Plantenplateau

Met een plantenplateau zet je een grote plantenpot of bloembak wat hoger. Zo staat hij niet rechtstreeks op de grond. Je hebt het plantenplateau met wieltjes (planten trolley) of een verhoging met pootjes. Er is zelfs het plantenplateau hangend, hartstikke leuk om je interieur een andere dimensie te geven.

Plantenplateau op wielen of pootjes

Allereerst het plantenplateau op wielen. Je plaatst de plantenpot waar je wil, hij staat iets van de vloer. Hierdoor kun je er makkelijk onderdoor schoonmaken. Grootste voordeel van een plantenplateau op wielen is dat hij verplaatsbaar is. Een plant moet namelijk perfect staan, waarbij je rekening houdt met de zonlicht, tocht of schaduw. Het kan ook dat je de plantenpot moet verplaatsen omdat je moet poetsen. Hoe dan ook, met een plantenplateau op wielen is dit allemaal mogelijk.

Dan heb je het plantenplateau op pootjes. Dit ziet er een beetje als een laag krukje uit. Of een plateau dat je op de tafel zet. Hier passen planten één tot vier plantjes op. Met een plateau kun je ook weer de planten makkelijk verplaatsen. Bovendien ziet een plant op een plateautje er veel leuker uit.

Plantenplateau hangend

Een plantenplateau hangend is ook erg praktisch. Creëer een vrijhangend hoek je met een of meerdere plankjes. Dit kunnen hangplanten, vetplanten of andere planten zijn. Let op dat het planten plateau hangend stevig moet worden vastgezet. Planten kunnen zwaar zijn, al helemaal na het water geven. Dan komen er toch wat extra gewicht bij.

Het plantenplateau hangend bestel je gewoon online. Ook is het mogelijk om dit zelf te maken. Bijvoorbeeld met een houten, metalen of kunststof schijf en wat kettingen. Toch blijft het mooier om een hangend plantenplateau te kopen. Je hebt keuze uit verschillende modellen, er past altijd wel iets binnen je interieurstijl.

Kies het materiaal en de kleur

Een plantenplateau zwart, wit, goudkleur of misschien wel groen of zilver. Plantenplateaus zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hang je meerdere van dit soort plateaus op dan is het misschien leuk om kleuren met elkaar te combineren. Denk ook eens aan het materiaal. Bijvoorbeeld de plantenstandaard hout of metaal. Hiermee creëer je een natuurlijke of juist een industriële uitstraling.

Ga je voor een plantenplateau van kunststof, wees er dan zeker van dat deze ook echt stevig is. Dit geldt al helemaal wanneer je hier zware planten op zet. De plantenstandaard voor binnen vraagt niet veel onderhoud. Zet je een plantenplateau buiten neer dan moet deze natuurlijk wel weerbestendig zijn.