Remarkable 2 review en prijs

De Remarkable 2 kopen? Het gaat hier om een tablet met het gevoel van papier. Op zich is dit heel bijzonder want je maakt op een prettige manier notities en schetsen. Met de Remarkable 2 review zie je waar je aan toe bent. Kijk maar eens of dit digitaal notitieboek iets voor jou is.

Uitleg over de Remarkable

De papieren tablet, zo wordt de Remarkable ook wel genoemd. De Remarkable 2 is in november 2020 uitgebracht. Kijk je naar het ontwerp dan lijkt hij nog het meest op een Kindle oftewel e-reader, alleen dan heel plat. Bovendien kun je erop schrijven.

Dit apparaat wordt ook wel als de dunste tablet ter wereld gezien. Hij heeft een afmeting van 246 x 187 mm en is slechts 4,7 mm dik. Met een gewicht van 403 gram neem je hem overal mee naartoe.

Wat kun je met dit vernuftig apparaat? Je schrijft er notities op, tekent schetsen of iets anders en slaat alles digitaal. Zo hoef je de PC of laptop niet altijd binnen handbereik te hebben. Ideaal wanneer je onderweg bent en natuurlijk voor thuiswerken.

Remarkable 2 review: de belangrijkste specificaties

In de Remarkable 2 review zie je de allerbelangrijkste specificaties voorbijkomen. Zo weet je ook wat je aan dit apparaat hebt. Kijk ook wat anderen van deze papieren laptop vinden.

Hoge pixeldichtheid

Wat direct aan de Remarkable 2 opvalt is de hogere pixeldichtheid. Die bedraagt maar liefst 226 DPI. Dit betekent dat beelden er mooi en helder uit zien. De resolutie van het apparaat bedraagt 1872 x 1404 pixels.

Schrijven met de markeerstift

Bij dit apparaat wordt een markeerstift geleverd. Dit maakt het mogelijk om op het scherm te schrijven of te tekenen. Het maakt hierbij niet uit of je langzame of snelle lijnen of vormen maakt: het apparaat kan de markeerstift prima volgen. Er is dus geen zichtbare vertraging aanwezig. Mogelijk kan dit wel optreden wanneer het apparaat al enkele jaren oud is of zeer intensief wordt gebruikt.

De markeerstift klik je heel eenvoudig op de rechterkant van het apparaat vast. Hij is magnetisch dus hij blijft goed zitten. Pluspunt aan de markeerstift is dat hij voorzien is van een wisser, deze vind je aan het uiteinde van de stift. Zo haal je heel makkelijk verkeerde tekst of lijnen weg. Mocht de markeerstift kwijt of kapot zijn, dan is deze los bij te bestellen.

Nog een tip: je kunt de stift tot wel 50° kantelen. Ook bepaal je door middel van druk of er dunne of dikke lijnen tevoorschijn komen. Eigenlijk voelt schrijven op de Remarkable 2 hetzelfde aan als schrijven op papier.

Handschrift herkennen

Een belangrijk onderdeel in de Remarkable 2 review is het herkennen van je handschrift. Zelfs wanneer je handschrift nauwelijks leesbaar is dan is dit apparaat slim genoeg om het toch te herkennen. Bovendien herkent en ondersteunt de Remarkable 2 maar liefst 33 verschillende talen.

Wat heeft dit voor voordelen? Je kriebelige handschrift wordt goed gelezen en zet het apparaat om in een tekstdocument. Dit bewerk je via een tekstverwerker of stuurt het per e-mail door. Hartstikke handig om handmatig een brief naar iemand te sturen en deze dan in digitale vorm af te leveren.

Wifi ondersteuning

Ook niet onbelangrijk want dit apparaat ondersteunt wifi. Zo kun je direct vanaf de Remarkable 2 per e-mail je teksten of schetsen versturen. Veel mensen vinden het toch prettiger om dit via de PC of laptop te doen. Geen probleem, maak verbinding met je PC, laptop of tablet en sla hier je documenten op. Zo kun je ze eenvoudig nabewerken.

Voordelen Remarkable 2

Wanneer je deze Remarkable 2 review erop naleest dan is één ding duidelijk: hij biedt ontzettend veel voordelen. Hieronder de beste voordelen op een rij.

  • Lange batterijduur
  • Geen afleiding van apps
  • Eenvoudige connectie met PC of laptop
  • Wifiverbinding
  • Voelt aan als papier
  • Snelle processor
  • Oneindig veel nieuwe bladen (pagina’s)
  • Groot schermformaat

Remarkable 2 prijs: zo duur is hij

Hoe geweldig het apparaat ook is, je betaalt er ook flink voor. Alleen het apparaat zelf al kost je € 400. Wil je er extra markeerstiften en accessoires bij, dan ga je al snel richting de € 600.

De Remarkable 2 koop je niet zomaar online of bij Mediamarkt of Coolblue. Je moet hem namelijk via de officiële webshop bestellen. De oudere versie maar ook de Remarkable 2 is mogelijk via onderstaande Nederlandse webshop verkrijgbaar.

Check beschikbaarheid

Wat andere gebruikers ervan vinden

Op het internet vind je heel veel Remarkable 2 ervaringen. Over het algemeen zijn die reviews allemaal positief. Vooralsnog is er dus niks verkeerds over deze dunne tablet te zeggen. Behalve de prijs want die kan voor sommigen te hoog zijn.

Een goed alternatief

Je hoeft niet vast te houden aan de Remarkable 2, er zijn namelijk veel goede alternatieven. Een tekentablet is al verkrijgbaar vanaf € 40. Wanneer je deze hobbymatig of voor foto- en videobewerking gebruikt dan is dit een prima keuze.

Bekijk tekentablets

Je hebt keuze uit verschillende merken, maar Wacom scoort qua prijs-kwaliteitverhouding goed. De Bamboo versie is voor professioneel of zakelijk gebruik, ook een aanrader. Je betaalt dan wel rond de € 150. Dat is nog altijd goedkoper dan de Remarkable 2.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com