Mini camera – spionage of gewoon filmen

De mini camera is helemaal de trend. Hij wordt als spycamera (spionage) ingezet. Daar is hij ook voor bedoeld. Maar je hebt ook de mini camera voor het maken van leuke filmpjes. Het gaat dan om een compacte camera, en dat is toch weer wat anders. Weet je niet wat je moet nemen? No prolemo, vandaag ontdek je alles over de minicamera en wat hij moet kosten.

Nog 6 dagen

Bol.com heeft het populairste speelgoed op een rij gezet.

Een verborgen camera met wifi

  • Verborgen opnamen maken
  • Soms inclusief microfoon

De best verkochte mini camera betreft de spycam met wifi. Sommige van deze camera’s zijn niet groter dan een knoop. Hierdoor werk je hem makkelijk in een plantenbak, kleding, boekenkast of ergens anders weg. Voordeel van de minicamera met wifi is dat je vanaf je smartphone of tablet live meekijkt.

Je hebt ook de minicamera met bewegingssensor. Zodra er beweging wordt gedetecteerd ontvang je hier een melding van op je smartphone of ander apparaat. Op dat moment begint de camera te filmen en kijk je live mee. Maar het kan ook dat de mini camera foto’s maakt. Dit hangt dus helemaal van het model af.

Let goed op de kwaliteit van dit soort verborgen cameraatjes. Juist doordat ze zo klein zijn filmen ze niet in topkwaliteit. Kies voor een model met minimaal 1080 HD kwaliteit. Het is handig wanneer het apparaatje ook de mogelijkheid heeft voor een micro sd kaart. Mocht de connectie met wifi wegvallen dan worden beelden toch opgeslagen.

De minicamera met wifi begint vanaf € 49. De betere modellen kosten rond de € 70.

Bekijk spycam met wifi

De IP-camera

  • Toezicht houden
  • Bedienen vanuit de app

Een andere minicamera is de IP-camera. Hiermee houd je toezicht op huisdieren en kinderen, de woning of werkruimte. Een IP-camera werkt via internet. Deze modellen zijn volledig draadloos, waardoor je ze overal plaatst. Dankzij de beweeg- en geluidsdetectie werkt de camera wanneer dit nodig is. (Niet bij alle modellen beschikbaar)

Deze mini camera is dus bedoeld voor het toezicht houden en bewaken van de omgeving. Niet bedoeld om stiekem te filmen want de IP-camera is voor iedereen zichtbaar. Ook omdat er een lampje brandt wanneer hij filmt of aanstaat. Verder is het niet de bedoeling dat je deze camera gebruikt voor het maken van homevideo’s of om te vloggen. Een IP-camera is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 39.

Naar IP camera’s

Mini camera voor homevideos of foto’s

  • Homevideo’s of foto’s maken
  • Hoge kwaliteit

Wil je leuke filmpjes van je gezin, huisdieren of vakantie maken? Dan kun je het beste voor een minicamera in de vorm van een compactcamera kiezen. De naam zegt het eigenlijk al: dit zijn hele compacte modellen. Bijvoorbeeld de Kodak compactcamera met een breedte van slechts 9,1 cm. Of de Panasonic die geschikt is voor filmen in 4K kwaliteit en uitgerust is met wifi.

Haal onderwerpen dichterbij zonder dat dit van invloed is op de beeldkwaliteit. Met een compactcamera ga je sowieso voor de beste beeldkwaliteit, beter dan bij de IP-camera of de verborgen camera. Daarom kies je dit model voor het maken van de leukste zakelijke-e of privé filmpjes of video’s. Uiteraard kun je er ook foto’s mee maken.

Wel wat duurder, het goedkoopste model begint vanaf € 79. Voor een goede compactcamera ben je al snel tussen de € 200 en € 400 kwijt.

Bekijk compactcamera’s

Action cam

  • Sportieve activiteiten vastleggen
  • Schok- en waterbestendig

Dan heb je nog de action cam, ook deze is redelijk compact. Soms kleiner dan de compactcamera maar iets zwaarder dan de meeste IP-camera’s. De Actioncam is vooral bedoeld voor sportievelingen. Je maakt hem op de helm, fiets of skateboard vast. Film je grootste uitdagingen of wildste tochten. Niet bedoeld als verborgen camera en ook niet om homevideo’s te maken.

De goede actioncams beginnen vanaf € 300. Je hebt ook modellen van een paar tientjes maar die zijn geen aanrader, de kwaliteit is echt een stuk minder.

De beste mini camera

Wat is nu de beste mini camera? Kijk je naar de afmeting dan wint de mini spycam met vlag en wimpel. Veel van deze modellen hebben de grootte van een knoop, soms zit de verborgen camera juist in een gebruiksvoorwerp weggewerkt.

Enig nadeel van de verborgen camera is dat hij geen perfecte beeldkwaliteit biedt. Want wanneer het om beeldkwaliteit gaat, dan wint de compactcamera het in de race beste minicamera. Het is dus even uitzoeken waar je de camera voor gaat gebruiken en wat je het belangrijkste vindt.

Mag je stiekem filmen?

Officieel is stiekem filmen niet toegestaan, personen moeten hier vooraf toestemming voor geven. Wordt er gefilmd op straat of in een winkel, dan moet er een waarschuwingsbord staan. Wat overigens niet altijd geldt voor straatcamera’s.

Eigenlijk zou je geen verborgen camera in je woning mogen verstoppen. Toch mag dit soms wel, bijvoorbeeld wanneer je vermoedt dat de oppas je kind mishandelt. Of dat iemand spullen uit je woning steelt. In dit geval weegt je belang zwaarder dan de privacy van de ander.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial