Kleurshampoo

Met kleurshampoo geef je het haar een tijdelijke kleuring. Het is ook geschikt tussen twee verfbeurten door. Dankzij kleurshampoo krijg je haar weer een mooie tint. Je kunt kleurshampoo dus op verschillende manieren gebruiken. Kies een kleur die bij je past. Bijvoorbeeld kleurshampoo zwart, bruin of asblond. Daarnaast heb je ook kleurshampoo met grijsdekking.

Verschil kleurshampoo en haarverf

Je moet goed het verschil tussen kleurshampoo en haarverf kennen. Haarverf zorgt voor een diepe en vaak permanente kleuring. Een kleurspoeling geeft een tijdelijke kleuring. Als laatste heb je nog de kleurshampoo, dit is echt iets anders. Kleurshampoo is bedoeld tussen twee verfbeurten door en verfrist en verfraait de kleur.

Kun je met kleurshampoo je haar verven? Het is hier eigenlijk niet voor bedoeld maar het werkt zeker. Dit komt omdat een kleurshampoo pigmenten bevat. Houd er bij veel grijs haar wel rekening mee dat de kleur dan anders uit kan vallen. Ook is het aan te raden om dan voor een professionele kleurshampoo te gaan. Voordeel van een kleurshampoo is dat het geen schadelijke stoffen bevat. Sommige producten zijn vrij van parabenen, siliconen en andere chemische bestanddelen.

Kleurshampoo met grijsdekking

Verf je het haar nooit en heb je meer dan 20% grijs haar? Veel producenten zeggen dat je dan geen kleurshampoo moet gebruiken. Toch werkt kleurshampoo met grijsdekking wel degelijk. Maar let op, grijs haar kan dan wel ineens een oranje, paarse of groene schijn krijgen. Daarom is het even uitproberen welke kleurshampoo het beste werkt.

Krijg je het grijze haar niet weg met kleurshampoo, gebruik dan een kleurspoeling. Deze heeft een grijsdekking van ongeveer 50%. Permanente haarverf heeft een grijsdekking van 100%.

De beste color booster

Een kleurshampoo wordt ook wel color booster genoemd. Wat is de beste kleurshampoo? Lange tijd had Kruidvat een goede kleurshampoo in het assortiment. Helaas hebben ze deze producten door iets anders vervangen en scoort dit een stuk slechter. De kleurshampoo van Etos krijgt ook geen goede reviews.

De beste kleurshampoo is die van Jean Paul Mynè. Wel wat prijziger maar het is een professioneel Italiaans product dat veel in kapsalons wordt gebruikt. Bovendien bevat deze kleurshampoo geen schadelijke stoffen. De kleurshampoo van Andrelon is meer bedoeld voor de verzorging van gekleurd haar. Daar is natuurlijk ook niks mis mee, maar dit soort kleurshampoo bevat geen kleurpigmenten en zal je haar dan ook zeker niet kleuren maar alleen verzorgen.