Metaverse crypto kopen: betekenis en tips

De metaverse crypto is erg populair. Metaverse staat voor een virtueel gedeelde ruimte. Vaak gaat het om een virtuele wereld in een game, maar dit kan ook op andere delen van het internet zijn. Met betrekking tot metaverse crypto heb je verschillende keuzes. Voordat je iets aankoopt moet je eerst weten wat de verschillende cryptocurrency inhoudt.

Wat is metaverse?

Voordat je metaverse crypto aankoopt is het handig om meer hierover te lezen. Metaverse zijn virtuele 3D-ruimtes die aan elkaar zijn gekoppeld. Gebruikers beheren deze ruimtes. Hierbij hebben ze interactie met elkaar.

In feite gaat het om een virtuele wereld, meestal in een game. De gebruiker loopt in deze virtuele wereld rond als avatar. Een avatar is een gebruikersafbeelding maar bij metaverse gaat het om een virtueel poppetje (personage).

Cryptotip: in samenwerking met Bitvavo ontvang je de eerste € 1000 handelskosten gratis.

Pak die bonus!

Alles kan in de digitale wereld

Het voordeel van metaverse is dat hier vrijwel alles kan. Je bouwt je eigen land met woning, bedrijf, boerderij of wat dan ook. Op zich is een digitale en virtuele wereld niet nieuw. Sinds de komst van online gamen begeven gebruikers zich in een virtuele wereld.

Het verschil met vroeger is dat metaverse iets nieuws te bieden heeft. Het creëert een verbinding tussen virtuele deelwerelden. Hierdoor kunnen gebruikers hun activiteiten samenvoegen. Metaverse toont veel overeenkomsten met de bestaande wereld. Het draait hier namelijk niet alleen om gamen maar ook om werken en communiceren.

Wat kan je met metaverse?

Binnen metaverse creëer je nieuwe dingen. Bijvoorbeeld land, een game, voorwerpen, kunst en nog veel meer. Andere gebruikers zien dit op het cross-platform. Ze maken er gebruik van of kunnen dit kopen.

Met metaverse kun je natuurlijk veel meer. Dingen uit de fysieke wereld maar ook je grenzen verleggen. Zoals je lengte of uiterlijk aanpassen, en misschien zelfs vliegen of onder water duiken. Het biedt je dus veel meer mogelijkheden.

Er bestaat ook een blockchainproject dat een ecosysteem vormt voor sociale en zakelijke transacties. Je ziet, dit soort toepassingen wordt steeds verder uitgebreid.

Metaverse crypto

Metaverse is het toekomstige internet. Denk aan virtuele werkruimten, multitasken, financiële diensten en nog veel meer. Binnen die virtuele wereld speelt geld een belangrijke rol. Het moet namelijk mogelijk zijn om virtuele dingen aan te kopen of juist te verkopen. Maar ook om virtuele transacties te doen.

Metaverse crypto maakt dit mogelijk. Denk maar eens aan SAND of MANA, twee cryptomunten die bij de projecten The Sandbox en Decentraland horen. Dit zijn zogenaamde metaverse games. Het is voor gebruikers mogelijk om stukken land aan te kopen, op te bouwen en weer te verkopen. Zo is er al virtueel land tegen een bedrag van meer dan $ 900.000 verkocht. Metaverse crypto is het enige geaccepteerde betaalmiddel binnen de game.

Virtuele objecten kopen of verkopen? Denk hierbij aan digitale kunst. Het virtuele eigendomsbewijs wordt ook wel een NFT genoemd. Ook dit valt onder de metaverse crypto. Bekende NFT coins zijn:

  • Ape Kids Club
  • Art Blocks
  • Axie Infinity
  • Bored Ape Yacht Club
  • CryptoPunks
  • Desperate ApeWives
  • Mutant Ape Yacht Club
  • The Sandbox
  • Wizards & Dragons Game
  • Wolf Game

Sommige van deze metaverse crypto kun je makkelijk aankopen. Bijvoorbeeld Axie infinity, The Sandbox of Decentraland. Deze crypto betaal je met iDEAL, zodat je hem niet hoeft te ruilen tegen een andere cryptomunt. Regel dit bij Litebit, een gebruiksvriendelijk en Nederlandstalig platform.

Open een account op Litebit

Andere metaverse cryptocurrency is soms lastiger aan te komen. Je komt dan op een handelsplatform uit, maar dan nog zijn de munten niet overal verkrijgbaar.

Waarom metaverse crypto kopen

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je metaverse crypto zou kopen. Ten eerste omdat je ermee kunt betalen binnen het metaverse project. Misschien is dit niet iets wat je wil. Toch kan metaverse crypto kopen interessant zijn. Zoals je hebt kunnen zien krijgen metaverse projecten steeds meer de aandacht. Het is niet zomaar dat het bedrijf Facebook zijn naam in 2021 heeft veranderd naar Meta, ook weer verwijzend naar metaverse.

Juist door dat toekomstperspectief zullen dit soort projecten steeds meer in waardering stijgen. Je kunt je voorstellen dat de bijbehorende cryptomunten dan ook in waarde stijgen. Investeren in metaverse crypto kan hierdoor erg interessant zijn. Alleen al in het laatste kwartaal van 2021 zijn veel van deze cryptomunten met 100% of meer in waarde toegekomen. Beng!

Shop de leukste producten, bezoek bol.com