Parfumvrije allesreiniger

Goed schoonmaken zonder irritatie van de handen. Parfumvrije allesreiniger bevat geen parfumbestanddelen. Ideaal voor mensen met overgevoeligheid of allergie voor deze stoffen. Vaak bevat parfumvrije allesreiniger ook geen kleurstoffen, waardoor het dus veilig voor de huid is. Bovendien zijn bepaalde merken ook nog eens milieuvriendelijk. Bekende merken allesreiniger zonder parfum zijn de Klok Eco en Neutral.

Allesreiniger zonder parfum

Steeds meer mensen reageren overgevoelig op producten waar parfum in zit. Bekende symptomen van deze overgevoeligheid zijn een rode huiduitslag, jeuk en ook vaak schilfering. In ernstige gevallen kunnen er ook bultjes of blaasjes ontstaan. Gelukkig komt natte eczeem minder vaak voor, maar dit kan dus ook een gevolg zijn.

Al deze klachten zijn te voorkomen door voor een allesreiniger zonder parfum te kiezen. Ben je allergisch voor parfum dan is het ook aan te raden om bij andere producten hier goed op te letten. Zo heb je bijvoorbeeld parfumvrije afwasmiddel, douchegel, badschuim en andere producten. Gebruik ook zeker geen parfum of aftershave, dit verergert alleen maar de allergische reacties.

Werking van parfumvrije allesreiniger

Vaak wordt gedacht dat parfumvrije allesreiniger minder goed werkt. Niets is minder waar, deze allesreiniger werkt net zo effectief. Het enige dat aan dit product ontbreekt zijn parfumbestanddelen. Hierdoor ruikt de allesreiniger niet zo fris als dat je gewend bent. Hierdoor mis je een frisse geur in huis. Dit is eenvoudig op te lossen middels een (elektrische) luchtververfrisser.

Schoonmaakmiddelen zonder parfum staan steeds meer in de aandacht. Niet alleen omdat het huidvriendelijk is maar ook omdat het vaak beter is voor het milieu. Er zitten minder schadelijke bestanddelen in. Dit kan de natuur beter afbreken. Let wel op want zelfs de meest milieuvriendelijke allesreiniger zal nog niet voor 100% biologisch afbreekbaar zijn. Een allesreiniger moet in ieder geval minder dan 5% anionogene oppervlakte-actieve stoffen bevatten.

Bekende merken allesreiniger

Een van de meest verkochte merken is de Klok allesreiniger zonder parfum. Hierbij is er keuze uit verschillende producten. Bijvoorbeeld de Klok allesreiniger die geschikt is voor het reinigen van houten, gelakte of kunststof oppervlakken. Er zijn ook een aantal andere parfumvrije allesreinigers op de markt, bijvoorbeeld EcoClean of Eco Naturo Allesreiniger. Deze producten worden verkocht als ecologisch/biologisch maar bevatten in vrijwel alle gevallen ook geen parfum. Toch reinigen en ontvetten ze uitstekend.