Parfumvrije dagcrème

Dagcrème hydrateert en verzorgt je huid. De meeste van deze dagcrèmes bevatten ook nog eens SPF, dit zorgt voor een bescherming tegen schadelijke Uv-straling. Merk je dat je huid geïrriteerd raakt bij het gebruik van een crème of zalf? Kies dan voor een parfumvrije dagcrème. Dit bevat geen parfumbestanddelen waardoor je ook geen huiduitslag krijgt.

Dagcrème zonder parfum

Vrijwel alle dagcrèmes zijn voorzien van parfum. Hierdoor ruikt het product lekker, dit stimuleert om het te gebruiken. Bovendien ervaar je een frisse uitstraling. Helaas kan niet iedereen goed tegen de parfumbestanddelen die in deze crème zit. Daarom is er dagcrème zonder parfum. Dit soort crème is van verschillende merken verkrijgbaar. Bijvoorbeeld het huismerk van Etos of Kruidvat. Maar ook de betere merken zoals Nivea of Olaz.

Vaak wordt gedacht dat grote merken ook duur zijn. Toch klopt dit niet altijd. Je hebt voordelige parfumvrije dagcrème van bekende merken. Het is wel even zoeken wat het beste bij je budget past.

Beste parfumvrije dagcrème

Met zoveel keuze is het de vraag wat de beste parfumvrije dagcrème is. Over het algemeen zijn de duurdere of grotere merken wat beter. Dit komt omdat fabrikanten meer aandacht aan de ingrediënten en productie schenken. Goedkope dagcrème bevat veel water en minder actieve ingrediënten.

Soms is dagcrème zonder parfum ook nog eens biologisch of natuurlijk. Dit betekent dat er alleen natuurlijke ingrediënten en geen chemische bestanddelen inzitten. Biologisch betekent dat de natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige meststoffen geteeld zijn.

Dagcrème en nachtcrème

Naast parfumvrije dagcrème heb je ook de parfumvrije nachtcrème. Een nachtcrème is dikker van structuur. Hierdoor blijft het gedurende de nacht beter zitten. Bovendien bevat een nachtcrème nooit SPF, dat is die stof die je huid tegen UV-zonlicht beschermt. Die bescherming heb je in de nachtelijke uren uiteraard niet nodig. Een dagcrème voor ‘s nachts gebruiken? Dat kan, maar houd er rekening mee dat dagcrème wat dunner is en halverwege de nacht alweer weg is.

Het is overigens niet nodig om de parfumvrije dagcrème en nachtcrème van een en hetzelfde merk te nemen. Je mag best verschillende merken met elkaar combineren. Zolang je huid zich er maar goed bij voelt.