Scratch Solution ervaringen – de polijstmachine

De Scratch Solution is een bekende polijstmachine. Het herstelt de autolak van (kleine) krasjes. Dit product komt regelmatig bij Tommy Teleshopping (tv) voorbij. Is dit product een aanrader? Lees de Scratch Solution ervaringen en reviews. Ook zijn er wat alternatieven verkrijgbaar.

Krassen van autolak verwijderen

Lichte krasjes op de auto, motor, caravan of boot zijn erg vervelend. Wanneer je deze weg moet laten halen ben je een hoop geld kwijt. Daarom is de Scratch Solution ontwikkeld, een machine waarmee je kleine krasjes moeiteloos weghaalt. Ook schaafplekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Dat is tenminste wat het product belooft. Helaas zijn de Scratch Solution ervaringen niet zo positief als gedacht.

Bekijk de Scratch Solution inclusief prijs

Dit vinden gebruikers ervan

Kijk je op de website van Tommy Teleshopping, dan zijn er geen reviews bij dit product zichtbaar. Ook op andere websites kom je ze weinig tegen. Bol.com toont wel een aantal reviews zien, maar die zijn niet zo goed.

Hieronder enkele ervaringen met betrekking tot deze polijstmachine, geplaatst door gebruikers:

De meeste gebruikers ervaren dat dit product niet goed werkt. Alleen met veel kracht en voldoende crème krijg je er een lichte kras mee weg. Velen vinden de aankoop dan ook weggegooid geld. Verder wordt gezegd dat de bijgeleverde cleaner ook met een zachte doek werkt, waarbij je de polijstmachine helemaal niet nodig hebt. Helaas zijn er vooralsnog nog geen positieve ervaringen zichtbaar.

Alternatieve krasverwijderaar

Je moet de Scratch Solution zelf uitproberen om te ervaren of het product ook goed werkt. Houd zeker toekomstige reviews in de gaten, misschien dat deze polijstmachine verbeterd wordt.

Ondertussen zijn er voldoende alternatieve krasverwijderaars verkrijgbaar. Hieronder enkele goed beoordeelde producten.

Meguiars G10307 ScratchX 2.0

Snel en eenvoudig ondiepe krassen verwijderen, dat is waar dit middel voor bedoeld is. Meguiars tG10307 verwijderd krassen en zorgt ook dat ze wegblijven. Het bedekt de krassen dus niet, in tegenstelling tot veel andere producten.

Breng dit product handmatig aan of maak gebruik van een polijstmachine. Is veilig voor alle lakken, ook voor blanke lak. Niet gebruiken op mtate lak. Voor een prijs van ongeveer € 20 ontvang je een fles met een inhoud van 207 ml. Gebruikers zijn redelijk tevreden, waarbij krasjes zeker verdwijnen of in ieder geval verminderen. Bij diepe krassen werkt dit middel niet, maar dat is op zich wel logisch.

Naar Meguiars G10307 ScratchX 2.0

Quixx Xerapol

Een vergelijkbaar product is Quixx Xerapol, dat ook lichte krasjes van diverse kunststoffen van de auto, motor, boot of caravan haalt. Het is dus niet bedoeld voor autolak maar bijvoorbeeld wel voor plexiglas en andere kunststoffen. Het heeft net als de andere producten een gemiddelde werking. Een en ander hangt ook van het gebruik en de diepte van de kras af.

Dit middel kost ongeveer € 12 en zit in een tube van 50 ml. De ervaringen zijn verdeeld, waarbij ongeveer 65% positief is en de overige gebruikers minder enthousiast is. Vanwege de lage prijs wel het proberen waard.

Bekijk Quixx Xerapol

Is er dan echt geen goed alternatief?

Het probleem met de Scratch Solution is dat het geen goed alternatief heeft. De polijstmachine op zich werkt niet al te goed, waarbij je de bijgeleverde crème net zo goed met de hand aan kunt brengen en uitwrijven. Je kunt ook gebruik maken van een auto poetsmachine met roterende kop. Die heeft hetzelfde schoonmakend en polijstend effect.

Krassen autolak verwijderen: enkele tips

Omdat de ervaringen met Scratch Solution niet al te goed zijn, kun je ook naar een andere methode uitkijken. Krassen van autolak verwijderen kan met behulp van de volgende tips.

Tandpasta: raar maar waar, met tandpasta krijg je kleine krasjes van de autolak of motorlak. Neem een beetje tandpasta en doet dit op een zachte doek. Wrijf hiermee over de kras, waarbij je niet te hard drukt. Poets de tandpasta uit en herhaal eventueel de behandeling. Wanneer de kras niet verdwijnt, is deze waarschijnlijk te diep om zelf te behandelen.

Koperpoets: ook weer een huismiddeltje om niet al te diepe krasjes te verwijderen. Een klein beetje aanbrengen en voorzichtig uitwrijven. Zorg ervoor dat je niet al te veel druk uitoefent, omdat er dan juist meer krassen bij kunnen komen. Bovendien kan de lak er dof van worden. Eventueel eerst op een onopvallende plaats uitproberen.

Professioneel laten verwijderen: de laatste optie is het professioneel laten verwijderen van diepere krassen. Hiervoor betaal je tussen de € 39 en € 179. Hoe groter de kras, hoe duurder je uit bent. Vraag eventueel bij de verzekering na wat er vergoed wordt.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com