Iemand controleren op WhatsApp

Je vertrouwt je partner, collega of iemand anders niet. Iemand controleren op WhatsApp is zeker mogelijk. Dit kan op verschillende manieren. Met toestemming zou het prettigst zijn, maar helaas willen velen niet meewerken. Ontdek hoe je iemands WhatsApp bekijkt of controleert.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

3 methoden om iemand te controleren op WhatsApp

Je kunt natuurlijk iemands telefoon afpakken en diens WhatsApp-gesprekken lezen. Dit is de meest makkelijke methode en werkt als je de inlogcode of het wachtwoord van de smartphone kent. Wanneer je dit stiekem doet is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ander dit niet in de gaten heeft. Sluit WhatsApp na gebruik af. Kijk ook bij laatst geopende vensters en haal WhatsApp hier weg.

Hieronder vind je 3 andere manieren om iemand te controleren op WhatsApp.

Iemand stiekem controleren? Kijk eens bij de kleine spy camera’s. Veel modellen kosten minder dan € 40 en geven je goed zicht op alles wat er thuis of bij de ander gebeurt.

Bekijk spy camera’s

1. Whatsapp web op de PC

WhatsApp op je pc gebruiken? Hiervoor is WhatsApp web bedacht. Je koppelt WhatsApp middels een QR-code aan de website. Ondanks deze mooie functie is niet iedereen hiervan op de hoogte. Hier kun je handig gebruik van maken door iemands WhatsApp te controleren.

Open WhatsApp web op je pc of laptop. Wil je er continu gebruik van maken, download dan de software van dit programma. Je ziet nu een QR code in het venster verschijnen. Het is belangrijk dat je de smartphone van de ander te pakken krijgt. Open WhatsApp en ga naar de instellingen. Klik op de optie Gekoppelde apparaten of Whatsapp Web. Scan nu de QR-code met de telefoon. De smartphone maakt automatisch verbinding met WhatsApp web.

Deze verbinding blijft in stand zolang de koppeling niet ongedaan gemaakt wordt. Dit werkt zelfs op grotere afstanden. Het is dus niet nodig om de smartphone continu in de buurt te houden. Op deze manier kun je perfect iemand controleren op WhatsApp. Je kunt dus alle berichten van diegene meelezen.

2. mSpy app

Een andere optie is het gebruik van de mSpy app, dit wordt ook wel de spionage app genoemd. Je installeert deze stiekem op iemands smartphone. Hierna kun je vanaf je eigen account alles meelezen en bekijken. Onder andere WhatsAppberichten, sms’jes, oproepen maar ook foto’s en video’s.

Je hebt de mogelijkheid om deze gratis uit te proberen. Hierna moet je ervoor betalen. Hij is dus helaas niet gratis in gebruik. Ook andere vergelijkbare apps kosten geld. Dit komt omdat het ontwikkelen en bijhouden van spy software nogal prijzig is.

3. Vanaf je eigen WhatsApp

Wil je weten hoe vaak iemand online is? Dan is er een makkelijke manier om iemand te controleren: verstuur diegene gewoon een WhatsAppje. Wanneer er twee blauwe vinkjes staan betekent dit dat de persoon je bericht heeft gelezen. Staan er twee zwarte vinkjes dan is het bericht ontvangen maar niet gelezen. Een enkel vinkje betekent dat het bericht nog onderweg is.

Je kunt ook gewoon kijken wanneer de persoon voor het laatst online is geweest. Dit doe je door op de naam van degene te klikken en bovenaan naar ‘laatst online’ te kijken.

Let op want de ander kan zijn privacyinstellingen hebben aangepast. Je ziet dan niet wanneer hij voor het laatst online is geweest of je ziet geen blauwe vinkjes verschijnen, terwijl het bericht wel gelezen is. In dit soort gevallen is het lastig om te controleren of en wanneer iemand online is, of je moet continu naar het scherm blijven staren.

Helaas kun je via deze methode niet zien welke berichten iemand verzendt of verstuurt. Het is dus puur alleen om te zien of iemand online is (en wanneer).

Kun je zien hoe vaak iemand op je WhatsApp kijkt?

Iedereen heeft een WhatsApp account, met een hierbij behorend profiel. Je profiel bevat je naam, profielfoto en eventuele status. Kun je zien hoe vaak iemand op je WhatsApp kijkt? Nee, je kunt niet zien hoe vaak een ander je profiel bekijkt.

Let op want sommigen beweren dat ze dit wel kunnen, bijvoorbeeld middels bepaalde software. Hierbij is de bedoeling dat je deze software op je smartphone of pc installeert. Doe dit niet! De kans is groot dat het hier om kwaadwillende software gaat. Het is voor namelijk niet mogelijk om te achterhalen hoe vaak of wanneer iemand je profiel bekijkt.

WhatsApp gesprekken afluisteren

Steeds meer mensen bellen via WhatsApp. Via wifi is dit namelijk gratis, je betaalt geen belkosten en ook geen kosten voor dataverbruik. De vraag is of je WhatsApp gesprekken kunt afluisteren. Nee, al enige tijd zijn zowel berichten als gesprekken op WhatsApp versleuteld. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen ze lezen of beluisteren. Wat je wel kunt doen is het gebruik van afluisterapparatuur en deze in de kamer waar de persoon zit verstoppen.

Bekijk afluisterapparatuur

Dankzij de versleuteling is bellen via WhatsApp veiliger dan het normale bellen (vaste telefoon of smartphone). Bij normaal bellen worden signalen via de ether verzonden. Met een speciale gsm zender is dit heel makkelijk op te pikken, waardoor iedereen je gesprekken kan afluisteren.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial