Beste scheermachine paard (2020 & 2021)

Op zoek naar de beste scheermachine voor paarden? Er zijn heel wat scheerapparaten verkrijgbaar. Het is vooral belangrijk dat het apparaat door een dikke vacht heen kan. Maar de scheermachine moet ook licht van gewicht zijn, want scheren is een intensieve klus. Hier volgt 5X de beste scheermachine paard.

Waarom het paard scheren?

Veel paardeneigenaren vragen zich af of ze hun paard wel of niet moeten scheren. Wanneer het paard of de pony in de winter een dikke wintervacht krijgt dan kan dit soms nadelig zijn.

Tijdens het werken zweten paarden, door de dikke vacht zweten ze meer en drogen moeilijker op. Het paard kan te snel afkoelen en ziek worden. Vooral voor paarden die op hoog niveau worden getraind is scheren wel wenselijk.

Lees ook: beste paardenshampoo

Beste tijd om paard te scheren

Scheren is soms ook nodig wanneer er sprake is van luis of andere parasieten. Daarnaast wordt scheren soms gedaan om een leuk patroon in de vacht te creëren.

De meeste paarden worden in het najaar voor het eerst geschoren, vaak begin november. Vervolgens wordt in december en januari nog eens herhaald. Scheer het paard bij voorkeur twee weken voor een keuring of wedstrijd. De vacht ziet er dan op zijn mooist uit.

Beste scheermachine paard 2020 – 2021

Wat is nu het beste scheerapparaat paard van dit moment? Bekende merken zoals Kneizer en Sectoilin zijn altijd een goede keuze maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Vaak te koop onder de benaming scheerapparaat, scheermachine of tondeuse.

Het is vooral belangrijk dat de scheermachine krachtig genoeg is en op een goede snelheid werkt. Daarom hieronder het overzicht beste scheermachine.

1. Kneizer Schapen scheermachine

Ze noemen het een schapen scheermachine maar het is ook zeer geschikt voor het scheren van paarden. Met dit merk en model weet je zeker dat je de beste scheermachine paard in handen hebt, want hij is zeer krachtig. Bovendien werkt dit scheerapparaat ook nog eens stilletjes. Dit is ideaal voor paarden omdat deze toch al wat schrikachtig zijn.

Dit model heeft één scheersnelheid en weegt in totaal slechts 1200 g. Hiermee is deze redelijk licht van gewicht, wat natuurlijk prettig is wanneer je gedurende lange tijd moet scheren.

Hij werkt op het stroomnet (geen batterijen). Voorzien van interne koeling waardoor het apparaat niet te warm wordt. Je kunt gerust uren achter elkaar scheren, waarbij je de messen heel makkelijk vervangt. Gezien de prijs een uitstekende aankoop.

Bekijk Kneizer Schapen scheermachine

2. Scheermachine Sectolin SE-210

Dit model is vooral heel voordelig geprijsd. Ideaal wanneer je het paard jaarlijks scheert of de vacht bijwerkt. Licht van gewicht (1108 gram) waardoor je zeer goed met dit scheerapparaat kunt werken. Zeer geschikt voor af en toe of regelmatig gebruik, niet voor professioneel gebruik.

Vanwege de kracht kun je met dit apparaat geen schapen scheren, houd hier rekening mee. Je kunt er uiteraard wel paarden, honden, katten en knaagdieren mee scheren.

Absoluut voordeel van de Sectolin scheermachine is de zeer voordelige prijs. Het leven is immers al duur genoeg. Voorzien van oplaadbare batterijen, een laaddock, opzetstukken en smeerolie. Je krijgt er ook een reinigingsborstel bij.

Naar Scheermachine Sectolin SE-210

3. Waldhausen scheermachine ultralicht

Ben je op zoek naar de beste scheermachine paard dan moet je zeker eens voor dit model kijken. Van het bekende merk Waldhausen, dat voor kwaliteit staat. Misschien niet het allergoedkoopste paarden scheerapparaat maar zeker wel een van de beste.

Weegt slechts 720 g en is hiermee een van de lichtste scheermachines die verkrijgbaar is. Heeft een krachtige 150 W Motor dat voor een verrassend mooi resultaat zorgt.

Voordeel van dit scheerapparaat is de zijventilatie. Hierdoor draaien de geschoren haren niet de hele tijd rond. De handgreep is ergonomisch gevormd waardoor dit model prettig in de hand ligt. Kortom: een uitstekend scheerapparaat tegen een goede prijs. Voorzien van een kabel van 6 m lengte, wordt geleverd inclusief gereedschap en borstel.

Bekijk Waldhausen scheermachine ultralicht

4. Wahl Moser Avalon ACCU tondeuse

Een uitstekende aankoop voor het scheren van paarden, koeien en verschillende soorten huisdieren. Het gaat hier om een accu scheermachine waardoor deze overal te gebruiken is. Hij is uitermate sterk en is voorzien van trilanker aandrijving. Volledig opgeladen gaat de accu ruim 3 uur mee. Het bijgeleverde mes is heel makkelijk verstelbaar, waardoor je zelf de scheerhoogte bepaalt.

Uiteraard zijn de messen heel makkelijk verwisselbaar. Je krijgt niet alleen de scheermachine maar natuurlijk ook de accu erbij geleverd.

Naar Wahl Moser Avalon ACCU tondeuse

5. Wahl Easyrelaxing – Scheermachine

De laatste in het overzicht beste scheerapparaat paard. Deze scheermachine wordt veel voor paarden, kleinvee, honden en katten ingezet. Snel en probleemloos scheren met een mooi resultaat.

Het voordeel van dit scheerapparaat is dat het draadloos werkt. Binnen 1 uur is het apparaat volledig opgeladen, waarna je tot 2 uur lang weer kunt scheren. Wanneer je het scheerapparaat met de kabel aansluit dan kun je deze natuurlijk de hele dag door gebruiken.

Heeft een stille en borstelloze motor, wat natuurlijk op het onderhoud bespaart. Het mooie is dat deze scheermachine krachtig en met een constante snelheid werkt. Dit bevordert het mooie eindresultaat.

Pluspunt is dat de Wahl Easyrelaxing scheermachine ook nog eens stilletjes werkt. Ideaal voor nerveuze paarden en huisdieren. Duurder geprijsd dan de andere modellen maar wel een toppertje onder de scheermachines voor paarden.

Bekijk Wahl Easyrelaxing – Scheermachine

Al een keuze kunnen maken uit het overzicht beste scheermachine? Vergeet ook zeker geen scheermachine olie bij te bestellen. Dit houdt de messen soepel en zorgt dat de tondeuse optimaal werkt.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.