5 x een leuk Valentijn cadeau voor kinderen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Zoek je een valentijnscadeau voor een kind? Valentijnsdag, dat is op 14 februari, staat in het teken van de liefde. Dus ook de liefde voor je zoon of dochter, stiefkind of pleegkind. Of misschien wel neefje, nichtje of iemand die je dierbaar is. In dit artikel vind je vijf leuke valentijnscadeautjes voor kinderen. Laat je hierdoor inspireren.

Waarom je iets aan je kind geeft

Jarenlang werd Valentijnsdag alleen door verliefde stelletjes gevierd. Of door geheime aanbidders, die hun grote liefde een presentje stuurde. Inmiddels is Valentijnsdag voor iedereen. Dus ook voor ouders, kinderen, vrienden en collega’s.

Met Valentijnsdag laat je weten hoe blij je met iemand bent. Toon je genegenheid of liefde middels een valentijnscadeau. Dit is geen verplichting, maar wel zo leuk.

We hebben vijf leuke valentijnscadeautjes verzameld

Wat geef je een kind met Valentijn cadeau? Het is leuk om zelf iets te knutselen, maar wanneer je niet zo creatief bent (of geen tijd hebt) zijn er veel bijzondere cadeautjes om te geven. Hieronder vind je vijf van die leuke ideeën. Alle cadeautjes hebben met liefde of genegenheid te maken, want daar draait Valentijnsdag om.

1. Een glazen pot, gevuld met snoephartjes

Dit Valentijn cadeau is geschikt voor alle kinderen. Neem een glazen pot, groot of klein. Een glazen fles mag ook, zolang er maar geen etiket opzit. En hij moet natuurlijk schoon zijn. Heb je geen mooie glazen pot, bestel er dan een online. Tip: kies kleinere glazen potjes met deksel. Zo kun je meerdere cadeautjes maken, niet alleen voor je kinderen maar misschien ook voor je partner en vrienden.

Bekijk glazen potjes met deksel

Vul de pot met snoephartjes. Die hoop je in de supermarkt, voor ongeveer € 1,50 per zak. Hoe groter de pot, hoe meer snoephartjes je nodig hebt. Het is namelijk veel leuker om de pot geheel te vullen. Daarom is het dus beter om voor kleinere potjes te gaan. Dan worden het ook van die schattige cadeautjes.

Nu nog een mooi lintje of een strik om het potje en je valentijnscadeau is klaar om weg te geven.

2. Een tegoedbon voor een uitstapje

Wanneer je even geen inspiratie hebt of je kind heeft al alles, dan kun je altijd een tegoedbon cadeau geven. Denk hierbij aan een tegoedbon voor een dierentuin of pretpark, karten, lasergamen of een escaperoom. Maar misschien ook een etentje in het favoriete restaurant van je kind.

Ook leuk: de kids cadeaukaart. Deze is besteedbaar bij honderden locaties. Bijvoorbeeld bij Monkey Town maar ook om iets bij Intertoys te kopen.

Naar Kids cadeaukaart

3. Een hartjesketting

Dit valentijnscadeau voor een kind is vooral geschikt voor meisjes: een hartjes ketting. Deze is in verschillende varianten verkrijgbaar en begint bij een prijs vanaf € 9,95. Kies voor echt goud of zilver, of een van de andere materialen.

Koop niet alleen het hangertje maar ook de ketting zelf. In sommige gevallen moet je deze twee namelijk los van elkaar kopen, hoewel de meeste aanbieders de hartjesketting compleet leveren.

4. Een grote hartjeslolly

Toegeven, alle kinderen zijn dol op snoep. Zoek eens naar een joekel van een hartjeslolly. Hiermee geef je gelijk aan hoeveel je van je kind houdt. Of, indien het niet je eigen kind is, hoeveel waardering je voor hem of haar hebt.

Hartjeslolly’s vind je in de betere snoepzaken zoals Jamin. Kun je geen groot exemplaar vinden, koop dan een zaak met kleinere hart lolly’s. Neem een stuk steekschuim en steek hier de lolly’s. Nog een beetje versieren met andere materialen en je hebt een zelfgemaakt en uniek valentijnscadeau voor een kind.

5. Een fotomok

Geef je kind zijn eigen mok om chocolademelk, melk of misschien wel twee uit te drinken. Maar dan wel een gepersonaliseerde mok, met zijn of haar eigen foto, van het huisdier of een grappige tekst. Een fotomok bestel je online, waarbij je de foto uploadt of aangeeft welke tekst erop moet komen te staan.

Bestel een gepersonaliseerde fotomok

Je kunt een fotomok ook bij verschillende drukkerijen laten maken. Daarnaast kan dit bij onder andere HEMA, Blokker en Kruidvat. Er zijn ook kant-en-klare fotoboeken verkrijgbaar, met een afbeelding van een dier, auto of iets anders. Niet heel persoonlijk maar het zou goed aan kunnen sluiten op een hobby van het kind.

Valentijnsdag vieren met kinderen: nog enkele tips

Liefde in huis, daar draait het om. Wil je Valentijnsdag vieren met kinderen, dan vind je hieronder nog enkele leuke ideeën.

Laat elk kind complimentjes voor een ander op rode post-its schrijven. Plak die post-its vervolgens in hartjesvorm op het raam of de muur.

Knip hartjes uit en plak deze op verschillende plekken in huis. Laat je kind de hartjes verzamelen. Hoe meer hartjes het kind vindt, hoe groter de beloning.

Er zijn heel veel leuke dingen om te knutselen. Bijvoorbeeld een hartjeskaart voor opa en oma, of een hartje van lego. Neem ook eens wat lege plastic bekertjes en versier deze met hartjes of plak er glitters op. Vul de bekertjes met aarde en doe hier een bloembol in. Nu maar wachten tot de bloembol uitkomt, en dat gaat sneller dan je denkt.

Wanneer is Valentijnsdag?

Zoals je in het begin van het artikel hebt kunnen lezen is Valentijnsdag op 14 februari. Dit is elk jaar zo, de datum verandert niet.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

5 x een leuk Valentijn cadeau voor kinderen
Schuiven naar boven