Planten

Er is altijd een reden om planten in huis te halen. Zo zuivert een plant de lucht, zorgt het voor extra zuurstof en staat het ook nog eens hartstikke gezellig. Die natuurlijke uitstraling heeft ook nog eens een positieve invloed op je humeur en concentratie. Planten zijn dan ook zeer geschikt voor de woonkamer, keuken, kantoor en hobbykamer.

Planten bestellen doe je gewoon online

Misschien ben je nog gewend om bij een tuincentrum of bloemenzaak planten te kopen. Tegenwoordig kan planten bestellen online. Hier is niks mis mee, de planten worden altijd netjes thuis afgeleverd. Hierbij zijn de planten uiteraard goed verpakt. Mocht er echt een beschadiging ontstaan dan krijg je dit uiteraard vergoed.

Planten bezorgen is niet slecht, de meeste planten zijn hier goed tegen bestand. Uiteraard wordt hier tijdens het verpakken altijd rekening mee gehouden. Voordeel van planten online kopen is dat je een veel ruimere keuze hebt. Bovendien scheelt het ook vaak in de prijs. Je bent goedkoper uit dan in de meeste winkels.

Welke plant past bij mij?

Je wil een plant kopen maar loopt met verschillende vragen rond. Welke plant heeft weinig licht nodig of welke plant in de badkamer plaatsen? Planten die weinig licht nodig hebben zijn de diefenbachia, drakenbloedboom, bromelia, lepelplant en calathea. Een plant voor de badkamer kopen? Kies dan voor een varen, orchidee, graslelie, kwartjesplant of lepelplant.

Welke plant kan tegen tocht? Dat zijn de yucca, kentiapalm, kalanchoë, sansevieria en bromelia. Je ziet, er is altijd wel een plant die bij je past. Planten die goed verkopen zijn de bonsai, acrea palm en Strelitzia Nicolai.

Verzorging van planten

Je koopt een plant, dan is het natuurlijk belangrijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Daarom iets over de verzorging van planten. Op de beschrijving staat altijd de meest ideale standplaats (licht, halfschaduw of schaduw). Ook lees je hoeveel water de plant nodig heeft. Houd je hieraan, dan geniet je het langst van je planten.

De eerste drie maanden zit er nog plantenvoeding in de potgrond. Hierna moet je plantenvoeding bijgeven, dit kan bijvoorbeeld via het gietwater. Eén keer per jaar vervang je de oude potgrond voor verse potgrond. Zo blijven je planten lang gezond en mooi.