Kampeertenten

Lekker op vakantie naar de camping. Hiermee creëer je het echte buitenleven. Omdat je toch comfortabel wil kamperen ga je voor een goede kampeertent. Er zijn voldoende kampeertenten te koop, maar waar moet je voor kiezen? Ten eerste het aantal personen. Maar ook het materiaal en model speelt een rol. Gelukkig zijn kampeertenten tegenwoordig niet meer zo duur.

De keuze van het tentdoek

Ga je voor een nieuwe kampeertent? Dan is de keuze van het tentdoek heel belangrijk. Een katoenen tentdoek is van een zeer degelijke kwaliteit. Het is isolerend en weet vocht uitstekend te weren. Aan de andere kant is katoen wel een stuk zwaarder en heeft het regelmatig onderhoud nodig.

Je hebt ook nog de polyamide, polyester en acryl tent doen kunnen. Deze bestaan in verschillende kwaliteiten. Voordeel van dit soort doeken is het lage gewicht, goedkoper en prijs en goed waterafstotend. Nadeel is de levensduur, die is bij dit soort materiaal toch korter.

Kampeertent kopen of huren

Ga je een enkele keer kamperen? Dat is een kampeertent huren voordeliger. Soms kan het huren van een kampeertent op de camping zelf plaatsvinden. In andere gevallen huur je er een en krijg je deze mee. Een kampeertent kopen is aan te raden wanneer je regelmatig naar de camping gaat. Voordeel is dat je de tent in eigen beheer hebt. Bovendien bepaal je dan zelf het model, materiaal en de inrichting.

Wat kost een gemiddelde kampeertent? Dat hangt natuurlijk van het materiaal, de kwaliteit en de grootte af. Een tweepersoons tentje kost tussen de € 25 en € 100.  Ga je voor een goede kwaliteit kampeertent zoals die van het merk Coleman, Vrijbuiter, Bo-Camp of Eurotrail dan ben je toch wat duurder uit. Een vierpersoonstent kost tussen de € 250 en € 750. Een kampeertent voor zes personen kost ergens tussen de € 300 en € 1000. Het hangt er ook vanaf hoeveel luxe je wil, want in grote tenten kun je volledig staan.

Kampeertent opblaasbaar

Betrekkelijk nieuw is de opblaasbare kampeertent. Dit noem je ook wel een oppomptent. Je gebruikt dus geen tentstokken maar blaast de tent met behulp van een pomp op. Hartstikke praktisch want je zet deze snel en makkelijk op.