Oude vrouwen parfum – beste parfums

Vind jij oude vrouwen parfum ook zo lekker ruiken of heb je er bijzondere herinneringen aan? Oudere vrouwen gebruiken vaak de wat ‘zwaardere’ parfums zoals 4711 of Chanel N 7. Zoek je een lekker geurtje voor een dame op leeftijd, dan is er voldoende keuze. Wij laten jou zien welke oude vrouwen parfums het meest populair zijn.

Oude klassieke geuren

Oude vrouwen parfum klinkt misschien een beetje vreemd. Daarom noemen we het oude klassieke geuren. Wist je dat parfum al 3000 jaar voor Christus populair was? Geurtjes uit die tijd bestonden uit hars en dierlijke vetten. Heel iets anders dan de moderne parfums.

Met oude klassieke geuren bedoelen we de parfums zoals jouw oma die nog kent. Veel van deze oude klassieke geuren bestaan nog steeds. Ze hebben een modern parfumflesje gekregen en misschien een iets anders geurtje. De basis is echter hetzelfde gebleven. Ontdek de meest klassieke parfums.

4711: typische oude vrouwen parfum

Wie heeft er geen oma of overgrootmoeder die 4711 gebruikt? Op haar zakdoekje, in haar hals en op de polsen: oma ruikt/ rook altijd naar 4711. Deze klassieke geur wordt al sinds 1795 in Keulen (Duitsland) geproduceerd.

De naam 4711 is terug te leiden naar de Glockengasse 4711 in Keulen, waar de familie Mühlens woonde. Volgens zeggen had de heer des huizes het recept voor deze parfum van een monnik kreeg. 4711 parfum is herkenbaar aan het ‘blauw’/goudkleurig etiket.

Bekijk 4711 parfum

Chanel No. 5 eau de parfum

Nog een oude vrouwen parfum die zelfs ons goed bevalt: Chanel No. 5. Dit geurtje is in 1921 ontwikkeld door het Franse modehuis Chanel. Het bedrijf liet verschillende parfums ontwikkelen en koos uiteindelijk voor parfum nummer 5. Dat verklaart dus de benaming. De verpakking stelt een plattegrond van de Place Vendôme in Parijs voor. Het flesje is vierkant en heeft een luxe dop.

Overigens heeft Chanel nog een bekend geurtje waar (oudere) oude vrouwen dol op zijn: Chanel N 19 uit 1970.

Naar Chanel No. 5

Miss dior

In het jaar 1947 kwam de parfum van het merk Miss Dior op de markt. Christian Dior droeg dit product op aan zijn zusje Catherine. Dit geurtje is vooral heel erg bloemig: het bevat een heerlijke aroma van jasmijn.

Alleen al het design van het parfumflesje is meer dan de moeite waard. Je hebt de keuze uit eau de toilette of eau de parfum, verkrijgbaar bij de parfumeriezaak of drogist.

Bekijk Miss Dior

First – Van Cleef & Arpels

Juwelenhuis Van Cleef & Arpels heeft in 1976 zijn eigen parfumlijn ontwikkeld. Het was tevens het allereerste geurtje van dit juwelenhuis, dus moest het wel de toepasselijke naam First krijgen. First is een oude vrouwen parfum die nog steeds heel erg populair is. Het heeft een stevige bloemige geur voor dames vanaf 50 jaar.

Naar First – Van Cleef & Arpels

Eau Sauvage voor vrouwen én mannen

Oorspronkelijk was Eau Sauvage voor mannen bedoeld. Vrouwen lopen er ook graag mee weg, en waarom niet? Dit parfum stamt uit 1966 en is ontwikkeld door Edmond Roudnitska. Omdat het een mannengeur is, zal deze voor veel vrouwen wat zwaar ruiken. Het zijn dan ook de dames op leeftijd die hiervoor kiezen.

Bekijk Eau Suavage

Moderne vrouwen en parfums

Moderne vrouwen op leeftijd kiezen voor de wat nieuwere parfums. Populaire oude vrouwen parfums (we blijven het woord best leuk vinden), zijn:

Vanderbilt van Gloria Vanderbilt bestaat sinds 1982. Ondanks de ‘jonge leeftijd’ behoort deze geur tot de oude klassieke geuren. Dit merk ruikt niet alleen heerlijk, het is ook nog eens lekker goedkoop. Voor minder dan 15 euro scoor je een flesje Gloria Vanderbilt. Daar kunnen veel andere merken niet tegenop.

Het nadeel van een budget parfum is dat de geur wat sneller vervliegt. Hierdoor is het altijd handig om een flesje mee te nemen. Wist je dat dit merk niet alleen voor oude vrouwen maar ook voor jongere vrouwen geschikt is? Dames van 30-50 jaar oud gebruiken het net zo vaak.

Bekijk Vanderbilt

Parfum voor oudere dames kopen

Voor een verjaardag, jubileum of welke gelegenheid dan ook: met een parfum scoor je zeker punten. Het is dan wel belangrijk om het juiste geurtje te kopen. Girls Can Do Anything van Zadig&Voltaire is minder geschikt voor vrouwen op leeftijd, terwijl een klassieke geur het altijd goed doet.

Wat kost een parfum voor oudere dames? Deze zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 20 euro: dan heb je de betere geurtjes. De prijzen kunnen oplopen tot ruim 100 euro. Een aangebroken flesje is minstens 1 jaar houdbaar en kan wel 3 tot 5 jaar mee. Hier zit wel een voorwaarde aan vast: het parfum moet donker bewaard worden. Wanneer er licht bijkomt, dan ‘bederft’ het sneller. Nou ja bederven: de geur wordt minder intens.

Ook moet het parfumflesje koel staan. Warmte is nooit goed. De ideale bewaartemperatuur ligt tussen de 15 en 18 graden, dus niet in de koelkast. De badkamer met zijn wisselende temperaturen is dan ook geen ideale omgeving. De koelere slaapkamer is dat juist weer wel.

Dit moet je nog weten

Parfum is een mengsel dat uit verschillende geurstoffen bestaat. Er wordt vaak beweerd dat parfum uit kattenpis bestaat. Het heeft misschien wel die kleur, maar allerminst de geur. Er zit helemaal geen kattenpis in parfums. Overigens: dierlijke geurstoffen werden vroeger wel gebruikt. Toen was het ook veel moeilijker om bloemengeuren na te bootsen.

Door parfum op warme plaatsen op het lichaam te spuiten/ besprenkelen, wordt de parfumlucht beter verspreid. Daarom zijn de hals en polsen populaire plekjes voor parfum. Ook achter de oren verspreidt de lucht zich goed. Tip: een vleugje parfum in het haar en bij elke hoofdbeweging komt er een heerlijke geur vrij. Niet aan te raden bij droog of dor haar.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.