Kleurplaat eenhoorn – unicorn kleurplaten

Met de kleurplaat eenhoorn hoef jij je niet te vervelen. Ontdek de leukste Unicorn kleurplaten. Bijvoorbeeld de eenhoorn regenboog, met hartjes, met prinses en nog veel meer. Print de kleurplaat uit of kleur digitaal in.

Hieronder vind je wat leuke eenhoorn kleurplaten. In zwart-wit dus je kleurt hem zelf nog in. Wanneer je op de afbeelding klikt verschijnt de kleurplaat eenhoorn in de volledige versie. Sla de kleurplaat op je apparaat op en/of print hem direct uit.

Unicorn kleurplaat – websites

Zoek je een andere unicorn kleurplaat? Hieronder vind je nog wat websites met verschillende kleurplaten van eenhoorns.

Supercoloring – een website met meer dan 50 verschillende eenhoorn kleurplaten. Waaronder de kleurplaat eenhoorn met prinses, een schattige kleurplaat of juist een hele stoere.

Homemade Gifts – op deze website vind je vooral hele schattige eenhoorn kleurplaten. Hier zitten ook wat moeilijke kleurplaten bij en geschikt voor volwassenen.

Hoe kleurplaten afdrukken?

Wil je de kleurplaat afdrukken maar weet je niet hoe dit moet? Het is het handig om de kleurplaat of kleurplaten eerst naar je apparaat downloaden.

Via smartphone of tablet: tik op de kleurplaat totdat een pop-up verder zich opent. Kies nu voor afbeelding downloaden.

Op PC of laptop: klik met de rechtermuisknop op de kleurplaat en kies voor afbeelding opslaan als.

Wanneer de unicorn kleurplaat eenmaal op het apparaat staat raakt hij ook niet meer kwijt. Open de afbeelding en kies voor ‘printen’ of ‘afdrukken’.

Tip: mooi kleuren met stiften

De een weet van de kleurplaat unicorn een kunstwerk te maken terwijl het bij de ander minder mooi uitziet. Hoe kun je mooi kleuren met stiften? Dit heeft vooral met de stiften zelf te maken. Heb je alcohol markers oftewel alcoholstiften dan merk je dat ze niet vlekken of doordrukken. Maar het belangrijkste: er verschijnen geen strepen. Alcoholstiften zorgen dus voor een professioneel resultaat.

Bekijk alcoholstiften

Kleurplaat digitaal inkleuren

Het is natuurlijk ook mogelijk om de kleurplaat digitaal in te kleuren. Het grootste voordeel hiervan is dat je hem niet af hoeft te drukken. Bovendien bereik je met digitaal inkleuren een mooi en professioneel resultaat.

Een kleurplaat digitaal inkleuren kan op twee verschillende manieren. Allereerst zijn er de websites met kant-en-klare kleurplaten. Naast elke kleurplaat staan gekleurde vlakjes. Selecteer een gekleurd vlakje en tik vervolgens op het gedeelte van de kleurplaat dat deze kleur moet krijgen. Dit soort kleurplaten is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2-8 jaar oud.

Eenhoorn kleurplaten om online in te kleuren vind je onder andere op de website kids-n-fun.nl. Ook op leukvoorkids.nl vind je dit soort kleurplaten.

De tweede manier is aan de slag gaan met een tekenprogramma. Bijvoorbeeld Photoshop of een vergelijkbaar programma. Open de eenhoorn kleurplaat binnen het tekenprogramma en ga aan de slag met de digitale viltstiften, kleurpotloden of pennen. Het is in deze situatie handig om gebruik te maken van een tekentablet . Die koppel je heel eenvoudig aan pc, laptop, tablet of smartphone. Dankzij een tekentablet werk je zeer nauwkeurig.

Naar tekentablets

Van makkelijk tot moeilijk

Een eenhoorn kleurplaat (makkelijk) is geschikt voor kinderen van 2-8 jaar oud, maar ook voor volwassenen met een beperking. Kleuren op code is geschikt voor iedereen in de leeftijd van 10-99 jaar oud. De kleurplaten voor volwassenen zien er veel moeilijker uit. Deze zijn zeer gedetailleerd, niet geschikt voor kinderen. Maar wel voor iedereen vanaf ongeveer 14 jaar oud.

Houd dus even rekening met het niveau van degene die de eenhoorn kleurplaat voor zijn neus krijgt. Kies altijd een kleurplaat dat ook bij het ontwikkelingsniveau past. Maar natuurlijk ook bij de interesse. Niet iedereen vindt het prettig om uren achter elkaar met een en dezelfde kleurplaat bezig te zijn.

Over de eenhoorn (unicorn)

Vertel een verhaal bij de kleurplaat van de eenhoorn. Hieronder vind je wat informatie over de welbekende unicorn.

Het gaat hier om een fabeldier oftewel mythisch dier. De eenhoorn werd al tijdens de oudheid (na de prehistorie) beschreven. De unicorn lijkt op een paard maar heeft op het voorhoofd een lange hoorn. Hey dier heeft altijd een witte kleur, in sommige verhalen is er ook een geitensik aanwezig.

In veel gevallen wordt de eenhoorn zonder vleugels afgebeeld maar er zijn ook kleurplaten of verhalen waarbij dit dier kan vliegen. In de middeleeuwen werd de eenhoorn als een wild dier uit de bossen gezien. De hoorn van dit dier zou ziekten genezen maar ook vergiftigd water zuiveren. Soms werd de tand van de Narwal (tandwalvis) verkocht als de hoorn van een unicorn. Mensen trapten hier makkelijk in want de tand van deze walvis leek wel op de unicorn hoorn.

Soms wordt gezegd dat de eenhoorn daadwerkelijk heeft bestaan. Het zou dan om de Elasmotherium gaan, een soort neushoorn met boven op zijn kop een enorm grote hoorn.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Kleurplaat eenhoorn – unicorn kleurplaten
Schuiven naar boven