Luchtbevochtiger babykamer – tips & de beste bevochtigers

Een luchtbevochtiger voor de babykamer, hoe praktisch is dat? Zo houd je de luchtkwaliteit op de babykamer optimaal. Vooral in de wintermaanden wordt de lucht te droger. Dit kan tot allerlei huidproblemen maar soms ook ademhalingsproblemen leiden. Daarom ga je voor de beste luchtbevochtiger babykamer. Ontdek waar je op moet letten.

Dit is een luchtbevochtiger

Heb je nog geen kennis gemaakt met een luchtbevochtiger voor de babykamer? In feite is dit hetzelfde als een normale luchtbevochtiger, alleen compacter. Je hebt namelijk niks aan een groot apparaat. Bovendien verbruiken ze geen stroom maar batterijen, dit is een stuk veiliger. Zo weet je zeker dat er geen ongelukken ontstaan.

Hoe werkt een luchtbevochtiger op de babykamer? De naam zegt het al, een luchtbevochtiger bevochtigt de lucht. Dit gebeurt door telkens enkele druppels vocht aan de lucht af te geven. Veel luchtbevochtigers beschikken ook over een reinigingsfunctie. Hierdoor ontstaat er een schonere lucht op de babykamer.

De voordelen van een luchtbevochtiger babykamer

In de wintermaanden stoken we de verwarming hoog. Dit is natuurlijk lekker aangenaam maar zorgt ook voor een droge lucht in huis. Wanneer de lucht in huis te droog is dan ontstaan er sneller huidklachten. Denk hierbij aan een droge trekkerige huid maar ook eczeem.

Andere klachten die ontstaan zijn hoesten, hoofdpijn, droge ogen en een slechtere slaap. Daarnaast kan er statische elektriciteit ontstaan. Dit is vooral voor baby’s heel vervelend: ze begrijpen niet waar die pijnlijke schokjes vandaan komen.

De beste luchtbevochtiger babykamer

Natuurlijk ga je voor de beste luchtbevochtiger voor de babykamer. Je wilt immers het beste voor je kindje. Waar moet je op letten? Kijk niet alleen naar de prijs maar zeker ook naar de functies en de kwaliteit. Hieronder vind je enkele belangrijke tips om een luchtbevochtiger babykamer te kopen.

Geen elektriciteit maar batterijen

Veel luchtbevochtigers werken op elektriciteit (netstroom). Dit is prima voor in de woonkamer maar niet als luchtbevochtiger voor de babykamer. Dit product moet namelijk veilig zijn. Wanneer je voor een luchtbevochtiger op batterijen kiest weet je zeker dat er geen problemen kunnen ontstaan. Dit is dan ook gelijk het eerste advies: kies een luchtbevochtiger babykamer op batterijen.

Een koudwater verdamper

Net zo belangrijk is om te kiezen voor een koudwater verdamper. Dit soort apparaten gebruikt geen stoom maar koud water. Ook dit is een stuk veiliger. Je weet immers nooit of de luchtbevochtiger omvalt of dat je kindje deze vroeg of laat te pakken krijgt.

Ga je voor de beste luchtbevochtiger babykamer dan werkt deze dus altijd met koud water. Zorg dat je het reservoir regelmatig bijvult, zo werkt de luchtbevochtiger optimaal.

Bekijk koudwater verdamper

Een laag geluidsniveau

Een luchtbevochtiger op de babykamer is een goed idee maar je kindje moet niet wakker worden door het geluid. Daarom kies je voor een apparaat met een laag geluidsniveau. Je hebt modellen die 45 dB of meer produceren, dit is echt veel te luid. Tussen de 25 dB en 45 dB gaat nog maar is ook hoorbaar.

Wil je dat je kindje ongestoord kan slapen, kies dan voor een luchtbevochtiger van minder dan 25 dB. Deze zijn zo stil, dat hoor je gewoon niet. Houd er wel rekening mee dat niet al deze modellen ook met koud water werken. Je moet dus even selectief zijn.

Naar luchtbevochtiger met laag geluidsniveau

Voor de slaapkamer

Het is eigenlijk niet verstandig om de verwarming op de babykamer op de hoogste stand te zetten. Slapen doe je in een wat koelere omgeving. Toch kan het nodig zijn om de babykamer te verwarmen. Ook moet je ervoor zorgen dat de temperatuur niet onder de 16 °C tot 20 °C uitkomt. In de koude wintermaanden ontkom je er dus niet aan om die verwarming aan te zetten. Wat weer tot een drogere lucht leidt.

Ga daarom voor een luchtbevochtiger speciaal voor de slaapkamer. Zit hier verschil in? Ja, sommige modellen zijn namelijk specifiek bedoeld voor de woonkamer of het kantoor. Er zijn ook luchtbevochtiger voor slaapkamers te koop.

Wat is de beste luchtbevochtiger babykamer?

Je weet nu waar je op moet letten, maar wat is de beste luchtbevochtiger babykamer? Wanneer je naar de best verkochte producten kijkt dan kom je de volgende merken tegen:

  • Philips
  • Clean Air Optima
  • Brauch

Ook de Alecto BC-21 verkoopt goed, deze is speciaal voor de babykamer bedoeld. Deze luchtbevochtiger heeft namelijk een projector met sterrenhemel. Hij is stil in gebruik, bevocht de lucht, projecteert sterren en manen op het plafond en is ook nog eens veilig in gebruik. Een zeer goede keuze.

Wat kost een luchtbevochtiger?

Er zijn veel verschillende merken luchtbevochtiger verkrijgbaar. Wanneer je naar bekende merken als Philips kijkt betaal je tussen de € 60 en € 70. Voor de Clean Air Optima betaal je een stuk meer, namelijk tussen de € 125 en € 155.

De Brauch behoort zeker tot de beste luchtbevochtiger voor de babykamer en is voordelig geprijsd. Voor ongeveer € 30 is dit apparaat van jou. Kijk, hiermee bespaar je toch weer een hoop geld. Een baby is immers al duur genoeg. Overigens: wist je dat een kind je tot zijn 18e verjaardag ruim € 100.000 kost? Gelukkig hoef je niet alles zelf te betalen maar ontvang je kinderbijslag en eventueel kindgebonden budget. Ook dat scheelt weer.

Onderhoudstips luchtbevochtiger

Denk aan het onderhoud van je luchtbevochtiger. Alleen met een goed onderhoud kan deze perfect blijven werken. Vervang het filter regelmatig (indien van toepassing). Het filter gaat 3 tot 6 maanden mee.

Gebruik je de luchtbevochtiger een tijdje niet en wil je hem meer aanzetten? Haal het water uit het waterreservoir en maak de watertank goed schoon. Vul de tank met schoon water. Soms is er een harde aanslag zichtbaar, dit is kalkafzetting. Maak dan gebruik van een ontkalkingsmiddel en laat dit eventjes intrekken. Daarna goed schoonspoelen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Luchtbevochtiger babykamer – tips & de beste bevochtigers
Schuiven naar boven