Nintendo Switch 2020 vs 2019 – zo herken je hem

De Nintendo Switch 2020 is, en dat klinkt logisch, als laatste uitgebracht en volop verkrijgbaar. Veel winkeliers verkopen ook nog het model uit 2019. Omdat beide modellen dezelfde naam hebben is het lastig om de Nintendo Switch 2020 versie te herkennen. Toch zijn er wel wat dingen waaraan je ziet met welke versie je te maken hebt.

Over de Nintendo Switch gameconsole

Deze compacte spekcomputer is voor het eerst uitgebracht in 2017. In 2019 werd er een nieuwe versie uitgebracht, namelijk de Nintendo Switch 2019. Een jaar later kwam Nintendo Switch 2020 op de markt.

Deze spelconsole heeft veel mogelijkheden. Ten eerste is het een mobiele spelcomputer, voorzien van twee losse controllers. Daarnaast kun je deze spelcomputer heel eenvoudig op de televisie aansluiten. Het is dus een alles in één gameconsole.

Nog even iets over die jaartallen, want daar is veel verwarring over. Met de Nintendo Switch 2020 wordt het model vanaf 2019 bedoeld. De Nintendo Switch 2019 staat voor het model dat eerder is uitgebracht. Hoe dan ook, de Nintendo Switch 2020 is de benaming voor de allerlaatste versie.

Zo herken je de Nintendo Switch 2020

Het probleem met een Nintendo Switch 2020 kopen is dat je niet altijd weet of je wel de juiste versie krijgt. In winkels ligt namelijk ook de oudere versie. Zo op het eerste oog zien ze er hetzelfde uit. Ook hebben ze dezelfde benaming, dit maakt het nog lastiger. Wanneer je naar de prijs kijkt dan lijkt er ook weinig verschil te zijn.

Hoe weet je nu of je de nieuwste versie koopt? Bekijk hieronder de vergelijking met betrekking tot Nintendo Switch 2020 vs 2019. Er zijn namelijk een aantal belangrijke verschillen.

Kijk goed naar de doos (verpakking)

Het allereerste waar je naar moet kijken is de verpakking oftewel de doos waar de spelcomputer in zit. Dit is vooral van belang wanneer je naar een winkel gaat. Hieronder vind je de verschillen met betrekking tot de verpakking:

  • Nintendo Switch 2019: grijze achtergrond met een afbeelding van een hand en de Nintendo
  • Nintendo Switch 2020: felrode achtergrond met een afbeelding van de Nintendo

Let dus goed op de verpakking. Maar let op, je hebt ook varianten waarbij je er een spel bijkrijgt. In dat geval kan de verpakking er heel anders uitzien.

Tekst met ‘nieuw model’

Opvallend is dat veel webshops de nieuwste versie aanprijzen met de tekst ‘nieuw model’. Nu geeft dit natuurlijk geen garantie dat het ook echt zo is, maar het is zeker wel een richtlijn. Na onderzoek blijkt dat 90% van de Nintendo’s met de tekst ‘nieuw model’ ook echt het allernieuwste model betreffen.

Langere batterijduur

De nieuwste Nintendo Switch 2020 heeft een verbeterde batterijduur. De batterij gaat tussen de 4,5 en de 9 uur mee. Hierna hoef je hem pas op te laden. De oudere versie heeft een batterijduur van 2,5 tot 6,5 uur. Dat is natuurlijk een stuk korter. Maar let op, wanneer je een zware game speelt dan kan het best dat de batterij een stuk korter meegaat. De batterijduur is dus ook een beetje afhankelijk van het gebruik van de spelcomputer.

Hoe weet je nu wat de batterijduur is wanneer je dit apparaat koopt? In een winkel zie je dit altijd op de verpakking of op het kaartje bij het apparaat staan. Koop je de Nintendo Switch online, dan staat  de batterij duur altijd bij de specificaties aangegeven.

Verbeterde grafische weergave

Helaas kun je dit onderdeel niet testen maar zie je pas na aankoop. De nieuwste versie van de Nintendo Switch heeft een duidelijk verbeterde grafische weergave. Dit betekent dat kleuren, vormen en details helemaal tot leven komen. Games zien er op deze manier levensecht uit. Nintendo gaat dit onderdeel in de toekomstige versies nog verder verbeteren.

6,2 inch display

De Nintendo Switch 2020 is uitgerust met een groot 6,2 inch display. Nu is het wat oudere modellen ook zo, maar aan de schermgrootte herken je een namaak Nintendo Switch. Op AliExpress koop je namelijk een nep Nintendo Switch met een schermgrootte van 7 inch.

Het serienummer

Als laatste herken je de nieuwste Switch aan het serienummer. Het serienummer staat altijd op de onderkant van de verpakking. Begint het serienummer met XK dan gaat het zeker om het nieuwste model. Dit is iets dat je online niet kunt controleren, maar in de winkel natuurlijk wel. Overigens mag je iets dat je online bestelt altijd binnen 14-30 dagen retour sturen. Het is dus niet zo dat je aan je koop vastzit.

Wat kost de Nintendo Switch 2020?

De prijs van de Nintendo Switch 2020 is vergelijkbaar met het voorgaand model. Je bent enkele euro’s duurder uit maar het scheelt niet veel. Het gewone model kost rond de € 329. De Super Mario Limited Edition moet ongeveer € 385 kosten. Dan heb je ook nog de Nintendo Switch Lite, deze kost tussen de € 210 en € 230. De prijs is een beetje afhankelijk van de kleur, want deze versie is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Bekijk Nintendo Switch 2020

Koop je de Nintendo Switch Lite, houd er dan wel rekening mee dat je deze niet op de televisie aan kunt sluiten. Dit is dus puur en alleen een game console voor onderweg, in bed of gewoon op de bank. Wil je de Nintendo echt op de tv aansluiten, dan moet je de gewone versie nemen.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.