Illegaal e-books downloaden

Sommige ebooks zijn gratis en voor anderen betaal je nog geen euro. Maar er zijn ook digitale boeken waar je tot wel 15 euro voor moet betalen. Illegaal e-books downloaden is dan ook populair. Helaas is dit niet toegestaan en is de boete illegaal downloaden van boeken erg hoog. Toch zijn er wat manieren om zonder te betalen aan de beste e-books te komen.

Verschil tussen ebook en luisterboek

Let op want bij het downloaden is er een verschil tussen een ebook en luisterboek. Een ebook noem je ook wel een elektronisch boek, dit is niks anders dan een leesboek of studieboek in digitale vorm. Een luisterboek bestaat uit gesproken verhalen of inhoud. Daar luister je dus naar zonder dat je hoeft te lezen.

Illegaal ebooks downloaden

Helaas moet je voor veel ebooks betalen. Soms worden deze boeken gratis aangeboden, maar dan gaat het vaak om een promotie. Je ontvangt dan slechts een gedeelte van het boek of de inhoud sluit niet bij je wensen of ideeën aan. Maar er zijn zeker een aantal leuke gratis e-books verkrijgbaar.

Wil je illegaal ebooks downloaden? Hieronder vind je enkele mogelijkheden. Lees ook even goed de gevolgen van het illegaal downloaden van e-Books door.

Netjes ervoor betalen

Om problemen te voorkomen is het altijd beter om tussen het actuele aanbod betaalde iBooks te kijken. Op zich zijn deze niet zo duur. Je koopt al een boek vanaf € 3. Hier zitten heel veel populaire titels tussen.

Bekijk e-books

Gratis e-books

Op zich zijn er voldoende websites waar je gratis ebooks kunt downloaden. Volkomen legaal. Meestal gaat het om een tijdelijke actie of ter promotie.

Gratisepub.nl is een bekende website waar je gratis Nederlandstalige ebooks downloadt. Hier hoef je dus niets voor te betalen.

Openculture.com is juist een website met gratis Engelstalige e-books. Houd er dus rekening mee dat je hier veel Nederlandse boeken vindt.

Maak je gebruik van de Google Play boeken app? Kijk dan eens in de Google Play Store want hier kom je ook veel gratis boeken tegen.

Illegaal ebooks downloaden

Wil je een populair ebook downloaden zonder hiervoor te betalen? Dat is zeker mogelijk. Illegaal ebooks downloaden kun je het beste via een torrent site doen. Dit zijn de beste torrentsites:

  • The Pirate Bay
  • 1337X
  • RARBG
  • TorrentDownloads
  • IPTorrents
  • LimeTorrents
  • BitTorrent

Bij sommige van deze sites moet je een abonnement afsluiten, maar er zijn ook wat illegale torrents sites. Houd er rekening mee dat het niet altijd legaal is om ebooks, films of muziek te downloaden.

Boete ebooks downloaden

Wanneer je een ebook op een legale manier downloadt staat hier geen boete tegenover. Legaal wil zeggen dat je toestemming van de auteur of rechthebbende hebt om het ebook te downloaden. Bijvoorbeeld via de eerder genoemde websites, waar digitale boeken gratis ter promotie worden aangeboden.

Wanneer je gebruik maakt van een torrent site dan is de kans groot dat je bezig bent met het illegaal downloaden van ebooks. De boete voor illegaal ebooks downloaden ligt rond de € 150 per keer. Veel mensen downloaden niet alleen het materiaal maar delen dit vervolgens weer. Het uploaden van ebooks gaat met een hogere boete gepaard, dit kan oplopen tot meer dan € 10.000.

Dit is de pakkans

Wanneer je incidenteel een ebook illegaal downloadt, heeft dit niet directe gevolgen. Meestal worden alleen de mensen gepakt die ontzettend veel downloaden. Wanneer je vervolgens met anderen deelt dan is de pakkans toch wat groter.

In Nederland gaat alleen Stichting Brein achter illegale downloaders en uploaders aan. Verder kan de auteur of rechthebbende zelf ook bezwaar maken. Dit houdt in dat de auteur of exploitant een schadevergoeding eist. Dit komt in de praktijk vrij weinig voor. De pakkans voor illegaal ebooks downloaden is vrij klein, ook omdat niet veel mensen zich hiermee bezighouden.

Waarom is het ebook niet leverbaar?

Soms merk je dat een ebook helemaal niet leverbaar is. Op zich vreemd want het gaat hier om digitaal materiaal, dit zou altijd leverbaar moeten zijn. Maar het kan dat de verkoper zijn assortiment heeft aangepast. Of dat de uitgever het ebook heeft terug getrokken.

Waarom kan ik geen ebook kopen bij bol.com?

Bij de grote webshop bol.com kun je heel wat ebooks kopen. Heel soms is het niet mogelijk om hier een digitaal boek te bestellen. Dit komt omdat je dan eerst een account bij Adobe moet hebben om het gekochte boek te kunnen lezen. Gelukkig komt dit zelden voor, tegenwoordig kun je onbeperkt ebooks kopen en met de juiste reader lezen.

Je hebt in veel gevallen dus wel een e-reader nodig. De betere modellen van Kobo zijn verkrijgbaar vanaf € 99.

Bekijk e-readers

Houd er rekening mee dat er ontzettend veel verschillende e-readers worden aangeboden. Van onbekende en goedkope merken tot de allerbeste kwaliteit merken. Over het algemeen is Oyx Boox duurder dan Kobo maar veel mensen zijn over die laatste ontzettend tevreden.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial