Playa Del Carmen: dit is er te zien en te beleven

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Het Mexicaanse plaatsje Playa Del Carmen is een absolute aanrader. Deze badplaats trekt veel toeristen en dat is niet zomaar. Benieuwd wat er allemaal in Playa Del Carmen te doen is? Ontdek de hoogtepunten, bezienswaardigheden, het klimaat en nog veel meer.

De ligging van deze badplaats

Playa Del Carmen ligt in het oosten van Mexico, pal aan de kust. Het was jarenlang een rustig plaatsje met ongeveer 5000 inwoners. Onder invloed van toeristen is deze plaats flink gegroeid en telt in 2021 meer dan 50.000 inwoners.

Je bereikt Playa Del Carmen per vliegtuig waarbij de reistijd vanaf Utrecht tussen de 10 en 14 uur bedraagt.

Aanrader: de Playa Del Carmen legpuzzel. Keuze uit 500 of 1000 stukjes.

Bekijk deze puzzels

Playa Del Carmen klimaat (het weer)

Je gaat natuurlijk niet op vakantie om continu in de regen te staan. Daarom is het wel belangrijk om te weten welk weer het in Playa Del Carmen is. In dit gebied heerst een tropisch savanneklimaat. Gedurende het jaar is het ‘s nachts rond de 22 °C en overdag rond de 30 °C.

In de zomermaanden voelt het vooral warm en benauwd aan, maar ook natter. Houd er rekening mee dat er in de maanden juni tot en met november tropische stormen of orkanen kunnen woeden. De winters zijn een stuk droger maar nog steeds aangenaam warm. Wel kan het ‘s nachts fris aanvoelen. In de maanden januari en februari staat er vaak een frisse wind. De meeste neerslag valt in de maanden juni en oktober, terwijl de maanden februari en maart het droogst zijn.

Belangrijke bezienswaardigheden

Op Playa Del Carmen kom je een van de mooiste stranden ter wereld tegen. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat hier veel toeristen op afkomen. Het azuurblauwe water en het witte zandstrand spreekt tot de verbeelding. Wil je ‘s morgens wakker worden met uitzicht op het strand, boek dan een van de vele hotels die langs de kust staan.

Bezoek de wijk Playacar, deze vind je in het zuiden. Met de auto kom je er niet zo makkelijk, de wijk is beveiligd middels slagbomen. Maar wanneer je over het strand wandelt dan kom je Playacar heel makkelijk binnen. Waarom moet je deze wijk bezoeken? Omdat hier prachtige villa’s staan, maar ook een bijzondere golfbaan. Waan je even in het rijke leven van Playa Del Carmen. Overigens staan hier ook wat overblijfselen uit de Mayacultuur, die vind je in de Mayaruïnes.

Een absolute bezienswaardigheid is het luxueuze winkelcentrum Paseo del Carmen. Niet overdekt, dat hoeft met het subtropisch klimaat ook niet. De winkelstraten kenmerken zich door luxe winkelpanden met een witte gevel. Je komt hier alle grote kledingmerken, tassen, zonnebrillen en nog veel meer tegen.

Voor het bruisende leven van Playa Del Carmen moet je in Quinta Avenida zijn, ook wel 5th Avenue genoemd. Hier vind je verschillende winkels naar ook horeca dat ‘s avonds helemaal tot leven komt. Vanuit deze straat neem je het veerpont naar het Cozumel eiland, van waaruit je een prachtig uitzicht over de zee en de stranden hebt.

Veiligheid in Playa del Carmen

Ondanks de kans op zware tropische stormen zit het met de veiligheid in Playa del Carmen wel goed. Er vindt hier weinig criminaliteit plaats. Je kunt dus met een gerust hart hiernaartoe reizen. Houd wel altijd je eigen spullen goed in de gaten, zakkenrollers komen namelijk wereldtijd voor. Bewaar je bankpasjes in een anti skim pasjeshouder. Hiermee voorkom je dat anderen midden op straat geld van je rekening halen.

Bekijk anti skim pasjeshouder

Op vakantie: all inclusive of alleen met ontbijt

Je hebt de Playa Del Carmen all inclusive vakantie, hierbij heb je nergens omkijken naar. Je overnachtingen, ontbijt, lunch en diner is geregeld. Ook drankjes zijn vaak bij de prijs inbegrepen. Voor een all inclusive vakantie in Playa Del Carmen betaal je eigenlijk niet zo gek veel. Een en ander is wel afhankelijk van het seizoen en beschikbare aanbiedingen. Vakanties zijn mogelijk vanaf € 196 per persoon.

Een hotelovernachting met alleen ontbijt is naar verhouding wat goedkoper, al scheelt dit niet veel. Voordeel van overnachtingen met alleen ontbijt is dat je zelf bepaalt waar je lunch of dineert.

Boek een vakantie naar Playa Del Carmen bij een betrouwbare aanbieder. Check vooraf recensies over deze aanbieder en welke voorwaarden er aan vasthangen.

Waar is het gevaarlijk in Mexico?

Je hoort wel eens wilde verhalen uit het net zo wilde Mexico. Waar is het gevaarlijk in Mexico? In ieder geval niet in Playa Del Carmen. Maar misschien wil je nog meer van dit bijzondere land zien.

In de meeste toeristische plaatsen is het veilig. Let wel op wanneer je in de toeristische stad Cancún verblijft. Hier vinden soms heftige confrontaties tussen verschillende drugsbendes plaats. Het advies is om niet na zonsondergang alleen door de stad te wandelen. Neem altijd een taxi of rij met een huurauto, waarbij je de portieren van binnenuit afsluit. Reis ook altijd met minimaal twee personen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Playa Del Carmen: dit is er te zien en te beleven
Schuiven naar boven