NFT’s verkopen op OpenSea

NFT staat voor non-fungible tokens. Een dergelijke token staat in verbinding met digitale kunst, een online game, domeinnaam of iets anders. Een NFT geeft je toegang tot iets of is een bewijs van bezit. Vandaag lees je meer over NFT’s verkopen op OpenSea. Dit is een marktplaats voor non-fungible tokens waar je lage transactiekosten betaalt.

Korte uitleg over NFT

Voordat je NFT’s verkoopt of juist koopt, moet je eerst weten wat je verhandelt. Misschien heb je het al eens voorbij zien komen: digitale kunst of stukken land in een online game. Dit soort objecten zijn te koop, hiervoor gelden NFT’s.

Feitelijk staat een NFT gelijk aan een stukje land in een blockchain game, digitale kunst, een domeinnaam, een vliegticket of iets anders. Het is dus niet inwisselbaar tegen iets van hetzelfde type. Bovendien is een NFT uniek. Je kunt namelijk een NFT die gekoppeld is aan een stukje gameland niet ruilen tegen een vliegticket naar Parijs.

Goed om te weten: NFT’s zijn gebaseerd op de ethereum blockchain. Met een NFT leg je het eigendom van een virtueel object vast, zo eenvoudig is het eigenlijk.

Boek: non fungible token voor beginners

NFT kopen: zo schaf je er een aan

Hoe kom je in het bezit van een NFT? Dit gebeurt op een NFT-marktplaats. Je hebt bijvoorbeeld Binance NFT of OpenSea. Zo zijn er meer van dit soort marktplaatsen. Het is niet mogelijk om een NFT op een cryptohandelsbeurs te kopen. Bovendien kun je een NFT ook niet met iDEAL betalen. Wil je NFT’s kopen dan heb je ethereum nodig, de op twee na grootste cryptomunt.

Je hebt ook NFT coins, dit zijn cryptomunten waarmee je later weer NFT’s kunt kopen. Bekende voorbeelden van NFT coins zijn Chiliz, Enjin Coin, The Sandbox en Axie Infinity. Dit soort cryptomunten koop je gewoon op een handelsbeurs of bij een broker. Bijvoorbeeld Bitvavo, de Nederlandse handelsbeurs met een lage transactiekosten. Je krijgt ook nog eens een bonus van € 1000 aan handelskosten gratis.

Meld je aan en ontvang die bonus

Soms kom je op een andere manier in het bezit van NFT’s. Bijvoorbeeld onderling dus zonder tussenkomst van een marktplaats. Daar ben je natuurlijk vrij in.

NFT’s verkopen op OpenSea

Naast kopen kun je ook NFT’s verkopen op OpenSea. Dat is de makkelijkste manier om je NFT’s kwijt te raken. Een NFT verkopen op OpenSea? Hieronder lees je hoe dit werkt.

Bezoek de website van OpenSea. Dit kan alleen via de browser, OpenSea heeft geen eigen applicatie. Uiteraard kun je via de mobiele browser wel deze website bereiken.

Maak een ethereum portemonnee aan. Dit is nodig om gebruik te maken van OpenSea. Deze website ondersteunt een aantal van het providers waaronder Coinbase of Metamasker. Beschik je niet over een van deze wallets, maar dan een nieuwe aan. De MetaMasker wallet is erg populair en makkelijk in gebruik.

Starten met het verkopen van een NFT

Hier leer je stap voor stap hoe je een NFT verkoopt via OpenSea. Na het aanmaken van een wallet upload je een 3D-model, foto, afbeelding, video of audio naar het platform. Dit is het eerste dat je als NFT gaat proberen te verkopen. Houd er rekening mee dat de maximale bestandsgrootte voor het uploaden 40 MB bedraagt.

Verzin een goede naam voor je NFT. Het is aan te raden om een link naar je website toe te voegen, kopers zijn namelijk nieuwsgierig naar wat je te bieden hebt. Ook komt dit een stuk betrouwbaarder over.

Vervolgens selecteer je de blockchain waarop je NFT draait. Vaak zal dit de Ethereum blockchain zijn maar je hebt of andere keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld Polygon. Klik nu op creëren (create) en valideer dit vanuit de wallet.

Bezoek de pagina van je NFT en klik op het gedeelte verkopen (sell). Kies voor een vaste prijs of laat dit door leden bepalen (veiling). Vervolgens moet je aangeven welke cryptocurrency je accepteert. Hierbij kun je kiezen uit drie cryptocurrency’s. Wanneer je alles hebt ingesteld klik je op “Post Your Listing’.

Houd rekening met transactiekosten, deze zijn bedoeld voor het creëren van een persoonlijk smart contract. Dit smart contract betaal je eenmalig en gebruik je ook voor latere advertenties.

De verkoopkosten

Voor het aanmaken van een NFT ben je ongeveer $ 100 krijgt. Bij een volgende NFT vallen die kosten een stuk lager uit of zelfs helemaal weg. Is de verkoop succesvol, dan betaal je aan OpenSea een commissie van 2,5%. Dat gaat dus nog van de prijs af, hierdoor ontvang je iets minder in je wallet.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Een gedachte over “NFT’s verkopen op OpenSea

  • 3 april 2022 om 12:05
    Permalink

    NFT’s verkopen op OpenSea
    zjdpxtrfp

Reacties zijn gesloten.