Samsung S serie

De Samsung S serie omvat de allerbeste smartphones. Dit worden ook wel de vlaggenschepen van dit merk genoemd. Duidelijk is dat de Samsung S serie altijd de beste kwaliteit biedt. De Galaxy S 21 (Ultra) 5G, de S10, S9 of S22. Zomaar enkele modellen uit de Samsung S serie. Smartphones uit deze serie zijn voorzien van een snelle en efficiënte processor, goede camera’s en een krachtige accu.

Samsung Galaxy S

De Samsung Galaxy S modellen bestaan al vrij lang. In 2012 werd het eerste model uit de Samsung S serie uitgebracht. Inmiddels zijn er veel goede smartphones bijgekomen. De Samsung S serie vergelijken? Duidelijk is dat Samsung voor deze serie altijd gebruik maakt van de nieuwste processors. Dit betreft de Exynos (Europese markt) of de Snapdragon (Amerikaanse markt).

Populair zijn de Samsung S20 en de Samsung S21. De S20 is in 2020 uitgebracht en voorzien van een Exynos 990 processor en een triple hoofdcamera met hybride zoom. De S21 is vanaf 2021 verkrijgbaar en wordt aangedreven door een Exynos 2100 processor. Dit model heeft een tripple hoofdcamera met verschillende functies. Deze twee modellen zijn ook in andere versies verkrijgbaar waaronder de S21+ of Ultra.

In 2022 koop je de Samsung S22, het allernieuwste model met veel nieuwe specificaties. En je voelt hem al aankomen, de Samsung S23 wordt in 2023 uitgebracht. Of hierna nog de Samsung S24 of de Samsung S25 op de markt komen, dat is even afwachten.

Samsung S serie of A serie?

Het is vaak lastig om een keuze te maken, wordt het de Samsung S serie of A serie? De Galaxy A serie is voordeliger geprijsd. Vaak zijn de camera’s uitstekend maar is de processor minder krachtig. Een Samsung S biedt toch het beste van twee werelden.

Daarnaast is er nog de Samsung M serie. Dit zijn de budgetmodellen van dit merk en vervangen de oudere Samsung J serie.

Smartphone kopen: de prijs

Een Samsung S kopen? De vraag is wat dit moet kosten. Toegeven, wil je een Samsung S kopen dan moet je wat dieper in de buidel tasten. Zo kost de Samsung Galaxy S20 (FE) tussen de € 540 en € 620. De Galaxy S21 prijs ligt nóg hoger, ergens tussen de € 845 en € 880. De Samsung prijs is niet alleen afhankelijk van het model maar ook van de gekozen opslagcapaciteit.

Welke Samsung is waterdicht? Alle toestellen uit de S serie zijn voorzien van IP 68 certificering. Dit geldt wel voor alle modellen vanaf Galaxy S7 en hoger. Deze smartphones kunnen gedurende 30 minuten onder water, tot een diepte van 1,5 tot 4 meter.