Samsung S9 batterij snel leeg: oorzaak en oplossing

Raakt de Samsung S9 batterij snel leeg? Vaak heeft dit met bepaalde instellingen of applicaties te maken. Ook het smartphonegebruik (gaming of streaming) is van invloed op de batterijduur. Ontdek de mogelijke oorzaken en welke oplossing echt werkt.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Batterijcapaciteit Samsung S9

Samsung Galaxy S9 is in maart 2018 uitgebracht Deze heeft een Exynos 9810 processor (Europa) en 3000 mAh batterij. Het betreft hier een niet verwijderbare Li-Ion accu. Deze heeft een spreektijd een accuduur van ongeveer 22 – 23 uur. Bij het continu afspelen van video’s gaat de batterij Ruim 15 uur mee.

Samsung S9 batterij snel leeg: mogelijke oorzaken

De batterij van de Samsung S9 zou Bij normaal gebruik zeker een hele dag mee moeten gaan. Soms is de accu wel erg snel leeg en moet je deze dagelijks tot meerdere malen per dag opladen. Loopt de Samsung S9 batterij snel leeg? Controleer eerst het recent batterijverbruik.

 • Open de instellingen app
 • Tik op apparaatonderhoud
 • Selecteer het onderdeel batterij > batterijverbruik

Je ziet de geschatte levensduur van de batterij en welke apps het meest van de batterij vragen. Het is normaal dat het scherm het hoogste batterijverbruik heeft.

Mogelijke oorzaken voor het snel leeglopen van de accu:

 • Apps die veel accu verbruiken
 • Applicaties op de achtergrond laten draaien
 • Hoge schermhelderheid
 • Gebruik van een batterytracker
 • Corrupt mediabestand
 • Verouderde software
 • Versleten batterij

Oplossingen bij een snel leeglopende accu: apps uitschakelen

Sommige apps verbruiken veel batterij. Heb je recent een app geïnstalleerd en is sindsdien het batterijverbruik gestegen? Verwijder de laatste apps. Is het probleem hiermee verholpen, dan was dat ook de oorzaak. Vooral Facebook staat bekend om het leegslurpen van de batterij. Dit geldt ook voor andere sociale media apps.

Kun je niet zonder dit soort apps, zorg er dan in ieder geval voor dat ze niet op de achtergrond draaien. Schakel meldingen uit en sluit de app na gebruik. Je kunt achtergrondapps beperken om te voorkomen dat de accu te snel leegloopt. Dit doe je zo:

Instellingen > Batterij > Batterijverbruik. Selecteer de apps die je op de achtergrond wilt beperken.

Maak je gebruik van een batterytracker? Handig om de status van je batterij bij te houden. Wat velen niet weten is dat ook deze apps echte energieslurpers zijn. Verwijder deze app en maak gewoon gebruik van de interne batterytracker.

Applicaties op de achtergrond sluiten

Heb je veel apps op de achtergrond openstaan, dan slurpen deze ook je batterij leeg. Het is belangrijk deze apps helemaal af te sluiten. Dit doe je via het multitask venster:

 • Tik linksonder op de app toets
 • Het multi-task venster verschijnt
 • Je kunt tussen apps wisselen of deze afsluiten
 • Om af te sluiten: veeg met de vinger naar rechts (of naar boven) over de app
 • Alles in één keer afsluiten: tik op alles afsluiten

Let op: gebruik je een bepaalde app veel, dan kun je deze beter op de achtergrond aan laten staan. Het opnieuw opstarten van een app kost namelijk ook de nodige energie.

Schermhelderheid verlagen

Vaak loopt de Samsung S9 batterij snel leeg als gevolg van een hoge schermhelderheid. Het scherm is de grootste energieverbruiker. Je kunt de schermhelderheid vanaf de bovenkant van het scherm aanpassen. Veeg vanaf de bovenkant naar onder. Er opent zich een snelmenu. Veeg over het schuifje om de schermhelderheid naar beneden te brengen. Je kunt er ook via de instellingen komen:

 • Open de instellingen app
 • Tik op beeldscherm (display)
 • Pas de helderheid van het display aan

Zet deze wat lager dan je gewend bent, dit scheelt al enorm in batterijverbruik.

Media.extractor: hoog batterijverbruik

Kijk je in het overzicht bij batterijverbruik, dan staat soms media.extractor bovenaan. Deze kan tot wel 30% van de accu wegvreten. Vaak treedt dit op bij een corrupt audiobestand of videobestand. Het kan ook door een falende of defecte sd-kaart ontstaan. Vervang de sd-kaart voor een ander exemplaar.

Bekijk een nieuwe SD kaart

Probeer te achterhalen welke bestanden het conflict kunnen veroorzaken en verwijder deze.

Software update

Bij verouderde software kan de Samsung S9 batterij snel leeglopen. Zorg daarom voor de nieuwste beveiligingsupdates. Krijg je hier een melding van, stel de installatie dan niet uit. Samsung geeft minstens 2 jaar ondersteuning met betrekking tot beveiligingsupdates. Met een beetje geluk ontvang je zelfs een nog langere ondersteuning.

Versleten batterij: batterij vervangen Samsung S9

De accu is niet onbeperkt oplaadbaar. Na 500 laadcycli heeft de smartphone batterij een capaciteit van 80% over. Om zo lang mogelijk met de accu te doen is het verstandig om deze zo vaak mogelijk op te laden. Gebruik hierbij altijd een originele Samsung oplader.

Naar originele Samsung opladers

Soms is de batterij aan vervanging toe. Dit laat je het beste bij een professionele reparateur doen. Hiervoor betaal je tussen de €30 en €50. Het loont om even rond te vragen en met elkaar te vergelijken.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial