Modelbouw

Lekker knutselen en bouwen met modelbouw. Hier is veel in verkrijgbaar zoals de modelbouw auto, vliegtuig, schepen en nog veel meer. Maar dat niet alleen, je hebt natuurlijk ook gereedschap nodig. Bijvoorbeeld lijm, verf en penselen. Tegenwoordig is modelbouw ontzettend leuk. Je hebt namelijk een ruime keuze waarbij er altijd iets binnen je budget past.

Modelbouw winkel of online

Helaas maar waar, de modelbouw winkel is bijna overal aan het verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen er steeds meer webshops bij. Op zich heeft dit wel een aantal voordelen. Ten eerste is modelbouw online kopen veel voordeliger. Bovendien kun je 24 uur per dag winkelen. Als laatste heb je een ruimere keuze en kun je met andere aanbieders vergelijken.

Zoek je toch een modelbouw winkel? Verspreid over Nederland en Belgiƫ liggen er wel een paar. Houd er wel rekening mee dat je hier duurder uit bent en dat het aanbod beperkt is. Aan de andere kant kun je er wel voor advies terecht.

Voor volwassenen en kinderen

Is modelbouw voor volwassenen? Ja, er zijn genoeg volwassenen die zich hier volledig op storten. Je hebt ook modelbouw voor kinderen. Alle modelbouw pakketten zijn namelijk ingedeeld in een bepaald niveau. Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker het modelbouwpakket. Een hoog niveau is geschikt voor volwassenen of voor mensen met veel ervaring.

Ben je beginner? Kies dan voor een lage moeilijkheidsgraad. Je hebt bijvoorbeeld insteekbouwdozen waarbij je geen verf of lijm nodig hebt (graad 1). Of pakketten met 20-40 onderdelen (graad 2). Moeilijkheidsgraad 3 heeft tot 100 onderdelen. Dan heb je nog moeilijkheidsgraad 4, geschikt voor gevorderden tot 150 onderdelen. Het moeilijkst is moeilijkheidsgraad 5: meer dan 150 onderdelen en alleen voor gevorderden.

Revell en andere merken

Op het gebied van modelbouw is Revell het meest bekende merk. Dit is altijd kwalitatief. Tegenwoordig heb je ook Robotime, dit is vooruitstrevende modelbouw. Let ook goed op de aanschaf van gereedschap zoals verf, penselen, lijm, pincetten en andere zaken. Dit zijn allemaal dingen die je bij modelbouw echt wel nodig hebt.

Modelbouw online kopen? Je hebt altijd recht op een zichttermijn van 14-30 dagen. Na ontvangst mag je het product dus bekijken en eventueel ruilen of retour sturen.