Parfumvrij afwasmiddel

Parfumvrij afwasmiddel is ideaal wanneer je een gevoelige huid hebt. Parfumbestanddelen kunnen namelijk de huid irriteren. In sommige gevallen ontstaat er zelfs een ernstige allergische reactie. Parfumvrije afwasmiddel voorkomt dit soort klachten. Bovendien reinigt het de vaat goed. Op het gebied van allergeenvrije afwasmiddel is er een beperkt aanbod.

Waarom parfumvrij belangrijk is

Niet iedereen heeft behoefte aan parfumvrije afwasmiddel. Dat hoeft ook niet, maar bij allergische reacties is dit wel aan te raden. Normaal gesproken kan de huid goed tegen verschillende stoffen. bij sommige mensen is de huidbarrière verstoord. de huid reageert dan over gevoelens op verschillende soorten stoffen waaronder parfum.

Bij een allergie voor parfum ontstaat er een rode huiduitslag, jeuk, schilfering en soms ook blaasjes. Er kan zelfs een nat eczeem ontstaan. Bij deze klachten is het belangrijk om alle producten met parfum zoveel mogelijk te vermijden.

De werking van parfumvrije afwasmiddel

Reinigt parfumvrije afwasmiddel net zo goed als normale afwasmiddelen? Ja, hier zit geen verschil in. Door het weglaten van parfumbestanddelen ruikt parfumvrij afwasmiddel vrij neutraal. Je mist dus de geur van citroen, bloemen of andere parfums.

Voor het schoonmaken van de vaat maakt dit feitelijk niks uit. Parfumvrij wasmiddel voor de vaat reinigt net zo goed. Het is juist de manier waarop de afwas wordt gedaan, die is bepalend voor het resultaat. Er is enig verschil tussen normaal en parfumvrij afwasmiddel is de prijs. Allergeenvrije producten zijn wat hoger in prijs. Gelukkig gaat het de laatste jaren de goede kant op en daalt de prijs langzaam. Dit komt omdat steeds meer fabrikanten zich richten op allergeenvrije producten.

Afwasmiddel voor gevoelige handen

Afwasmiddel zonder parfum noem je ook wel afwasmiddel voor gevoelige handen. Soms staat er op de verpakking pH-neutraal afwasmiddel. Bedenk dat een pH-neutraal afwasmiddel in de basis iets anders is, maar de term wordt vaak wel gebruikt voor mensen met overgevoeligheid voor bepaalde stoffen.   

Het meest bekende merk op het gebied van parfumvrij afwasmiddel is Neutral. Dit merk heeft niet alleen hypoallergene afwasmiddel in het assortiment maar ook pH neutraal wasmiddel, douchegel, handzeep, baby verzorgingsproducten en nog veel meer. Een ander, minder bekend merk is Attitude. Verder zijn er nog wat huismerken die wel eens parfumvrije producten aanbieden, maar deze zijn over het algemeen minder goed.