Regenjassen

Stijlvol door de regen, dit doe je met een goede regenjas. Je hebt regenjassen voor dames, heren en kinderen. Daarnaast heb je lange en korte modellen. Om het nog lastiger te maken heb je ook nog eens keuze uit verschillende merken waaronder de regenjas America Today of Decathlon. Maar er zijn ook veel budget regenjassen verkrijgbaar.

Regenjas kopen

Toegeven, in Nederland en België kan het op bepaalde momenten flink regenen. Hartstikke vervelend want een wandeling of fietstocht eindigt in natte kleding. Een regenjas kopen is daarom altijd een goed idee. Het houdt je droog maar ook warm, want regenjassen zijn winddicht. De ideale oplossing voor het gure herfstweer.

Je wil een regenjas kopen, aan welke prijs moet je dan denken? Dat hangt ten eerste van het merk af. Grote en bekende merken zijn natuurlijk prijziger dan B-merken. Ook het model, de maat en de kleur is prijsbepalend. Hele luxe regenjassen kosten tussen de € 100 en € 250. Een ‘normale’ regenjas is verkrijgbaar vanaf € 20, oplopend tot ongeveer € 50. Ook hier zitten hele leuke modellen tussen.

De waterdichtheid

Een regenjas moet waterdicht zijn, dat is een feit. Toch zijn er nog genoeg jassen die als regenjas verkocht worden naar helemaal niet waterdicht zijn. Hartstikke zonde want een waterdichte regenjas kan net zo hip en trendy zijn. Kijk maar eens naar de regenjas dames. Van die lange modellen, soms met een ceintuur. In verschillende kleuren verkrijgbaar, in een aantal gevallen zit er zelfs een hele trendy capuchon bij.

Een goede waterdichte regenjas is ook ademend. Dit betekent dat je er niet in gaat zweten. Koop daarom nooit een hele goedkope regenjas van een paar euro. Dit soort goedkope regenjassen is zeker niet ademend. Wil je de regenjas waterdicht houden, gebruik tijdens het wassen dan nooit een poederwasmiddel of een wasverzachter. Na de wasbeurt altijd heel goed uitspoelen. Bekijk ook de instructies op het waslabel van de regenjas.

Regenjas waterdicht maken

Een regenjas kopen is niet zo moeilijk, en waterdicht houden ook niet. Toch kan het gebeuren dat de regenjas naar een tijd niet meer waterdicht is. Hoe kun je een regenjas waterdicht maken? Het waterdicht maken gebeurt met een speciaal impregneermiddel. Denk hierbij aan een spray maar het kan ook om een flesje impregneermiddel gaan.

Tijdens het impregneren is het belangrijk dat je alle delen van de regenjas behandelt. Zit er een scheur of gaatje in je oude regenjas? Vanwege het materiaal is dit lastig om te repareren. Het kan wel, maar vaak is het beter om toch een nieuwe regenjas te kopen.