Leuke moppen voor ouderen

Een mop of grap is een kort lachwekkend verhaal. Wanneer je een mop vertelt weet je zeker dat je de lachers op je hand krijgt. Bovendien is het ook leuk om ernaar te luisteren of te lezen. We hebben een aantal leuke moppen voor ouderen verzameld.

Bestel het knotsgekke moppenboek

Wie is er doof?

Een man vermoedt dat zijn vrouw slechter hoort en dat ze misschien een hoorapparaat nodig heeft. Hij vraagt de huisarts om advies. Die vertelt hem dat hij op 12 meter van zijn vrouw moet staan en op een normale toon tegen haar moet praten, om te zien of ze hem verstaat. Als dat niet lukt moet hij telkens wat dichter bij zijn vrouw gaan staan.

De man gaat naar huis en treft zijn vrouw in de keuken aan, terwijl ze het avondeten klaarmaakt. Hij gaat op 12 meter van haar staan en vraagt op normale: “wat eten we vandaag?” Er komt geen antwoord, dus hij gaat op 8 meter afstand staan en vraagt het opnieuw. Weer geen antwoord dus hij probeert het op 4 meter afstand.

Wanneer zijn vrouw weer niet antwoordt gaat hij vlak achter haar staan en vraagt opnieuw “wat eten we vandaag?” Zijn vrouw zucht en zegt: “Piet, voor de vierde keer: we eten kip, aardappeltjes en sperziebonen”.

Een atoomsplitsing

Twee atomen botsen in een kernreactie tegen elkaar. De ene atoom wrijft over zijn hoofd en zegt ‘auw’. De andere atoom kijkt berouwvol en betuigt zijn spijt met de woorden: “het splijt me”.

Komt een man bij de dokter

Jan voelt zich al een tijdje niet zo goed en bezoekt de huisarts. Bij de huisarts krijgt hij een grondig onderzoek. De huisarts vertelt Jan dat hij kerngezond is, uitgezonderd het feit dat hij impotent is. Jan fronst zijn wenkbrauwen en vraagt de huisarts wat impotent precies betekent. De huisarts legt het uit: “dat is zoals mikado spelen met gekookte spaghetti”.

Komt een tweede man bij de dokter

Twee mannen zitten op een bankje in het park. De ene man is een beetje buiten adem en vertelt dat hij net van de dokter terugkomt. “Ben je gezond?, vraagt de andere man. “Jawel, zegt de eerste man, maar de dokter heeft mij het advies gegeven om te gaan rennen. Niet omdat mijn conditie slecht is of omdat ik ziek ben, maar omdat ik met zijn vrouw heb geslapen”.

60 is een slechte leeftijd

Een 60-jarige man vertelt zijn zeventigjarige vriend dat 60 een zeer slechte leeftijd is. “Ik heb de hele dag het gevoel dat ik moet plassen. Wanneer ik naar de wc ga dan komt er niets, ga ik van het toilet en voel ik 5 minuten later weer aandrang”. De zeventigjarige man laat weten dat 70 een nog slechtere leeftijd is. “Je krijgt problemen met je darmen. Ik gebruik laxeermiddelen en eet dagelijks een portie zemelen. Urenlang zit ik op de wc en wat denk je, er komt helemaal niets!”

Een man van 80 heeft de verhalen aangehoord en zegt: 80 is pas een slechte leeftijd. De man van 60 kijkt hem verbaasd aan en vraagt “heb je moeite met plassen?” Nee hoor, zegt de man van 80, ik plas elke ochtend om 6:00 uur. De zeventigjarige man vraagt” heb je problemen met de ontlasting?” Ook dat niet zegt de man van 80, elke ochtend om 6:30 uur komt er ontlasting.

“Wat is dan het probleem”, willen de man van 60 en 70 weten. De man van 80 antwoordt: “ik word altijd pas om 7:00 uur wakker”.

Hij is weer verkrijgbaar: de moppenkalender

De overlijdensadvertentie

De man van mevrouw Jansen is helaas overleden. Ondanks dat mevrouw Jansen zeer zuinig is, besluit ze toch een rouwadvertentie in de krant te laten plaatsen. Ze belt de redactie van de krant en vraagt wat de kosten voor een rouwadvertentie zijn. De redactie legt uit dat dit € 11 kost. Mevrouw Jansen vindt dit aan de prijzige kant en vraagt zich af wat het zou kosten wanneer de advertentie uit slechts twee woorden bestaat.

De redactie legt uit dat een rouwadvertentie altijd € 11 kost, met een minimum van vijf woorden. Mevrouw Jansen moet dus nog drie woorden erbij laten plaatsen. Ze denkt even na en heeft dan de perfecte aanvulling gevonden: ‘Porsche te koop’.

Met je joggingsbroek naar de dokter

Een wat oudere man komt net terug van de huisarts. Zijn vrouw vraagt hoe het gegaan is. “Wel, ik moet volgende week terugkomen en mijn urine, ontlasting en sperma meebrengen”. De vrouw geeft een gepast antwoord: “neem je blauwe joggingsbroek mee, daar zit alles in wat de huisarts nodig heeft”.

Moeite met lezen, knutselen of het uitvoeren van een hobby? Met een loeplamp zie je alles weer perfect. Inclusief verzwaarde standaard of tafelklem.

Bijna met pensioen

Piet is 67, hij gaat bijna met pensioen. Daar is hij ook aan toe want hij staat de laatste tijd wat onvast op zijn benen. Op zijn een-na-laatste werkdag verslaapt Piet zich en loopt gehaast de trap af. Dan gaat het mis: hij verliest zijn evenwicht en valt van de trap. Het duurt even voordat hij zich hersteld heeft en naar zijn werk kan gaan.

De baas van Piet is niet blij dat hij te laat komt. “Waarom ben je te laat”, vraagt de baas met een norse stem. Piet legt uit dat hij van de trap is gevallen. De baas kijkt nog bozer en antwoordt “dan had je een halve minuut eerder hier kunnen zijn, want wanneer je van de trap valt ben je sneller beneden”.

Een raadseltje

Wat heeft 60 ballen en naait oudjes?

Antwoord: de bingo.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com