Personeelskorting AH – goedkoop boodschappen doen bij de Albert Heijn

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Werk je bij de Albert Heijn, dan geniet je van een aantal voordelen. Een van die voordelen is de personeelskorting van de AH. Dat is een pluspunt want boodschappen zijn de laatste tijd steeds duurder geworden.

Hoe werkt personeelskorting bij de AH en voor welke producten geldt dit? In deze blogpost vind je alles over de kortingsregeling.

Alleen voor de echte AH-fans: het Hawaïshirt met Albert Heijn logo. Combineer hem met deze te gekke AH-sokken en je bent helemaal klaar voor een festival of feestje.

Zo werkt de personeelskorting van AH

Iedereen die bij Albert Heijn werkzaam is heeft recht op personeelskorting. De functie is hierbij niet van belang. Je krijgt de korting wanneer je kassamedewerker bent, op de vleesafdeling staat of vakken vult.

Vakantiekrachten hebben helaas geen recht op het personeelsvoordeel. Dit voordeel geldt ook niet voor medewerkers van de Belgische winkels.

Je ontvangt de korting door het scannen van de personeelsbonuskaart bij de kassa.

Geen korting bij de kassa, maar achteraf

Het is niet noodzakelijk om tijdens werktijd boodschappen te doen, de personeelskorting geldt ook wanneer je buiten werktijd winkelt. Het is niet zo dat je de korting aan de kassa ontvangt. Dat is maar goed ook want hiermee wordt voorkomen dat je anderen mee laat profiteren.

De korting ontvang je achteraf bij je loon. Dit zijn de betaaldata personeelskorting:

 • 31 januari 2022
 • 25 april 2022
 • 18 juni 2022
 • 7 november 2022
 • 30 januari 2023

De korting wordt altijd uitbetaald over het voorgaande kwartaal. Voorbeeld: op 30 januari 2023 wordt de korting over het vierde kwartaal van 2022 uitbetaald.

Korting op duizenden producten

Dankzij de personeelskorting doe je goedkoop boodschappen bij de Albert Heijn. Je ontvangt korting op verschillende producten waaronder brood, vlees, groenten, diepvriesproducten, artikelen voor in de voorraadkast en verzorgingsproducten.

Albert Heijn ’s Koffie reclame

Nostalgie! Meer informatie

Uitzonderingen, over onderstaande producten betaal je de volle prijs

Helaas geldt de personeelskorting van de Albert Heijn niet over alle producten. De volgende producten zijn uitgesloten van de personeelskorting:

 • Geneesmiddelen
 • Tabaksartikelen
 • Boeken
 • Loten (loterij)
 • Postzegels
 • Strippenkaarten
 • Zuigelingenvoeding 0-12 maanden
 • Albert Heijn spaarzegels
 • Albert Heijn cadeaubonnen

Hoogte van de personeelskorting AH en maximum bedragen

Je ontvangt 10% korting op artikelen die binnen de personeelskortingregeling vallen. Toch is het niet zo dat je onbeperkt korting krijgt. Het maximumbedrag bedraagt € 75 per kwartaal met een maximum van € 300 per jaar.

Feitelijk komt het erop neer dat je per kwartaal voor € 750 aan boodschappen met voordeel haalt. Voor een alleenstaande is dit nog te doen, maar een gezin zit al snel op meer dan € 1500 boodschappen per kwartaal. Toch mag je een gegeven paard niet in de bek kijken en profiteer je mooi van een jaarlijks voordeel van € 300. Dat zijn toch 153 flessen Coca-Cola of 111 ontbijtkoeken van Pijnenburg.

Wanneer je boven het zit

Je bent er vrij in om meer dan € 750 aan boodschappen te doen (per kwartaal). Je ontvangt over het meerdere geen korting meer.

Ook online geldig

Bestel je de boodschappen en laat je ze thuisbezorgen? Voer de gegevens van je personeelsbonuskaart in. De korting wordt dan berekend en het eerstvolgende kwartaal uitbetaald. Ook online gelden er beperkingen en is de regeling niet geldig op andere geneesmiddelen, tabaksartikelen, postzegels en overige zaken die in de lijst hierboven staan.

Niet bij Etos en Gall & Gall

De drogisterij Etos en de slijterij Gall & Gall valt onder de Albert Heijn formule. Wanneer je bij AH werkt krijg je korting in de Albert-Heijn-winkels en online, maar niet bij Etos en Gall & Gall.

Personeelskorting niet ontvangen, wat te doen?

Het kan altijd gebeuren dat je de personeelskorting niet krijgt uitbetaald. Dit heeft twee oorzaken:

 1. Je hebt geen gebruik gemaakt van de personeelsbonuskaart. Hierdoor kan de korting ook niet bijgeschreven worden. Helaas is het achteraf niet mogelijk om alsnog het voordeel te krijgen. Zorg er daarom altijd voor dat je de personeelbonuskaart scant voordat je afrekent.
 2. Een administratieve fout. Wanneer je zeker weet dat je recht hebt op personeelskorting maar je krijgt niet uitbetaald, dan is het aan te raden om intact op te nemen met de afdeling administratie of personeel.

Zie ook: Betaling salaris Albert Heijn (AH) en personeelskorting 2022

Winstuitkering staat los van de korting

Medewerkers van Albert Heijn ontvangen jaarlijks in december een winstuitkering. Die bedraagt 45% van het gemiddelde maandsalaris. Wanneer het bedrijf minder winst maakt dan valt de winstuitkering lager uit of kan bij verlies zelfs 0% zijn. Bij hogere winsten ontvang je ook een hoger percentage.

De winstuitkering heeft niets met de personeelskorting te maken. Iedereen die in dienst is van Ahold-Delhaize waaronder Albert Heijn valt, krijgt deze winstuitkering. Dit geldt niet voor mensen die bij een AH-franchisewinkel werkzaam zijn.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Personeelskorting AH – goedkoop boodschappen doen bij de Albert Heijn
Schuiven naar boven