Natuurlijke ontstekingsremmers

Last van ontstekingen in het lichaam? Natuurlijke ontstekingsremmers kunnen hierbij helpen. Het gaat hier dus niet om medicatie maar een natuurlijk alternatief. Natuurlijke ontstekingsremmers worden veel ingezet bij artrose, artritis en reuma maar ook bij andere ontstekingen. Dankzij dit soort producten kun je de klachten verminderen.

Het ontstaan van ontstekingen

De oorzaak van een ontsteking is niet altijd duidelijk. In veel gevallen wordt het door een virus of bacterie veroorzaakt, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. Steriele ontstekingen ontstaan door reumatische aandoeningen. Denk hierbij aan artritis en artrose, fibromyalgie of de ziekte van Bechterew. Door ontstekingen ontstaan er klachten als pijn, zwelling, stijfheid en een verminderde beweeglijkheid.

Natuurlijke ontstekingsremmers ondersteunen het genezingsproces. Het lichaam is in veel gevallen in staat om een ontsteking zelf op te ruimen maar kan hier wel wat hulp bij gebruiken. In andere gevallen zorgen natuurlijke ontstekingsremmers voor een afname van de klachten. Het is belangrijk om ontstekingen te remmen. Chronische ontstekingen beschadigen het lichaam van binnenuit.

De beste natuurlijke ontstekingsremmers

Wat zijn de beste natuurlijke ontstekingsremmers? Ten eerste is dit gember. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer die goed werkt bij reuma (bijvoorbeeld artritis of artrose), maagpijn en hoofdpijn. Een tweede goed middel is kurkuma. Dit product werkt bij reuma, problemen aan de spijsvertering of een tandvleesontsteking.

Er zijn natuurlijk nog veel meer natuurlijke ontstekingsremmers. Bijvoorbeeld omega-3-vetzuren, aloƫ vera, laurier, duivelsklauw en rozemarijn. Al deze natuurlijke ontstekingsremmers kun je vers nemen of in de vorm van tabletten of capsules. Maar wacht, want ook groene thee, olijfolie, knoflook en cacao heeft een ontstekingsremmend effect. Het is even uitproberen wat het beste werkt.

Toepassing: darmen, astma, reuma, artrose, longen, spieren etc.

Natuurlijke ontstekingsremmers kennen verschillende toepassingen. Het wordt veel gebruikt bij problemen aan de darmen, longen of spieren. Maar het is ook goed bij astma, artrose of kiespijn. Daarnaast kan dit product zelfs helpen bij ontstekingen van de huid.

Bedenk dat natuurlijke ontstekingsremmers niet onder de reguliere geneeskunde vallen. Je zou het als natuurgeneeskunde kunnen zien. Doordat het geen officiƫle geneesmiddelen zijn krijg je natuurlijke ontstekingsremmers ook niet via de zorgverzekeraar vergoed. Gebruik je regelmatig dit soort middelen dan is het aan te raden om naast verse producten ook voor capsules of tabletten te gaan. Handig om mee te nemen op vakantie of wanneer je geen verse producten in huis hebt.