Kinderspellen

Veilige en leuke kinderspelletjes voor verschillende leeftijden. Er is voldoende keus, zowel voor jongens als meisjes. Sommige kinderenspellen speel je met twee personen, andere spelletjes met 4 tot 6 spelers. Maar er zijn natuurlijk ook kinderspellen die je alleen kunt doen. Het doel van kinderspelen: leerzaam, vraagt uit tot nadenken, motoriek ontwikkelen en natuurlijk ontspanning.

De leukste kinderspellen

Kinderspelletjes voor 3 jaar, 4 jaar of misschien wel 7 jaar. Het is vaak lastig om een keuze te maken, al helemaal wanneer het kind ouder dan acht jaar is. Wat zijn de leukste kinderspellen? Spelletjes die zeer goed verkopen zijn het Beverbende kaartspel (alle leeftijden), Rummikub of Uno. Vooral die laatste twee zijn kinderspel een die al heel wat jaartjes mee gaan. En weet je, ze blijven hartstikke leuk.

Voor wat jongere kinderen (1-4 jaar) is het Nijntje Verstoppertje Spelen een echte aanrader. Het kind moet aan de hand van een geluidje Nijntje gaan zoeken. Goed voor alle zintuigen, de motoriek en het inzicht.

Kinderenspelletjes voor binnen en buiten

Het best verkocht zijn de kinderspellen voor binnen. Denk hierbij aan bordspellen, kaartspellen of gezelschapsspellen. Kinderspellen voor buiten zien er heel anders uit. Vaak gaat het dan om buitenspeelgoed zoals stoepkrijt, ballen, bingo, bekertje water halen of, en die ken je vast wel, de vloer is een lava!

Het algemeen verkrijgbaar kinderspel is dus voornamelijk bedoeld om binnen te spelen. Of buiten op het terras, want met mooi weer gaan we met z’n allen naar buiten.

Kinder bordspellen

Niet zo leuk als een bordspel, met z’n tweetjes of meerdere personen. Voor kinderen kan een bordspel soms wat te lastig zijn. Daarom zijn er de kinder bordspelen. Denk hierbij aan het eerder genoemde Rummikub maar ook Levensweg, Monopolie (kids editie), ouderwets ganzenbord of het razend populaire Ticket to Ride (Europe).

Alle kinderspellen zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Je hebt de keuze uit educatief, denkspel, behendigheidsspel, strategisch, speelkaarten en nog veel meer. Zorg dat het kinderspel ook op het niveau van het kind is. Dit staat altijd bij het spel aangegeven. Let ook op het minimum en maximum aantal spelers. Het is natuurlijk zonde wanneer je iets koopt en niet het hele gezin kan meedoen. Even goed opletten dus.