Ontgiften met voetpleisters. Werkzaam of onzin?

Hoe makkelijk is dat: ontgiften met voetpleisters. Dit is een nieuwe manier om afvalstoffen uit je lichaam weg te krijgen. Je draagt deze voetpleisters ‘s nachts, maar overdag is ook mogelijk. Naast ontgiften worden ze ook gebruikt voor het afvallen. De vraag is of ze echt werkzaam zijn of dat het hier weer om de zoveelste hype gaat.

Kinoki detox voetpleisters
Bekijk product en prijs

Waarom ontgiften goed is

Mensen die willen afvallen volgen regelmatig een detoxkuur. Maar ontgiften kan ook wanneer je niet op dieet bent. Waarom zou je ontgiften? Gedurende je leven slaat je lichaam allerlei afvalstoffen en gifstoffen in het lichaam op. Door te ontgiften verdwijnen veel van deze afvalstoffen. Hierdoor heeft dit een positief effect op je lichamelijke en psychische welzijn.

Ontgiften kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via speciale voeding, detoxthee maar nu ook via voetpleisters.

Zo werkt ontgiften met voetpleisters

Je kunt het je bijna niet voorstellen: afvalstoffen laten verdwijnen dankzij pleisters op de huid. Toch doen veel mensen dit naar tevredenheid. De werking hiervan is niet wetenschappelijk bewezen, maar volgens ervaringen van anderen zou het echt moeten kunnen.

Ontgiften met voetpleisters is gebaseerd op het absorberen van zweet via de voetzolen. Gifstoffen en afvalstoffen worden onder andere via zweet afgevoerd. Door de pleisters te dragen zuigen ze zich vol met zweet, dit is ook duidelijk te zien en te voelen.

Het effect is te danken aan de aanwezigheid van azijnpoeder. Dit geconcentreerd poeder heeft een ontzettend hoog absorberend vermogen.

Bekijk voetpleisters inclusief prijs

De voordelen van dit soort voetpleisters

Heb je vaak last van stinkende zweetvoeten? Dan zou je zeker eens moeten ontgiften met voetpleisters. Veel gebruikers merken dat door de pleisters de geur van zweetvoeten minder wordt. Het zou ook helpen ter ontspanning van spieren en pezen, waardoor je beter slaapt. Ook moeten voetpleisters goed zijn voor de darmen en de stoelgang, een betere werking van de nieren en het verminderen van een stinkende adem.

Afvallen met voetpleisters

Veel van deze producten geven aan dat ze ook goed zijn om mee af te vallen. Wat is hier het idee achter? Het is niet zo dat afvallen met voetpleisters de oplossing is. Maar het helpt wel bij het afvoeren van gifstoffen en afvalstoffen. Want wanneer je op dieet staat, dan komen er meer gifstoffen vrij.

Let op want voetpleisters kunnen ervoor zorgen dat je meer vocht (zweet) verliest. Dit zie je op de weegschaal terug. Je verliest echter geen vet, het verloren vocht moet je gewoon aanvullen. Laat je dus niet door de weegschaal misleiden.

Gebruiksaanwijzing pleisters voor de voeten

Ontgiften met voetpleisters is zeker het proberen waard. Het bevat geen schadelijke stoffen, of je moet ergens allergisch voor zijn. De pleisters zijn niet vergelijkbaar met wondpleisters, ze zijn namelijk een stuk groter.

Gebruik de pleisters ‘s avonds, breng ze voor het slapen gaan aan. Zorg ervoor dat de voeten schoon en droog zijn. Plak een pleister onder de voet, je hebt er dus in totaal twee nodig (voor elke voet een). Drink ook een glas water voor het slapen gaan, dit stimuleert het ontgiften.

‘s Morgens haal je de pleisters er vanaf. Dit doet geen pijn, ze komen heel makkelijk los. Bekijk de pleisters: zijn ze vochtig, vet of misschien wel zwart? Dit is een teken dat je vocht maar ook afvalstoffen of gifstoffen bent kwijtgeraakt.

Gooi gebruikte pleisters weg. Wil je de volgende dag de kuur herhalen, dan gebruik je weer nieuwe voetpleisters. Je mag dit maximaal vijf nachten achter elkaar doen. Na die vijf dagen neem je minimaal twee dagen rust.

Voetpleisters overdag gebruiken

Het is aan te bevelen om de voetpleisters ‘s nachts te dragen. Hierdoor zitten ze niet in de weg. Maar overdag ontgiften met voetpleisters is ook mogelijk. Handig wanneer je toch de hele dag zit, maar minder praktisch wanneer je veel moet lopen of staan. Draag je strakke schoenen of warme sokken, houd dan rekening met extra transpiratie. Mogelijk zijn de pleisters dan sneller vol waardoor ze niet meer effectief werken.

Lichaam ontgiften op natuurlijke wijze

Zie je ontgiften met voetpleisters niet zo zitten? Er zijn nog andere manieren, bijvoorbeeld het lichaam ontgiften op natuurlijke wijze. Dit doe je door het drinken van veel water. Hiermee worden gifstoffen makkelijker uit het lichaam verwijderd. Dit verdwijnt namelijk via zweet maar ook via de urine.

Drink minimaal 2 liter water per dag. Vaak is het lastig om bij te houden hoeveel je hebt gedronken. Dan helpt het om een drinkfles op je bureau of in de buurt te zetten. Zo zie je precies hoeveel je gedronken hebt en vul je hem eenvoudig.

Bekijk drinkflessen

Verder helpt het om af en toe wat detoxthee te drinken. Een lekkere afleiding die ook nog eens je lichaam ondersteunt. Neem ook eens een stoombad of ga naar de sauna, hiervan ga je extra zweten.

Je lichaam ontgiften op natuurlijke wijze kan ook door te vasten. Je lichaam komt energie tekort en gaat effectief vet verbranden. Hierbij komen gifstoffen vrij, die je lichaam uiteraard moet afvoeren. Daarom drink je dus 2 liter water per dag, zodat de gifstoffen uit je lichaam verdwijnen.

Je ziet, er zijn verschillende manieren om te ontgiften. Kies een methode die het beste bij je levensstijl past. Probeer zeker eens de voetpleisters uit, niet geschoten is altijd mis.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com