Parfumvrije bodylotion

Een bodylotion verzorgt en hydrateert je huid. Ben je overgevoelig voor bepaalde bestanddelen, dan is het zeker aan te raden om voor een parfumvrije bodylotion te gaan. Hiermee voorkom je huidirritatie zoals een rode uitslag, jeuk en schilfers. Ook aan te raden wanneer je voor een product met natuurlijke ingrediënten gaat. Er is voldoende keuze op het gebied van bodylotions zonder parfum.

Eigenschappen van bodylotion

Een bodylotion of verzorgingscrème is geschikt voor het hele lichaam. Voor het gezicht gebruik je liever een (parfumvrije) dagcrème of nachtcrème. Bodylotion is altijd dunner dan crème of zalf. Hierdoor is het makkelijk smeerbaar. Dit product heeft een vochtinbrengende werking en zorgt dus voor de juiste hydratatie. Hiermee voorkom je uitdroging en vroegtijdige veroudering van de huid.

Niet iedereen kan tegen de stoffen die in bodylotion zit. Bekend is dat dit product bijna altijd parfum bevat. Hierdoor ruikt het lekker en voelen we ons fris. Bij overgevoeligheid voor parfum ontstaan er een aantal allergische reacties. De huid ziet er rood uit, zal in veel gevallen jeuken en kan zelfs pijnlijk aanvoelen. Soms ontstaan er schilfers, blaasjes, bultjes of natte eczeem. In al deze gevallen is een parfumvrije bodylotion onzeker aan te raden.

Beste parfumvrije bodylotion

Begin maar eens te zoeken naar de beste parfumvrije bodylotion. Er zijn niet veel producenten die dit product in hun assortiment hebben. Toch zijn ze er wel. Een bekende is de Neutral bodylotion zonder parfum. Dit bevat verschillende werkzame ingrediënten maar geen parfum. Ook Vaseline en Eucerin verkopen goed. Daarnaast is er bodylotion zonder parfum en alcohol, dit is weer iets anders.

Bij ernstige overgevoeligheid of allergie is het belangrijk om voor een natuurlijke bodylotion te gaan. Dit noem je ook wel de biologische bodylotion. Het bevat natuurlijke ingrediënten die je huid voeden en verzorgen. Denk hierbij aan sheabutter of jojobaolie. Al deze ingrediënten zijn lief voor je huid.

Bodylotion, body butter of body cream

Misschien wat verwarrend maar de volgende producten zijn verkrijgbaar:

  • Parfumvrije bodylotion
  • Parfumvrije body butter
  • Parfumvrije body cream

Die verschillende benamingen hebben puur met de dikte te maken. Bodylotion is waterig en makkelijk smeerbaar. Body butter of cream is dikker. Het is lastiger uit te smeren maar is wel meer geschikt voor de droge tot zeer droge huid.