Kattenbak

Wil je een kattenbak kopen, dan is het belangrijk dat je voor het juiste model gaat. De kattenbak moet groot genoeg zijn voor je kat. Daarnaast heb je keuze uit open of gesloten kattenbakken. De zelfreinigende kattenbak is duurder in aanschaf maar wel hartstikke praktisch. Je hoeft nauwelijks nog een schoon te maken. Je ziet, een kattenbak kopen is een heel avontuur.

Welke kattenbak is het beste?

Een kattenbak kopen is soms wel lastig. Welke kattenbak is het beste? Dat hangt van je budget, wensen maar ook de leeftijd van je kat af. Voor een senior kat is het aan te raden om een kattenbak met lage instap te kiezen. Heb je een kat die nogal snel schrikt of alles in de gaten houdt? Dan kun je beter geen dichte kattenbak kopen.

Heb je juist een poes of kater die er een rommeltje van maakt? Vind je het niet prettig om tegen de ontlasting van je kat aan te kijken? Een dichte kattenbak is dan de beste keuze. Voor een kitten kun je in het begin beter de bovenkap eraf halen. Welke kattenbak voor Maine Coon is niet zo moeilijk: voor dit grote ras kies je een dichte kattenbak met koolstoffilter.

De bak schoonmaken

Waar je ook voor kiest, de kattenbak schoonmaken is af en toe echt nodig. De zelfreinigende kattenbak is natuurlijk een stuk praktischer, deze hoef je af en toe alleen maar leeg te halen. Alle andere kattenbakken moet je dagelijks uitscheppen (ontlasting). Daarnaast 1 tot 3 keer per week volledig leeg maken. Maak alle onderdelen goed schoon met heet water en afwasmiddel.

Gebruik nooit giftige middelen om de kattenbak schoon te maken. Je mag wel bleek of chloor gebruiken. Dit is ook nog eens goed want het stimuleert je kat om zijn behoefte op de kattenbak te doen. De kattenbak schoonmaken met azijn of groene zeep heeft een vergelijkbaar effect.

Goedkope kattenbak: wat kost dat?

Je zoekt een goedkope kattenbak, bijvoorbeeld van de Action of de Lidl. Bedenk dat de kwaliteit van deze bakken een stuk lager is. Uit ervaring blijkt dat deze kattenbakken sneller kapot gaan. Dit geldt ook voor producten die je vanuit Aziatische landen over laat komen.

Een goedkope kattenbak van een goede kwaliteit is verkrijgbaar vanaf € 12. De zelfreinigende kattenbak kost tussen de € 40 en € 80. Ook dat is niet zo gek duur.