De mierenlokdoos, het effectieve mierengif

Er is niks zo is als een rijtje mieren op je aanrecht aantreffen. Ze zitten niet alleen in glazen in en op het servies maar snoepen ook van levensmiddelen. Zelfs buiten de woning kunnen ze voor veel overlast zorgen. In het voorjaar begint de strijd tegen deze insecten, en die gaat door tot het najaar. De beste keuze is een mierenlokdoos, waarmee je gelijk met het hele nest afrekent.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

HG X Mierenlokdoos

HG is een schoonmaakmiddelenbedrijf, maar richt zich ook op de bestrijding van insecten. Eigenlijk alles voor in en rondom de woning. De HG X Mierenlokdoos is zeker een goede keuze want hij werkt effectief. In een verpakking zitten twee van deze lokdozen, zodat je direct met een goede bestrijding start.

Plaats de lokdoos binnen of buiten, het liefst op of in het looppad van de mieren. In het begin zullen ze de lokdoosjes ontwijken, maar uiteindelijk worden ze door de geur aangetrokken. Ze kruipen in de lokdoos, waardoor het giftige poeder aan het lijfje blijft plakken. Vervolgens nemen ze dit poeder mee naar het nest. De nestgenoten likken ervan en ook de koningin krijgt het gif binnen. Binnen no-time is het hele nest uitgestorven.

Dit product wordt vooral door gebruikers zeer positief beoordeeld. Al na de eerste dag merk je een verschil op.

HGX Mierenlokdoos – bekijk de voorraad

Citin insectenval met mierengif

Mieren zijn altijd op zoek naar voedsel. Het maakt ze hierbij niet uit of ze dit buitenshuis of in een woning vinden. Vaak worden er eerst verkenningsmieren gestuurd. Wanneer die op voedsel stuiten dan waarschuwen ze het nest. Dat verklaart waarom je ineens een hele rij mieren aantreft.

Ook Citin komt met de beste mierenlokdoos. Deze doosjes zien er wat anders uit dan je gewend bent, ze zijn namelijk niet rond maar vierkant. Ideaal om in een hoek te plaatsen, maar ook midden op het looppad van deze insecten. Plaats zeker één doosje rond de ingang van het nest.

De werkzame stof trekt mieren aan en zorgt ervoor dat het gif een einde maakt aan deze insecten in of rondom de woning. Zorg dat het gif niet in aanraking komt met vocht of regen. Wanneer je het buitenshuis gebruikt, zoek dan naar een afdakje of maak er een van tegels of wat hout. Zo weet je zeker dat het gif lange tijd blijft werken.

Citin mierenvallen – check de prijs

Vapona mierenlokdoos

De meesten kennen het merk Vapona van de vliegenplakstrip. Hier zijn ze heel goed in, maar de mierenlokdoos is ook een van de beste keuzes. Geschikt voor het bestrijden van mieren in de woning, maar ook wanneer ze over het terras lopen. Bedenk dat deze insecten de aarde of het zand omhoog werken. Niet alleen zorgt dit voor hinderlijke bergjes, ook verliezen tegels hun ondersteunende ondergrond.

Kijk dus niet te lang tegen mieren aan maar start direct de strijd tegen ze. De Vapona lokdoosjes zijn per twee stuks verpakt. Voor gebruik eerst het strookje aan de zijkant verwijderen. Plaats vervolgens het doosje in het spoor of looppad van de mieren, bij voorkeur zo dicht mogelijk bij het mierennest. De werking van dit product bedraagt ongeveer een maand.

Vapona mierenlokdozen – prijslijst

De werking van een mierenlokdoos

Het is een vernuftig iets met een gegarandeerde werking: de mierenlokdoos. Deze doos is gevuld met een zoete lokstof. Vaak bestaat het uit een soort gel maar er kan ook poeder aanwezig zijn. Zowel gel of poeder blijft aan het lijfje van de mieren zitten. Ze nemen dit mee naar het nest. Vanwege de zoete geur en smaak zullen de andere mieren ervan eten. Het gif doet snel zijn werking, de mieren sterven binnen enkele dagen.

Omdat een nest zo groot is kan het tot wel drie weken duren voordat alle mieren zijn uitgestorven. De meeste lokdozen werken gedurende vier weken, in die tussentijd is het nest al gestorven.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial