iPhone XE (opvolger iPhone SE)

Bijgewerkt: 15 maart 2023

De iPhone XE is waarschijnlijk de directe opvolger van de Apple iPhone SE. De verwachting is dat de iPhone XE in het najaar van 2022 of in 2023 wordt uitgebracht. Met een 4,9 inch scherm is dit nieuwste model groter dan de SE uit 2022. Bekijk de belangrijkste specificaties en prijs van dit toestel.

Dit moet je over de iPhone XE weten

Het is niet te zeggen of de opvolger van de Apple SE ook daadwerkelijk de naam iPhone XE krijgt. Het kan ook dat Apple voor de benaming iPhone SE Max kiest. Duidelijk is wel dat het hier om een toestel met een klein display gaat. Ter vergelijking: de SE uit 2022 heeft een 4,7 inch IPS LCD display. Ga er maar vanuit dat het scherm van de XE zeker groter is!

Het design van deze Apple smartphone

Benieuwd hoe de iPhone XE eruit ziet? Zoals eerder vermeld krijgt deze een 4,9 of een 5 inch scherm. Je kunt ervan op aan dat het hier om een super retina IPS LCD display gaat. Is er krasbestendig glas aanwezig? Bij de nieuwste modellen wel, dus waarschijnlijk ook bij de Apple XE.

De SE uit 2022 heeft een aluminium frame en achterkant. De XE heeft ook een aluminium frame. De laatste modellen hebben altijd een waterdichte behuizing. Mag je er dan vanuit gaan dat de XE dit ook heeft? Ongetwijfeld!

De processor van de iPhone XE

Het belangrijkste onderdeel van de XE is de processor. Hier hangen veel zaken vanaf: snelheid, efficiëntie, kwaliteit van foto’s maar ook de accuduur. De Apple iPhone XE is voorzien van een A16 of A17 Bionic chip met 3 tot 6 GB RAM-geheugen. (specificaties volgen later).

Met betrekking tot processorsnelheid zit het wel goed: de XE schakelt snel tussen verschillende taken of applicaties. Het iOS besturingssysteem is stabiel en goed beveiligd. Hierbij kun je rekenen op de nieuwste iO-versie, het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple.

Check beschikbaarheid iPhone XE

Cameraspecificaties voor en achter

Je hoeft niet te kijken naar de Apple iPhone SE, deze heeft namelijk een enkele 12 MP en een enkele 7 MP selfiecamera. Dit zijn specificaties waar je niet erg blij van wordt: foto’s zien er in deze huidige tijd matig uit. Gelukkig zijn de camera’s bij van de iPhone XE een stuk beter. Hoewel het hier om een klein toestel gaat, beschikt deze wel over een dual of triple hoofdcamera. Dit betekent dat het toestel twee of drie lenzen heeft. Voordeel van meerdere lenzen is dat je mooie foto’s met scherptediepte maakt.

Aan de voorzijde zit de selfiecamera. Omdat het hier om de opvolger van de iPhone SE gaat, is de verwachting dat de selfiecamera één of twee lenzen heeft. Mochten er twee lenzen aanwezig zijn, dan is ontgrendelen middels Face ID mogelijk. Volgens de geruchten beschikt de iPhone XE niet over Face ID maar wel over Touch ID.

Dankzij de uitstekende processor zien foto’s die je met het toestel maakt er uitstekend uit. Je kunt er niet alleen mee fotograferen maar natuurlijk ook filmpjes meemaken (inclusief audio).

Bekijk de iPhone SE 2022 (prijs)

Is de iPhone XE geschikt voor 5G?

Ondanks dat steeds meer landen het razendsnelle 5G mobiele netwerk beschikbaar stellen, zijn nog niet alle smartphones hierop uitgerust. Ook nu zie je nog voldoende toestellen zonder ondersteuning voor 5G voorbijkomen. Mocht de iPhone XE uitkomen, dan heeft deze zeer waarschijnlijk wél de 5G ondersteuning.

Zo lang gaat de accu mee

Het SE model uit 2022 heeft een ‘kleine’ batterij. Dit lijkt heel weinig, maar de accuduur bedraagt toch bijna 12 uur (in 3G gesprektijd). Ter vergelijking: de iPhone 13 pro Max heeft een 4352 mAH batterij met een 3G-gesprektijd van 27 uur. De verwachting is dat de batterij van de XE hier ergens tussenin zit en in 3G gesprektijd tussen de 15 uur en 20 uur meegaat.

Opladen van de batterij kan op de normale manier of middels snelladen. De kans dat je dit toestel draadloos kunt opladen is vrij klein.

De iPhone XE kopen: kleuren en prijs

Net als veel andere iPhones is ook dit model verkrijgbaar in de kleur spacegrijs. Daarnaast zal Apple kiezen voor de kleuren zilver en rood, maar misschien ook zwart en wit. Laten we de exacte kleuren nog even afwachten.

De iPhone XE kopen? Reken op een prijs tussen € 450 en € 700. Dit is misschien een groot verschil, maar de prijs zal mede afhankelijk van het interne geheugen zijn. Bovenstaande iPhone XE prijs is een voorlopige inschatting.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

iPhone XE (opvolger iPhone SE)
Schuiven naar boven