Lampenkap industrieel

Het industrieel wonen is helemaal de trend. Hier hoort natuurlijk een lampenkap industrieel bij. Je weet wel, een lamp die rechtstreeks uit een fabrieksgebouw lijkt te komen. Maar dan wel in een modern jasje, want de industriële lamp moet natuurlijk bij de rest van je interieur passen. Gelukkig is hier voldoende keuze in.

Metaal of staal

Een lampenkap industrieel is van metaal of staal. Dit is namelijk het materiaal zoals je ze in fabrieksgebouwen tegenkomt. Een industrieel interieur bestaat uit een combinatie van metaal, staal, beton, baksteen en hout. Dit interieur doet je erg denken aan oude fabrieken. En ja, het is al enige tijd de trend en dat zal voorlopig nog wel zo blijven.

Weet je hoe industrieel wonen ontstaan is? Lang geleden werden oude fabrieken omgebouwd tot appartementen. Er ontstond een uitstraling die werd omgedoopt tot het industrieel interieur. Ook jij kan je woning op deze manier inrichten, te beginnen bij de lampenkap industrieel. Kijk maar eens wat er allemaal mogelijk is.

Lampenkap industrieel zwart, goud andere kleuren

De industriële lampenkap zwart is erg populair. Dit komt omdat zwart een moderne uitstraling heeft maar ook prima binnen de industriële stijl past. Dan heb je ook nog de lamp in goudkleur of zilverkleur. Ook deze twee kleuren doen het erg goed. Als laatste heb je dan nog de metalen of stalen lampenkap in groen, alweer een goede keuze.

Kun je ook een houten lampenkap als industrieel nemen? Natuurlijk kan dat, hout is namelijk ook een materiaal dat binnen het industrieel wonen past. Je krijgt dan een lamp die bekleed is met houten fineer, bijvoorbeeld notenfineer. Voordeel van dit materiaal is dat het zowel bij de industriële als de moderne, klassieke of landelijke inrichting aansluit.

Industriële lampenkap maken

Misschien wil je zelf een industriële lampenkap maken. Dit noem je ook wel een DIY lamp. Sommige mensen doen dit door metaal of staal tot lampenkamp te lassen. Maar je kunt ook gebruik maken van takken of een blok hout. Zelf een industriële lampenkap maken vraagt wel wat voorbereiding. Je moet de juiste materialen in huis halen en natuurlijk een idee of bouwtekening hebben.

Ga je zelf een industriële lampenkap maken dan is het heel belangrijk dat deze veilig in gebruik is. Voorzie de fitting van ledverlichting, dit wordt nauwelijks warm en is hiermee veilig in gebruik. Kom je er niet uit, dan kun je beter een lampenkap industrieel kopen.