Mobiel telefoon nummer achterhalen (gratis)

Je moet een bedrijf of privépersoon bellen waarvan je het nummer niet weet. Of je wordt door een voor jou onbekend nummer gebeld. Een nummer achterhalen kan op verschillende manieren. Gewoon gratis, want hiervoor betalen is onzin. Kijk maar eens hoe je het telefoonnummer achterhaalt.

noodradio bij ramp in Nederland

Waarschuwing NCTV

Nederlanders slecht voorbereid op een ramp

Er is een run op noodradio's

Een mobiel telefoonnummer herkennen

Nederlandse mobiele telefoonnummers beginnen altijd met 06. Belgische mobiele nummers beginnen met 04. Het is ook goed om naar de landcode te kijken:

  • +31 is Nederland
  • +32 is België
  • +33 is Frankrijk
  • +49 is Duitsland
  • +352 is Luxemburg

Mobiel telefoonnummer achterhalen

Je wordt door een mobiel nummer gebeld. Wanneer je niet oppakt weet je ook niet wie de beller is. Toch kun je dit op een aantal manieren achterhalen. Hieronder vind je enkele methoden.

Ben je inmiddels ook toe aan een nieuwe smartphone? Dit zijn de nieuwste modellen inclusief prijzen.

Bekijk smartphones

De (online) telefoongids of bedrijvengids

Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen voor een mobiel nummer. Bedrijven staan vaak in een bedrijvengids of telefoongids geregistreerd. Bezoek een online telefoongids en voer hier het nummer in. Je hebt altijd kans dat je ziet welk bedrijf hierbij hoort.

Kun je het nummer niet op deze manier achterhalen? Dan kan het om een particulier nummer gaan. Er zijn nog maar weinig particulieren die hun telefoonnummer in een telefoongids laten plaatsen.

Gebruik Google

Voer ook eens het nummer in zoekmachine Google in. Doe dit op verschillende manieren dus:

  • 0612345678
  • 06-12345678
  • 0031612345678
  • +31612345678

50% kans dat je het telefoonnummer in Google tegenkomt. Bijvoorbeeld omdat de beller het nummer zakelijk gebruikt, ermee op marktplaats adverteert of het op social media heeft staan.

Telefoonnummer achterhalen via WhatsApp

Maak je gebruik van WhatsApp? Mooi, voeg het mobiel telefoonnummer dan als contactpersoon toe. Open vervolgens WhatsApp en ververs de lijst met contactpersonen. Maak een nieuw bericht aan en kies voor je nieuwe contactpersoon. Kijk nu of er een profielfoto zichtbaar is.

Zie je geen profielfoto dan is er nog geen paniek in de tent. Mensen kiezen er zelf voor of hun profielfoto wel of niet voor niet-contactpersonen zichtbaar is. Daarom kun je ook via andere kanalen het mobiel telefoonnummer achterhalen.

Via Facebook

Veel mensen maken een Facebookaccount aan waarbij ze zich registreren met hun telefoonnummer. Voer het telefoonnummer in de zoekbalk van Facebook in. Met een beetje geluk achterhaal je welke naam (en misschien wel foto) bij het telefoonnummer hoort. De kans dat dit lukt bedraagt ongeveer 10%, dus altijd het proberen waard.

Het nummer bellen

Je kunt natuurlijk ook gewoon het nummer bellen. Wanneer je het niet vertrouwt stel je eerst in dat je anoniem belt. Dit gaat via de telefoon app, waarna je naar instellingen gaat. Kies voor ‘bellergegevens niet tonen’ (of ‘netwerkgegevens’).

Je kunt ook op een andere manier anoniem bellen. Dit doe je door het invoeren van #31# en dan gevolgd door het telefoonnummer (alles achter elkaar).

Bel het nummer en vraag met wie je spreekt. Of je zegt niks en je hoopt dat de ander toch zijn of haar naam noemt. Maar het is wel zo netjes om te zeggen dat je belt naar aanleiding van een eerdere oproep (indien van toepassing).

Mobiel telefoonnummer van een vage bekende achterhalen

Je bent niet gebeld door een onbekend nummer maar je wil juist het mobiel telefoonnummer achterhalen van iemand die je (bijvoorbeeld) in de kroeg of de supermarkt hebt gezien. Tja, hoe weet je nu wat het telefoonnummer van zo iemand is?

Allereerst zou je eens op social media kunnen zoeken. Weet je de naam van degene, dan maakt dit je zoektocht er een stuk makkelijker op. Sommige mensen plaatsen hun mobiel nummer op social media. Kijk hiervoor bij de profielinformatie.

Een andere methode is de naam invoeren in Google. Het liefst voor- en achternaam, gevolgd door de woonplaats. Met een beetje geluk verschijnt hier ook het mobiele telefoonnummer bij.

Let op: het opzoeken van iemands informatie kan in de toekomst mogelijk onder doxing vallen.

Een anoniem telefoonnummer achterhalen

Het is voor iedereen mogelijk om anoniem te bellen. Dat kun je standaard instellen of er per oproep voor kiezen. Wordt je anoniem gebeld? Dit betekent dat je geen telefoonnummer op het scherm ziet staan. Ook is er geen landcode bekend. Het is nog onduidelijk wie er belt en waar vandaan.

Een anoniem telefoonnummer achterhalen is niet mogelijk. Word je continu lastig gevallen, geef dit dan door aan je eigen provider. Deze kan een onderzoek starten. Vervolgens ontvangt de anonieme beller een waarschuwing, maar het telefoonnummer wordt niet aan jou bekendgemaakt.

Pas wanneer het lastig vallen aan blijft houden, kun je onder bepaalde voorwaarden het telefoonnummer van de provider krijgen. Bedoeld om aangifte bij de politie te doen.

Ben je erg gesteld op je privacy? Kijk dan eens naar deze antivirus- en beveiligings software

Telefoonnummers blokkeren

Een mobiel telefoonnummer of vast nummer blokkeren?  Dit gaat via de telefoon app. Open deze, ga naar Instellingen en kies voor Nummers blokkeren. Voer het telefoonnummer in dat je wil blokkeren. Deze methode gaat makkelijker wanneer je door iemand gebeld bent. Kijk in de oproeplijst en tik op het telefoonnummer waardoor je gebeld bent. Kies vervolgens voor blokkeren.

Anonieme oproepen blokkeren is ook mogelijk. Open de telefoon app, ga naar Instellingen en Nummers blokkeren. Kies voor Onbekende bellers blokkeren. Afhankelijk van je smartphone (iOS of Android) kan het instellen van telefoonnummers blokkeren net wat anders werken.

Let op: het is niet mogelijk om een specifiek anoniem nummer te blokkeren. Wanneer je voor ‘Onbekende bellers blokkeren’ kiest dan blokkeer je hiermee alle anonieme oproepen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial