Koelvriescombinatie

Een koelvriescombinatie kopen, ideaal voor de meeste huishoudens. Dit is een koelkast met een apart vriesgedeelte. Dankzij een koelvriescombinatie hoef je geen aparte vriezer te kopen. Dat scheelt natuurlijk een hoop ruimte. Tegenwoordig vind je koelvries combinaties in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Voor elke situatie en budget is er wel wat te vinden.

Tips bij het aankopen van een koelvriescombinatie

Waar let je op als je een koelvriescombinatie gaat kopen? De juiste koelvriescombinatie kopen hangt van je persoonlijke situatie en wensen af:

  • Het kastmodel biedt voldoende ruimte voor een 4 persoonshuishouden. Een tafelmodel koelvriescombinatie kan onder het aanrecht ingebouwd worden.
  • De upside down koelkast heeft het vriesgedeelte aan de onderzijde zitten. Bij de koelvriescombinatie zijn beide gedeeltes afzonderlijk regelbaar in temperatuur.
  • Het Amerikaanse model is een Side By Side model. Deze heeft twee deuren naast elkaar.

Koelvriescombinatie met No Frost

Bij een vriezer is het nodig deze regelmatig te ontdooien. De No Frost koelvriescombinatie heeft een functie met automatische ontdooiing. Het systeem voorkomt ijsafzetting in het vriesgedeelte.

Invriesvermogen

Bij het aankopen van een koelvriescombinatie is het belangrijk om te kijken naar het invriesvermogen. Dit bepaalt hoeveel producten er dagelijks kunnen worden ingevroren. Doe je eens per week boodschappen, dan moet de koelvriescombinatie dit snel in kunnen vriezen. Voor een gemiddeld groot gezin is een invriesvermogen van 15 tot 18 kilo per dag aan te raden. Probeer je meer in te vriezen dan het maximale invriesvermogen, dan stijgt de temperatuur in de vriezer teveel.

Ervaar je een storing, haal dan de stekker eruit en sluit deze aan op een ander stopcontact. Soms is hiermee het probleem verholpen. Kijk ook of de koelkast correct staat ingesteld. Blijft de storing bestaan, schakel dan een monteur in. Open de deur van de koelvriescombinatie niet, zo blijven de producten het langst koel. Indien mogelijk, kunnen ingevroren producten beter naar een andere vriezer overgebracht worden.

Inhoud van de vriezer en koelkast

Hoe groter het gezin, hoe meer inhoud je nodig hebt. Voor een 1-2 persoons huishouden is een koelkast met een inhoud tot 150 liter voldoende. Voor drie tot vier personen geldt een ideale koelkast inhoud van 150 tot 250 liter. Gezinnen van 5 personen of meer hebben een koelkast met een inhoud van minimaal 250 liter nodig.

4-sterren vriezer

Het vriesgedeelte is aangeduid met een sterrensysteem. Een 4 sterren vriezer heeft een temperatuur van -24 tot en met -40 graden. Hierin kunnen producten jarenlang bewaard worden. Het is ook mogelijk om zelf levensmiddelen in te vriezen.

Het gemak van een koelvriescombinatie

Een koelvriescombinatie bespaart ruimte. Bovendien kunnen zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte goed worden ingedeeld dankzij de aanwezigheid van plateaus. Let bij de aanschaf op dat het model over voldoende plateaus en vakjes bezit. Ledverlichting geeft minder warmte af, is energiezuiniger en gaat langer mee.