 9 Pureview. Dit model presteert zelfs beter dan de Samsung Galaxy S10 en S10+!

Bijzonder is de quad hoofdcamera met periscoop en TOF 3D camera. Deze heeft 5x optische zoom en verschillende opties.

Bekijk de Huawei P30 Pro

Alternatief

De P30 pro moet nu ongeveer €625 kosten. Dit is natuurlijk een flinke investering. Wie dit niet heeft, kan ook voor de Huawei Mate 20 Pro gaan. Deze is verkrijgbaar voor ongeveer €399 en voorzien van een triple hoofdcamera. Qua prestaties ligt de processor zeer dicht tegen de Huawei P30 pro.

Bekijk de Huawei Mate 20 Pro

Een alternatief is de Huawei P30, van maart 2019 of 2020. Dit model heeft een triple hoofdcamera en 32mp selfiecamera. Hij is voordeliger geprijsd dan de P30 pro en kost ongeveer €450.

Naar de Huawei P30

Shop de leukste producten, bezoek bol.com