Kleine bakvorm

Kleine taartjes, gebak of brood bakken, dat doe je met een kleine bakvorm. Je hebt bijvoorbeeld de cakevorm, muffinvorm of natuurlijk de broodvorm. Dan heb je ook nog de kleine bakvorm voor cupcakes. Sta je graag in de keuken, dan moet je zeker een kleine bakvorm aanschaffen. Ga dan wel voor een goede kwaliteit, dat is erg belangrijk.

Rond, langwerpig of vierkant

Een kleine bakvorm is in verschillende afmetingen en vormen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld het langwerpige model, zeer geschikt voor het maken van cake of brood. De ronde kleine bakvorm is bedoeld voor het maken van taart of brood. Wil je iets van muffins, minitaartjes, marsepein of bollen maken dan ga je voor een siliconen bakvorm. Hierbij zitten er meerdere uitsparingen in een en dezelfde bakvorm.

Je hebt ook de kleine bakvorm hart. Die is hartstikke leuk want je maakt een cake of taart in de vorm van een hart. Misschien ook wel een brood, dat is pas een verrassing. Daarnaast heb je de vierkante vorm. Ook deze gebruik je voor verschillende overheerlijke creaties.

Kleine bakvormen kopen of bestellen

Een kleine bakvorm kopen? Veel mensen kijken bij de Action, Blokker, HEMA, Lidl of IKEA. Het is hartstikke belangrijk dat de bakvorm van een goede kwaliteit is. Kies je voor een vorm met anti-aanbaklaag dan voorkom je aanbakken. En alle andere gevallen zal je toch bakpapier moeten gebruiken of de bakvorm invetten.

Wat kost een bak vorm? Voor een klein model van 10 tot 15 cm betaal je tussen de € 10 en € 17. Natuurlijk heb je ze goedkoper en duurder, maar bij een hele goedkope kleine bakvorm zit je wel met een lagere kwaliteit te kijken.

Beste bakvorm voor cake of brood

Je hebt een klein model nodig, maar wat is de beste bakvorm voor cake? Die van dr. Oetker wordt zeer goed verkocht, simpelweg vanwege de hoge kwaliteit. Brabantia is ook een merk dat goed verkoopt. Wat is dan de beste bakvorm voor brood? Eerder genoemde merken zijn altijd perfect. Deze modellen zijn voorzien van een anti aanbaklaag, en dat is wel zo praktisch.

Maak de kleine bakvorm na gebruik altijd goed schoon. Doe dit niet met schuurmiddelen of een schuurspons, hier beschadig je de anti aanbaklaag mee. Merk je roestvorming in de bakvorm dan is het tijd om een nieuwe te kopen.