Parfumvrije aftershave

Het is niet zo makkelijk om parfumvrije aftershave te vinden. De meeste aftershaves bevatten namelijk een stevig parfum. Op zich wel logisch want lekker ruiken is natuurlijk een must. Reageer je overgevoelig op parfumbestanddelen, kies dan voor een natuurlijke aftershave. Deze verzacht en kalmeert de gevoelige huid. Daarnaast vermindert parfumvrije aftershave huidirritatie na het scheren.

Aftershave zonder parfum

Bestaat dat eigenlijk wel, een aftershave zonder parfum? Bedenk dat vrijwel alle cosmetica parfum bevat. Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor parfumvrije producten. Zo heb je al de parfumvrije wasmiddelen, douchegel of haarlak. Een aftershave zonder parfum wordt wat lastiger want het is juist de alcohol in aftershave die een verzorgende werking heeft.

Ben je op zoek naar parfumvrije aftershave dan kom je bij de natuurlijke cosmetica uit. Er is speciale aftershave lotion of balsem voor de geïrriteerde huid. Sommige producten zijn zelfs volledig vegan. Dit betekent dat er geen gebruik is gemaakt van dierlijke ingrediënten. Een biologische aftershave houdt juist in dat er geen chemische bestanddelen in zitten.

De beste parfumvrije aftershave

Helaas vind je onder de grote en bekende merken geen aftershave zonder parfum. Wat is dan wel de beste parfumvrije aftershave? Merken die goed verkopen zijn Miraculum Wars, Minus417 Vegan of Mr. Lumberjack. Deze producten zijn vegan, biologisch of bevatten natuurlijke ingrediënten. Ook de Nivea Protect & Care aftershave is zeer geschikt voor de allergische of geïrriteerde huid.

Aftershave is altijd bedoeld voor na het scheren. De meeste aftershave’s bevatten een kleine hoeveelheid alcohol. Hiermee ontsmet je de huid en voorkom je ontstekingen. Ook zorgt dit product ervoor dat de poriën in de huid zich snel sluiten., zo voorkom je huidirritatie. Er is keuze tussen de aftershave splash en een balsem. Kijk je naar parfumvrije aftershave dan is deze bijna altijd als balsem verkrijgbaar. Dit komt omdat deze aftershave crème-achtig is en verzorgende bestanddelen bevat.

Verzorgende producten voor de man

Een goede parfumvrije aftershave zal de huid niet irriteren. Merk je dat je na gebruik van aftershave een rode huiduitslag krijgt en dat er misschien wel blaasjes of schilfers ontstaan? Dan is het zeker verstandig om op een andere aftershave over te stappen. Soms ligt het aan het merk, maar het kan ook dat aftershave zonder parfum een betere keuze is.