Beste laptop rugzak: waterdicht of stevig

Voor school, werk of hobby moet je vaak de laptop of notebook meenemen. Zorg dat er onderweg niks gebeurt, neem de beste laptop rugzak mee. Sommige van deze modellen zijn waterdicht, dit is echt wel een aanrader in ons koude en natte landje. De meeste rugzakken zijn ook nog eens van een zeer stevige kwaliteit. Zie hieronder het overzicht beste laptop rugzakken.

Verschil tussen mijn laptop rugzak en een normaal model

Een normale rugzak heeft een enkel opbergvak. Soms zit er nog een klein vakje aan de voorzijde, geschikt voor de smartphone of huissleutels. Een laptop rugzak beschikt over 2-3 vakken. Een van deze vakken is specifiek bedoeld voor de laptop. Hierdoor is hij veilig opgeborgen, maar is er ook extra versteviging aangebracht.

Dit is de beste laptop rugzak

Een laptop rugzak moet altijd van een stevige kwaliteit zijn. Koop dus niet zomaar het eerste het beste ‘goedkope’ model. Je wil immers je laptop goed beschermen.

TravelMore Rugzak

Een van de best verkochte rugzakken voor laptops is die van het merk TravelMore. Bij dit merk weet je zeker dat je voor een degelijke kwaliteit gaat. Dit model is in verschillende varianten te koop. Kies voor de normale afmeting met een inhoud van 28 liter, of de XL met een inhoud van 36 liter.

Het speciale laptopvak is geschikt voor laptops van 15-17 inch. Let even goed op wat je koopt, want dit kan nogal verschillen. Deze design rugzak mag zeker gezien worden, al helemaal omdat je keuze hebt uit verschillende kleuren.

De prijs varieert van € 37 tot € 45. Dit product is meer dan 500 keer beoordeeld en ontvangt veel positieve reviews. Gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit en de ruimte die deze rugzak biedt.

Bekijk TravelMore rugzakken

Matein laptop rugzak

De beste laptop rugzak van een hoge kwaliteit? Voor een bedrag van rond de € 50 koop je de Mantein rugzak. Deze heeft een royale inhoud gaan 36 liter en biedt ruimte aan een laptop tot 17 inch. Het positieve aan dit model is dat het materiaal waterafstotend is. Dit betekent probleemloos met de rugzak door de regen, de laptop en andere inhoud blijft altijd droog.

Voorzien van stevige en gewatteerde schouderbanden, voor optimaal comfort. Verder bevindt zich aan de zijkant een USB-poort, hartstikke praktisch voor het opladen van de laptop of smartphone. Dit doe je gewoon tijdens het lopen, want er is een ingebouwde oplaadkabel aanwezig.

Dit model is 180° open te vouwen, ideaal tijdens een veiligheidscontrole op de luchthaven. Dit is dan ook de beste laptop rugzak voor reizigers, ondernemers, werknemers en studenten.

Naar Mantein laptop rugzak

Overzicht beste laptop rugzak

Voorgaande twee modellen zijn echte aanraders. Ze kosten misschien wat meer, maar je doet hiermee wel een goede investering. Toch liever een goedkope laptop rugzak? Die zijn verkrijgbaar vanaf € 15. De kwaliteit hangt vaak samen met de prijs:

  • € 10-€ 20: matige kwaliteit
  • € 20-€ 30: gemiddelde kwaliteit
  • € 30-€ 40: goede kwaliteit
  • Vanaf € 40: topkwaliteit

Voor basisschoolleerlingen is een rugzak met een prijs van € 15 tot € 30 een prima keuze. Voor het voortgezet onderwijs, mbo, hbo en universiteit is een model vanaf € 30 aan te raden. Bekijk het overzicht best verkochte laptop rugzakken en maak zelf een vergelijking.

Bekijk alle rugzakken (laptop)

Voorkeur voor een waterdicht model

Zowel voor werk als studie is een waterdichte laptop rugzak zeker een must. Vooral in de herfstperiode kan het hard en langdurig regenen. Ook zomerse- en winterse buien komen regelmatig voor. Een standaard rugzak zal de eerste regendruppels weren, maar uiteindelijk wordt hij toch nat. Dit betekent dat ook de inhoud vochtig wordt.

Boeken zullen hierdoor met natte bladzijdes te maken hebben, ze plakken aan elkaar of scheuren. Maar een vochtige laptop is misschien nog wel veel erger. Waterschade wordt niet altijd door de verzekeraar gedekt. Wanneer een laptop onderweg is (dus niet thuis) valt deze ook niet onder de inboedelverzekering.

Welke rugzak is hip?

Populaire rugzakken hebben vaak een opvallend design. Bijvoorbeeld een bijzondere kleur, een bepaald logo of een opdruk. Kijk echter niet alleen naar het design. Een rugzak kan dan wel hip zijn, maar moet bovenal een goede bescherming aan de laptop en overige inhoud bieden. Is dit niet aanwezig, dan is die hippe rugzak ineens een minder goede keuze.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Beste laptop rugzak: waterdicht of stevig
Schuiven naar boven