Lente decoratie

Haal het voorjaar in huis met lente decoratie. Denk hierbij aan voorjaarsbloemen, planten, hout, vogeltjes en andere dingen die met lente te maken hebben. Vaak kun je lente decoratie zelf knutselen waarbij je de benodigde spulletjes los koopt. Maar je kunt voorjaars decoratie ook kant en klaar aanschaffen. Hoe vrolijk wordt jouw woning?

Decoratieve accessoires

Bij lente decoratie draait het allemaal om de accessoires. Dit is dus alles buiten je meubels om. Denk hierbij aan een schilderij, een plant, kleedje of andere accessoires. Met lente decoratie verfris je de uitstraling van je interieur. Je haalt dat echte lentegevoel naar binnen. Zo krijg je weer zin in het voorjaar en de zomer.

Waar moet je aan denken bij lentedecoratie? Natuurlijk komt paasdecoratie voorbij, want dat hoort bij de lente. Denk hierbij aan houten decoratie, kuikentjes, narcissen en eitjes. Overigens kunnen deze leuke dingetjes ook als lentedecoratie dienen. Hieronder enkele leuke ideeën.

Lente decoratie zelf maken

Wil je lente decoratie zelf maken? We helpen je op weg. Neem bijvoorbeeld een doorzichtige hoge cilindervaas en vul deze met groene blaadjes (kunst) bloemen en een slinger ledverlichting. Hartstikke leuk op de vensterbank of op de kast. Misschien weet je het nog niet maar dit soort lente decoratie kun je ook kopen, dan hoef je zelf niet te knutselen.

Een ander leuk idee is de pauwveer in een fles, hanen of kippen van keramiek, kunstplanten in de vorm van narcissen of tulpen, nepvlinders, een vogelhuisje of een canvas/poster met voorjaarstaferelen. Lente decoratie zelf maken kan ook door te werken met jonge dieren, bijvoorbeeld pluche of namaak lammetjes, kuikentjes, jonge konijntjes en nog veel meer.

Van voorjaar naar zomer

Waarom zou je voor lente decoratie kiezen? Na de winterperiode heb je weer zin in het zonnetje, de warmte en vrolijkheid. Lente decoratie creëert dat gevoel. Je huis krijgt gelijk een hele andere uitstraling. Bovendien werk je zo langzaam naar de zomer toe.

Veel mensen kiezen voor lenteversiering. Vervang dit voor de winter decoratie want de kerstversiering kan naar de zolder. Tot hoe lang kun je lente decoratie laten staan? In principe kan lente versiering van maart tot en met mei. In juni wordt het tijd om je met zomerdecoratie bezig te houden. Overigens bepaal je zelf wanneer je de decoratie plaatst en weer opruimt, het is tenslotte ook jouw woning of kantoor.