Samsung S12: specificaties en prijs

De Samsung Galaxy S12 is de opvolger van de S10. In die periode werd gedacht dat eerste de S11 en later de S12 op de markt zou komen. Dat gebeurde niet, na de S10 kwam de Samsung S20. Het merk heeft dus wat cijfertjes overgeslagen maar dat geeft niet, in dit artikel lees je de Samsung S12 specificaties. Het gaat hierbij om het toestel uit 2021.

Waarom de Samsung S12 nooit is uitgekomen

Soms doen smartphonefabrikanten rare dingen. In plaats van na de S10 door te tellen kwam ineens de S20 als opvolger. Oftewel: de S11 werd de S20 en de S12 werd de S21.

Iets soortgelijks deed iPhone. Na de iPhone 8 kwam de iPhone X (iPhone 10), waarbij iPhone 9 werd overgeslagen. Om vervolgens door te gaan met iPhone 11.

Waarom doen fabrikanten dit? Vaak heeft dit met nieuwe ontwikkelingen te maken. Met een nieuw cijfer wordt ook een nieuwe weg ingeslagen. Maar het kan ook om een concurrentiestrijd gaan. Een Samsung S21 klinkt nieuwer dan een iPhone 13, terwijl ze in hetzelfde jaar zijn uitgebracht.

Specificaties Samsung Galaxy S12

In het jaar 2020 waren er veel geruchten omtrent de Samsung S12. Inmiddels zijn die geruchten van tafel, de Samsung S12 is nooit uitgebracht en gaat er ook niet komen. In plaats hiervan is er de S21.  Hieronder vind je de belangrijkste specificaties met betrekking tot dit toestel.

Bekijk direct de Samsung S21 prijs

Jaar van uitgifte

Dit toestel is in januari 2021 uitgebracht. Sinds die maand is het toestel ook in winkels en webshops verkrijgbaar. Samsung geeft vaak een ondersteuning van drie jaar of langer. In de praktijk betekent dit dat de S12 oftewel S21 tot het jaar 2025 verkrijgbaar is. Hierna zul je hem voornamelijk tweedehands aantreffen.

Het design van de Galaxy S12

Hoe ziet deze smartphone er uit? Hij is vrij groot en heeft een hoogte van 15,1 cm. De breedte bedraagt 7,1 cm en het toestel is 7,9 mm dik. Je kunt het dus eerder een zeer dunne smartphone noemen. Het scherm heeft een afmeting van 6,2 inch. Hierbij is er gedacht aan een schermvullend design. Alleen aan de bovenkant zie je de selfiecamera, deze is in het scherm ingebracht.

Het frame is van aluminium, dit is zeker een pluspunt. De voorkant is voorzien van beschermend Gorilla Glass Victus. Dit glas kan valpartijen van ongeveer 1,5 m overleven. De achterkant is van kunststof, iets dat wel opvallend is. Toch is dit toestel waterdicht (IP68 gecertificeerd).

Dit moet je over de processor weten

Een smartphone is afhankelijk van de processor. Dit bepaalt namelijk de snelheid en de prestaties van het toestel. Denk maar eens aan de accuduur, werking van de camera maar ook hoe goed en snel apps worden geopend.

Bij dit Samsung toestel tref je een Exynos 2100 processor aan. Voor de Amerikaanse en Chinese markt is er gekozen voor een Snapdragon 888 processor. Beide processors beschikken over 8 processorkernen. Dit is altijd goed want hierdoor kunnen ze verschillende taken aan (om precies te zijn: 8 taken).

Uit een test blijkt dat de processor van de S12 (S21) zeer goed scoort. Hierdoor behoort deze smartphone tot het topsegment. Het werkgeheugen heeft een capaciteit van 8 GB ram, iets dat ook zeer goed is.

Foto’s en video’s maken

Kun je met de Samsung S12 goede foto’s maken? Ja dat kan zeker. Aan de achterzijde vind je een tripple hoofdcamera. Dit betekent dat het toestel voorzien is van vier cameralenzen. De telelens heeft een resolutie van 64 MP, de andere twee lenzen een resolutie van elk 12 MP. Er zit een led flitser op, auto HDR en een panoramafunctie.

De selfiecamera heeft een enkele lens van 10 MP. Je kunt de selfiecamera gebruiken voor dual video-oproepen, hartstikke leuk en praktisch. Filmen met de hoofdcamera kan in een kwaliteit tot 8K. De selfiecamera ondersteunt video’s tot 4K.

Check de opvolger: Samsung S22

Accu en opladen van het toestel

Deze smartphone is voorzien van een 4000 mAh Li-Lion batterij (accu). Dit is een flinke capaciteit, maar de processor is ook van invloed. Alles bij elkaar genomen gaat de batterij verrassend lang mee. Wanneer je met een volledig opgeladen batterij alleen belt dan houdt hij het makkelijk 27 ½ uur vol. Zou je er alleen mee over het internet surfen dan kan dit gedurende 11 uur. Terwijl video’s afspelen tot wel 15 uur kan.

Komt de batterij onder de 50%? Dan wordt het tijd om hem op te laden. Laat je hem onder de 50% uitkomen dan gaat deze sneller in kwaliteit achteruit. Opladen kan op verschillende manieren waaronder snelladen (25W) of draadloos opladen (15W).

Prijs van de Samsung S12

Noem het de S12 of de Samsung S21, voor velen is dit hetzelfde. Dit toestel kost in 2022 ongeveer € 700 (met een opslagcapaciteit van 128 GB). Wil je meer opslagcapaciteit dan wordt het toestel naar verhouding duurder.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com