Samsung S8 – screenshot maken

Weet je niet hoe je een screenshot met de Samsung S8 maakt? Dit gaat heel eenvoudig met behulp van de toetsen op je toestel. Daarnaast kun je ook gebruik maken van handgebaren. Er zijn dus twee manieren om een schermafbeelding te maken. Deze afbeelding is zichtbaar in de galerij van je toestel. Je kunt hem bewerken of met vrienden delen. Handig wanneer je iets wil verduidelijken.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Screenshot Samsung S8

Hieronder vind je twee verschillende methoden voor het maken van een screenshot (schermafbeelding). Welke methode je gebruikt is afhankelijk van wat je het prettig vindt. We beginnen met de traditionele methode, namelijk het gebruik van een knoppencombinatie.

Methode 1

  • Houd de aan/uit toets tegelijkertijd met de volume omlaag toets ingedrukt

Het scherm zal even kort flitsen. Staat het geluid van je toestel aan, dan hoor je ook een sluitergeluid (fotocamera). Dit betekent dat je Samsung S8 een screenshot maakt.

Methode 2

Ook nu zal het scherm even kort flitsen. Het kan voorkomen dat de tweede methode niet werkt. In dit geval moet je de functie vegen voor schermafbeelding inschakelen:

Als het goed is werkt het nu wel, probeer het maar eens!

Over de Samsung S8

De Samsung Galaxy S8 is in maart 2017 uitgebracht. Deze smartphone heeft een 5,8 inch super amoled display met een pixeldichtheid van 570 ppi. Hiermee ervaar je zeer mooie en heldere beelden. Dit toestel is ip68 gecertificeerd en hiermee stof- en waterdicht. Het heeft beschermend glas (Corning Gorilla Glass 5).

De Galaxy S8 wordt aangedreven door een Exynos 8895 processor Dit wordt ondersteund met 4 GB-werkgeheugen. Intern is er een opslagruimte van 64 GB. Met een micro sd-kaart breid je dit uit tot maximaal 1 terabyte. Aan de achterkant vind je een enkele 12 mp hoofdcamera, aan de voorkant een 8 mp selfiecamera.

Alternatief

De Galaxy S8 kost nieuw ongeveer €485. Voor ditzelfde bedrag of wat meer zijn er prima alternatieve verkrijgbaar. Het voordeel hiervan is dat je een nieuwe smartphone met betere specificaties koopt. De Samsung S20 FE is een echte aanrader. Deze is uitgebracht in 2021en heeft een 6,5 inch scherm. Uiteraard ook ip68 gecodeerd en voorzien van Corning Gorilla Glass. Met Exynos 990 processor en een tripple hoofdcamera. Veel verschil met de S8, en ook nog eens een stuk nieuwer en een snellere processor. Je betaalt voor dit toestel ongeveer €475, verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

Wil je een ander en goed toestel, dan kom je bij de Samsung 22 uit.  Dit model heeft een 6,1 inch dynamic amoled display. De pixeldichtheid bedraagt 550 ppi. Een betere bescherming, dit toestel is namelijk voorzien van Corning Gorilla Glass 6.

Pluspunt is de triple hoofdcamera met een resolutie van 12, 12 en 16 mp (telelens, ultrawide en 2x optische zoom). Dit is een echte verbetering ten opzichte van de andere modellen. Intern een geheugen van 128 of 512 GB, uiteraard uitbreidbaar tot 1 TB. Voor deze nieuwste Samsung smartphone betaal je ongeveer €580 (128 GB).

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial